Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λένα Μαντά: «Ένα talk show στάθηκε η αφορμή για

Λένα Μαντά: «Ένα talk show στάθηκε η αφορμή για «Τα πέντε κλειδιά»!»

Συνέντευξη με τη συγγραφέα φαινόμενο Λένα Μαντά, που τα περισσότερά της βιβλία έχουν γίνει Best Seller με πάνω από 700.000 πωλήσεις. Όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, έτσι και αυτό τον Μάιο παρουσιάζει ένα καινούριο βιβλίο και μάλιστα αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Τα πέντε κλειδιά». Follow @ingrBook Συνέντευξη: Πάνος Βασιλάκης Yt / FΒ / […]

Συνέντευξη με τη συγγραφέα φαινόμενο Λένα Μαντά, που τα περισσότερά της βιβλία έχουν γίνει Best Seller με πάνω από 700.000 πωλήσεις. Όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, έτσι και αυτό τον Μάιο παρουσιάζει ένα καινούριο βιβλίο και μάλιστα αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Τα πέντε κλειδιά».

Συνέντευξη: Πάνος Βασιλάκης Yt / / @Tw / Lin


Πείτε μας λίγα λόγια για την υπόθεση του νέους σας βιβλίου «Τα πέντε κλειδιά» που θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία από τις 8 Μαΐου 2014 από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η Κυβέλη είναι παντρεμένη με ένα πάμπλουτο επιχειρηματία και το μυστικό της ζωής της είναι ότι έχει ένα παιδί. Το παιδί το απαγάγουν και στέλνουν στην Κυβέλη τη φωτογραφία του. Η μικρή Μαργαρίτα βρίσκεται δεμένη με πέντε αλυσίδες. Κάθε φορά που η ηρωίδα θα υπακούει στις εντολές τους, θα παραλαμβάνει ένα κλειδί με το λουκέτο του…

Το νέο σας βιβλίο είναι αστυνομικό μυθιστόρημα με «μανταίικο» βλέμμα (όπως έχετε πει και εσείς). Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείτε να γράψετε ένα τέτοιου είδους βιβλίο. Πως το αποφασίσατε; Η Ειρήνη που συναντήσατε στο Ζάππειο πράγματι σας επηρέασε τόσο ώστε να το γράψετε (όπως αναφέρετε στον πρόλογο του βιβλίου);

Βρισκόμουν ανάμεσα σε δύο ιδέες εκείνη την εποχή. Η μία ήταν η υπόθεση από «Τα πέντε κλειδιά» η άλλη δεν θυμάμαι πια. Δεν μπορούσα ν’ αποφασίσω με ποιο από τα δύο να καταπιαστώ και τότε ήρθε στην έκθεση η αναγνώστριά μου, η Ειρήνη και αφού μιλήσαμε λίγο πριν φύγει μου είπε: «Θα ήθελα να σε δω σ’ ένα αστυνομικό»! Μου φάνηκε σαν σημάδι εκείνη τη στιγμή που πελαγοδρομούσα και καταπιάστηκα με το βιβλίο που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες!

Θεωρείτε το νέο σας βιβλίο ρίσκο;

Κάθε νέο βιβλίο είναι ρίσκο για μένα. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο σε αυτή τη ζωή, πολύ δε περισσότερο την αγάπη του αναγνωστικού κοινού. Με κάθε νέο βιβλίο αισθάνομαι όπως την πρώτη φορά, έχω την ίδια λαχτάρα να το δω και μετά να διαπιστώσω κατά πόσο κέρδισε τους αναγνώστες.

Εκτός του ότι είναι το πρώτο σας αστυνομικό μυθιστόρημα, υπάρχει κάτι άλλο που κάνει το βιβλίο αυτό ξεχωριστό;

Επιμένω στον διαχωρισμό «μανταίικο αστυνομικό», με την έννοια ότι μέσα στις σελίδες του οι αναγνώστες θα βρουν εκτός από αγωνία για την τύχη της μικρής Μαργαρίτας, και συγκρούσεις και πάθη και έρωτα και πόνο και εκδίκηση. Το θεωρώ ξεχωριστό γιατί γράφτηκε σε μια πολύ δύσκολη για μένα χρονιά σε προσωπικό επίπεδο και το ευγνωμονώ που με τράβηξε τόσο πολύ μακριά από την επίπονη πραγματικότητα.

Την ιδέα να γράψετε αυτό το βιβλίο από πού την έχετε εμπνευστεί; Από κάποιο αληθινό γεγονός;

Ειλικρινά δεν θυμάμαι πώς μου ήρθε η ιδέα, από πού και πώς. Πάντως τίποτα από την πραγματικότητα δεν ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσω να γράφω. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι κάτι έβλεπα στην τηλεόραση ένα βράδυ, ένα άσχετο talk show και την επομένη κάθισα στον υπολογιστή και έγραψα την εισαγωγή.

Η υπόθεση του βιβλίου περιστρέφεται γύρω από την απαγωγή της τετράχρονης Μαργαρίτας και στις πρώτες σελίδες περιγράφετε την αντίδραση της μαμάς της, της Κυβέλης, όταν μαθαίνει ότι κάποιοι έχουν το παιδί της. Επειδή είσαστε μητέρα δύο παιδιών, πώς νιώθατε κατά τη διάρκεια συγγραφής του βιβλίου;

Αυτό μπορώ να σας το πω με μια λέξη: δύσπνοια…. Ειδικά τη στιγμή που η Κυβέλη αναζητεί στο άδειο σπίτι το παιδί, ήμουν απόλυτα ταυτισμένη μαζί της. Ένιωθα, ό,τι ένιωθε, και κυρίως την απελπισία και τον ανίσχυρο θυμό της.

Τα βιβλία σας γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία και αναγνώριση από το αναγνωστικό κοινό. Λόγω αυτής της μεγάλη ανταπόκρισης και της αγάπης του κόσμου στο πρόσωπό σας, πώς νιώθετε όταν παρουσιάζετε ένα καινούργιο βιβλίο; Έχετε αγωνία αν θα το αγκαλιάσει ο κόσμος όπως τα προηγούμενα;

Όσο απίστευτο κι αν φανεί, για μένα κάθε βιβλίο είναι ακριβώς το ίδιο με το πρώτο. Με την ίδια συγκίνηση υπογράφω το συμβόλαιό μου με τις εκδόσεις Ψυχογιός, με την ίδια χαρά το παίρνω στα χέρια μου για πρώτη φορά, με το ίδιο τρακ ξεκινώ όχι μόνο την πρώτη, αλλά κάθε παρουσίαση. Ίσως γιατί, όπως ήδη σας είπα, σαν χαρακτήρας δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο σ’ αυτή τη ζωή πολύ δε περισσότερο την αγάπη του κόσμου. Με κάθε βιβλίο έχω την αίσθηση ότι ξεκινώ από το μηδέν.

Το βιβλίο έχει τα φόντα να μεταφερθεί στην τηλεόραση όπως και το βιβλίο «Βαλς με 12 Θεούς» που παίζεται και φέτος;

Έχει τα φόντα και αυτό όπως και το «Έρωτας σαν βροχή και η «Θεανώ» και το «Τελευταίο τσιγάρο» και για μένα κάθε βιβλίο έλληνα συγγραφέα, είναι ένα εν δυνάμει σενάριο για μια πετυχημένη σειρά. Επιπλέον, σαν τηλεθεάτρια, θα ήθελα να βλέπω βιβλία ελλήνων συγγραφέων να μεταφέρονται στην μικρή ή στην μεγάλη οθόνη.

Ποιο βιβλίο, από όλα αυτά που έχετε γράψει, είναι το πιο αγαπημένο σας;

Καθένα έχει κάτι που το αγαπώ και το ξεχωρίζω για διαφορετικό λόγο. Αν πρέπει να επιλέξω, θα πω το «Βαλς με δώδεκα θεούς» για έναν πολύ απλό λόγο: Γιατί με αυτό ξεκίνησε η τόσο επιτυχημένη συνεργασία μου με την εκδόσεις Ψυχογιός που για μένα πια είναι οικογένεια. Με αυτή την έννοια, το Βαλς το αγαπώ και το ξεχωρίζω σαν γούρι!

Πως σκέφτεστε τον εαυτό σας όταν μετά από χρόνια σταματήσετε να γράφετε; Σας τρομοκρατεί η ιδέα;

Έχοντας δώσει το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου στο αναγνωστικό κοινό και έχοντας εισπράξει τόση αγάπη όλα αυτά τα χρόνια από τον κόσμο, νιώθω γεμάτη. Αν λοιπόν οι…. φωνές εντός μου σωπάσουν, θα φύγω από τα εκδοτικά πλήρης και χωρίς πικρία. Όσο για το μέλλον, ελπίζω ότι τα παιδιά μου θα με έχουν κάνει…. γιαγιά!

Τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Το άμεσο μέλλον έχει ένα όνομα: «Τα πέντε κλειδιά!» Αμέσως μετά τις 8 Μαΐου, ξεκινώ μια περιοδεία που θα κρατήσει δυόμιση μήνες και θα μου δώσει την ευκαιρία να επισκεφτώ όσες περισσότερες πόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου προλαβαίνω! Μετά την απομόνωση του χειμώνα, όπου έγραφα το επόμενο βιβλίο μου που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2015, έχω ανάγκη να έρθω σε επαφή με τους αναγνώστες και να επικοινωνήσω μαζί τους. Να μιλήσουμε, να γελάσουμε, όπως γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή!

Να σας ευχαριστήσω για αυτή τη συνέντευξη και σας εύχομαι να είσαστε πάντα καλά και να μας χαρίσετε ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις στο μέλλον.
Κλείνοντας θα ήθελα ο τελευταίος λόγος να είναι δικός σας.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες που τόσα χρόνια περιβάλλουν με περισσή αγάπη τόσο τη δουλειά μου, αλλά και εμένα την ίδια σαν άνθρωπο. Η αγάπη τους είναι η δύναμή μου. Σε αυτή την αγάπη χρωστάω τα πάντα!

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024