Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Editorial

Editorial

...

Μαργαρίτα Σφέτσα

Η φράουλα δημοφιλής, ζουμερή, λαχταριστή παραπέμπει σε στιγμές πραγματικής απόλαυσης. Είναι το φρούτο που ο διάσημος σκηνοθέτης Ίνγκμαρ Μπέργκμαν χρησιμοποίησε για τον τίτλο ταινίας («Άγριες φράουλες»), που άφησε εποχή στο χώρο του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Η φράουλα έχει «συνδεθεί» με στιγμές πάθους μεταξύ του Οθέλλου και της Δεισδαιμόνας, χαρίζει γεύση σε κοκταίηλ, σαμπάνιες και λικέρ, χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία και αισθητική.

Οι φράουλες πασπαλισμένες με σαντιγί ήταν οι απόλυτες πρωταγωνίστριες στις ιδιαίτερα αισθησιακές σκηνές του φιλμ «9 ½ εβδομάδες».

Ο γοητευτικός τότε Μίκυ Ρουρκ «ακουμπούσε» στα σαρκώδη χείλη της μαγευτικά ωραίας Κιμ Μπάσιντζερ, τις κατακόκκινες φράουλες-ερωτικό φετίχ. Εκείνη έδειχνε να το απολαμβάνει στο μέγιστο βαθμό.

Η φράουλα σε αυτή εδώ την δημοσιογραφική ενότητα που ξεκινάει σήμερα στο in.gr είναι ζωγραφισμένη με μαύρα «μυστηριώδη» χρώματα.

Μια “Blackstrawberry” σε τόνους… dark, με ολόχρυσες όμως αντανακλάσεις.

Ίσως επειδή πολλά σημαντικά πράγματα και οι πραγματικά ωραίοι άνθρωποι «κρύβονται» πίσω από μια «Μαύρη Φράουλα».

Μια “Blackstrawberry” που αντιμετωπίζουμε σαν ένα ….μικρό έργο τέχνης. Τι κρύβει λοιπόν αυτή η «Μαύρη Φράουλα» που εμείς εδώ στο In.gr, το μεγαλύτερο ελληνικό portal χαρακτηρίζουμε πολύτιμη, «ιδιαίτερη», ξεχωριστή;

Πίσω από την “Blackstrawberry” υπάρχει ένας κόσμος με ενδιαφέρουσες ειδήσεις, συνεντεύξεις, εντυπωσιακά βίντεο, τα οποία γυρίστηκαν σε εξωτερικούς χώρους, αποκλειστικά και μόνο στο in.gr.

Τα συγκεκριμένα βίντεο για τα οποία δούλεψε ακούραστα ένα μεγάλο επιτελείο ταλαντούχων ανθρώπων (μοντέλα, στυλίστες, make up artists, fashion editors, creative directors), είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στον χώρο του Internet.

Bίντεο και αποκλειστικά θέματα που αφορούν την σύγχρονη γυναίκα και τον σύγχρονο άνδρα. Πληροφορίες για το fashion world, ιδέες, λύσεις, προτάσεις, συνεντεύξεις, ξεχωριστές ειδήσεις, εκτυφλωτικά χρώματα και νότες αισιοδοξίας μέσα σε ένα κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που σίγουρα δεν είναι το καλύτερο.

Ένα ονειρικό ταξίδι

Η “Blackstrawberry” σας καλεί να ταξιδέψετε μαζί μας σε έναν κόσμο ονειρικό. Ένα κόσμο ο οποίος σας προσκαλεί να «αποδράσετε» μέσα από θέματα για τη μόδα, την τέχνη, την διασκέδαση, τους «ιδιαίτερους» ταξιδιωτικούς προορισμούς, το προσεγμένο (σίγουρα όχι «φθηνό») life style, τα πρόσωπα που έχουν κάτι πραγματικά σημαντικό να πουν. Εδώ θα παρουσιάζουμε ό,τι έχει αληθινή αξία.

Αυτό άλλωστε είναι που μας κάνει ξεχωριστούς. Τα πράγματα ακόμα και σε αυτό τον πολύχρωμο, ονειρικό κόσμο της μόδας, άλλαξαν θεαματικά. Ίσως επειδή έχουν διαφοροποιηθεί οι συνήθειες και οι ανάγκες των ανθρώπων. Οι διάσημοι creative directors των μεγάλων γυναικείων και ανδρικών brands αντικαθίστανται με νεώτερους και πιο «προχωρημένους», οι οποίοι έχουν ήδη αναδιατυπώσει και εκφράσει μια μάλλον «συναρπαστική» άποψη.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άτομα με ισχυρή πολιτική άποψη. Μέσα από τις τάσεις, τις ιδέες και τα χρώματα μπορούν πλέον να περάσουν τα δυσκολότερα μηνύματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ακόμα και τα μοντέλα στα εξώφυλλα ή τα editorial των σημαντικότερων περιοδικών μόδας, δεν είναι απλά και μόνο κούκλες με… θανατηφόρες αναλογίες.

Η Αντόα Αμπόα (ανήκει στην πεντάδα των κορυφαίων μοντέλων του πλανήτη) είναι μια ακτιβίστρια η οποία μάχεται δυναμικά για τα δικαιώματα των γυναικών, των προσφύγων και γενικότερα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Η φωνή της είναι δυνατή, δημιουργεί πολλές φορές αντιδράσεις, εκείνη όμως συνεχίζει. ΄

Επειτα έρχονται οι … αντιθέσεις.

Κοντά στα εξώφυλλα της Αμπόα υπάρχουν οι εκατοντάδες φωτογραφίες των sexy Αγγέλων της “Victorias’ Secret” ή οι γοητευτικοί άνδρες με τα κοστούμια sur mesure και τα προσεγμένα σπορ ρούχα. Κάποιοι επιλέγουν κλασικούς τρόπους περιποίησης, όπως το Wet Shaving ή αγοράζουν εκτός από τα κλασικά αθλητικά και τα χειροποίητα Berlutti, ένα εκκεντρικό ζευγάρι παπούτσια Jimmy Choo. Μετρούν το χρόνο μέσα από ένα κομψό ρολόι για να είναι απόλυτα συνεπείς στο ξεκίνημα μιας όπερας με διαστημικά στοιχεία, όπως η La Boheme στην Όπερα της Πόλης του Φωτός ή η La Boheme που παρουσιάζεται τώρα από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Το “Blackstrawberry” είναι εδώ! Είμαστε στην αρχή. Όσο κυλάει ο χρόνος, θα σας παρουσιάζουμε ακόμα πιο σημαντικά, «ιδιαίτερα» πράγματα.

Συντονιστείτε στο In.gr…

in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024