Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάχες Νιάρχου - Ωνάση για τα… χιονισμένα ρουμπίνια

Μάχες Νιάρχου – Ωνάση για τα… χιονισμένα ρουμπίνια

Ο Σταύρος Νιάρχος συνήθιζε να αγοράζει μυθικής αξίας μπιζού στις συζύγους και ερωμένες του. Οι παπαράτσι τον «παρακολουθούσαν» να κάνει shopping σε μεγάλα κοσμηματοπωλεία της Ζυρίχης και της Γενεύης. Ο έλληνας μεγιστάνας έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στα ρουμπίνια (ιδιαίτερα αν ήταν Burma) διότι πίστευε ότι το κόκκινο χρώμα έδινε αυτό το «μαγικό φως» στο πρόσωπο.

Μαργαρίτα Σφέτσα

Ο Σταύρος Νιάρχος συνήθιζε να αγοράζει μυθικής αξίας μπιζού στις συζύγους και ερωμένες του. Οι παπαράτσι τον «παρακολουθούσαν» να κάνει shopping σε μεγάλα κοσμηματοπωλεία της Ζυρίχης και της Γενεύης. Ο έλληνας μεγιστάνας έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στα ρουμπίνια (ιδιαίτερα αν ήταν Burma) διότι πίστευε ότι το κόκκινο χρώμα έδινε αυτό το «μαγικό φως» στο πρόσωπο. Οι γυναίκες της ζωής του τον συνόδευαν πάντα στο St Moritz και το περίφημο «Ροζ Σαλέ». Κάποια φορά μάλιστα που στο αριστοκρατικό spot των Ελβετικών Άλπεων, έφθασε ο «μεγάλος αντίπαλος» Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Νιάρχος αποφάσισε να χαρίσει ένα μυθικό κολλιέ με ρουμπίνια στην Σαρλότ Φορντ. (Την όμορφη, elegant, γόνο της πασίγνωστης ανά τον κόσμο οικογένειας βιομηχάνων αυτοκινήτων). Ο Σταύρος επιθυμούσε με αυτό τον τρόπο να δείξει στον «αγροίκο» Άρη ότι εκείνος ήταν ο «κυρίαρχος του παιχνιδιού» στο St Moritz. Ο Ωνάσης ήταν απλά… περαστικός σε ένα snob περιβάλλον που μάλλον δεν ταίριαζε στην brutal ιδιοσυγκρασία του.

Ο Ωνάσης λάτρευε τα διαμάντια. Ο Ari the Greek επισκεπτόταν πάντα μάλιστα το υπερπολυτελές κοσμηματοπωλείο Harry Winston στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, με σκοπό να αγοράσει «τα καλύτερα και ακριβότερα διαμάντια του πλανήτη». Την αγάπη του Ωνάση στα διαμάντια και τον top Harry Winston, κληρονόμησε και η κόρη του Χριστίνα Ωνάση. Η οικογένεια Νιάρχου αντίθετα «ψώνιζε» από τον Boucheron και τον Van Cleef & Arpels, πριν τα εγγόνια του αποκτήσουν φιλίες με τους γόνους της διάσημης οικογένειας κοσμηματοπωλών Repossi. Τα ακριβά κοσμήματα έπαιζαν πάντα σημαντικό ρόλο στις δύο οικογένειες, οι οποίες άφησαν για πάντα το στίγμα τους στους κύκλους του διεθνούς τζετ σετ.

Το βραχιόλι της Λιβανού, η νεαρή Ευγενία

Η Ευγενία Νιάρχου κληρονόμησε το πάθος της μητέρας της, μέλους της πάμπλουτης οικογένειας τραπεζιτών και βιομηχάνων Γκίννες για τη μόδα και τα κοσμήματα. Η Ευγενία, κόρη του Φίλιππου Νιάρχου και της Βικτώριας Γκίννες σχεδιάζει ως γνωστό τη συλλογή κοσμημάτων Venyx, μια συλλογή με διεθνή ακτινοβολία. Τα διαμάντια… λάμπουν στο χιόνι. Η Τίνα Λιβανού, αδελφή της γιαγιάς, της Ευγενίας, είχε χάσει σε κάποια… βουνοκορφή το βραχιόλι με τα διαμάντια που της είχε κάνει δώρο ο τότε σύζυγός της Άρης Ωνάσης. Τα διαμάντια σχημάτιζαν την φράση “Tina I love you”. Η Ευγενία, έντονη προσωπικότητα, δυναμική, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, μοιάζει να έχει το απόλυτο κοντρόλ, στους αστραφτερούς κύκλους των διαμαντιών και τις προσωπικές της σχέσεις. Η Νιάρχου είναι η καλύτερη… κινητή διαφήμιση των κοσμημάτων της. Λίγες ημέρες πριν στο St Moritz έκλεψε τις εντυπώσεις με τα «ευφάνταστα» σκουλαρίκια και τα ογκώδη δαχτυλίδια που θυμίζουν γλυπτά. Με «φόντο» το “Nobu” στο “Badrutt’s Palace” και το club “Dracula” που είχε δημιουργήσει ο μέγας play boy Γκούντερ Ζακς.

Ο Ζακς, η Μπαρντό, τα διαμάντια
Ο Ζακς ο οποίος έφυγε με ένα «περίεργο» τρόπο από τη ζωή (κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτοκτόνησε) προσπαθούσε και εκείνος, όπως και οι δύο έλληνες μεγιστάνες, να εντυπωσιάσει με θεαματικούς τρόπους τις γυναίκες, οι οποίες αποτελούσαν αντικείμενο του πόθου του. Πετούσε με ελικόπτερα πάνω από το St Tropez, πετώντας τριαντάφυλλα (χιλιάδες κόκκινα τριαντάφυλλα), στην Μπριζίτ Μπαρντό, η οποία αργότερα έγινε σύζυγός του. Η αγορά πανάκριβου κολιέ με διαμάντια και σφραγίδα από κοσμηματοπωλείο του St Moritz για την ωραιοτάτη, sexy τότε Μπε-Μπε είχε δημιουργήσει τεράστιο θόρυβο. Ο Γκούντερ, ο οποίος περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο St Moritz, λόγω των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων συνέχιζε να αγοράζει διαμάντια για τις ερωμένες του από ακριβά κοσμηματοπωλεία της περιοχής…

Η νέα, αστραφτερή boutique Chopard στο St Moritz




Νοιώθεις σαν να βρίσκεσαι στους φιλόξενους χώρους πολυτελούς chalet. Γεωμετρικές γραμμές, superb grafittis, ζεστά χρώματα, το τζάκι σε περίοπτη θέση, έργα τέχνης, τα ακριβά έπιπλα, ακόμα και τα καλύτερα ουίσκι του περίφημου Bacchus Cellar να σερβίρονται αποκλειστικά για τους επιφανείς πελάτες.

Ο Ελβετικός οίκος κοσμημάτων Chopard δημιούργησε στο St Moritz των Νιάρχων, των Ανιέλι, των Ροκφέλλερ, μια υπερπολυτελή, νέα boutique, η οποία εγκαινιάστηκε λίγες
μόλις ημέρες πριν φύγει το 2017.

Η boutique βρίσκεται σε ένα από τους καλύτερους εμπορικούς δρόμους του αριστοκρατικού resort. Εκεί οι φανατικοί πελάτες του οίκου (από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους του πλανήτη), μπορούν να αποκτήσουν κοσμήματα των δημοφιλών σειρών Happy Hearts, Ice Cube, Mille Miglia, μαζί βέβαια με τις μυθικές δημιουργίες της Haute Horlogerie και High Jewellery. Τα κοσμήματα που εδώ και πολλά χρόνια επιλέγουν big stars όπως η Τζένιφερ Λώρενς, ο Έλτον Τζον, ο Κόλιν Φερθ, η Σάντρα Μπούλοκ και πολλοί άλλοι. Οι επικεφαλείς της Chopard Καρολίν Σόϋφλε και Καρλ-Φρίντριχ Σόϋφλε δήλωσαν πανευτυχείς για το καινούργιο τους υπερφιλόδοξο project.

Οι Καρολίν και Καρλ-Φρίντριχ επισήμαναν μάλιστα ότι η Chopard θα συνεχίσει να επενδύει με σημαντικό τρόπο, σε πόλεις της Ελβετίας, οι οποίες αποτελούν μια πολύ μεγάλη αγορά. Ιδιαίτερα τα λαοφιλή ski resorts. Οι Σόϋφλε πιστεύουν πολύ στον luxury τουρισμό. Επενδύουν λοιπόν σε αυτόν. Η πρώτη boutique Chopard, άνοιξε το 1983 στο Χονγκ Κονγκ. Ακολούθησε η boutique στη Νέα Υόρκη και την legendary Madison Avenue.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν περισσότερες από 160 boutique σε όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα καινούργια καταστήματα άνοιξαν σε φιλόδοξες αγορές όπως το Σίδνεϊ και η Τζακάρτα στην Ινδονησία. Την Ινδονησία με τους νέους, ισχυρούς μεγιστάνες του πλούτου, όπως είχε γράψει η
«Σίβυλλα» στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»…

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024