Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι νέες κολλεξιόν για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018

Οι νέες κολλεξιόν για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018

...

Μαργαρίτα Σφέτσα

Εκρηκτικά χρώματα, παγιέτες και καρώ, μεταλλικά, «πληθωρισμός» και …μη συμβατικό glamour

Μεταξένια υφάσματα τα οποία «θροΐζουν» με ένα μαγικό ήχο, όταν μια γυναίκα περνάει από κοντά σου. Φτερά σε ζακέτες, φορέματα και μπλούζες που οι fashion editors, έτσι όπως χαρίζουν ένα πλούσιο, φαντασμαγορικό θέαμα πάνω στο catwalk, έδωσαν την ονομασία bird songs.

Τα πουλιά τραγουδούν λοιπόν δίπλα σε ρούχα με έντονα prints, εκκεντρικούς πολλές φορές συνδυασμούς, καρώ (πρωταγωνιστεί και το καλοκαίρι), στενά φορέματα, κοστούμια και φόρμες με αστραφτερές παγιέτες. Το λεγόμενο plastic art, τα outfits δηλαδή με «πλαστικές» λεπτομέρειες (π.χ. ένα διάφανο μαντώ πάνω από ένα ανοιξιάτικο λευκό-μπλε ταγιέρ της Chanel), θυμίζουν πολλές φορές αυτά που δημιουργούσαν στη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 και του ’70 ο Gourreges, η Mary Quant, ο Cardin.

Οι καινούργιες κολεξιόν για την Άνοιξη-Καλοκαίρι του 2018 είναι εδώ. Τα fashion shows των διάσημων σχεδιαστών πραγματοποιήθηκαν στο Μιλάνο, το Παρίσι, το Λονδίνο, την Νέα Υόρκη και το Τόκιο.

Αρθρογράφοι για θέματα μόδας στα σημαντικότερα περιοδικά και τις μεγαλύτερες εφημερίδες του πλανήτη, ήταν εκεί για να καταγράψουν όλα αυτά τα εντυπωσιακά και άκρως ενδιαφέροντα μέσα σε ένα εκρηκτικό σκηνικό. Χρώματα, τάσεις, top models, προσωπικότητες στις πρώτες σειρές, τα flash να αστράφτουν για τις αδελφές Τζίτζι και Μπέλλα Χαντίντ, την Κένταλ Τζέννερ, την Άννα Γουΐντουρ, την Κάρα Ντελεβίν. Ποιοι ήταν όμως οι οίκοι οι οποίοι παρουσίασαν τις πλέον ενδιαφέρουσες προτάσεις για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2018; Ο classic πάντα Hermes παρουσίασε ολομέταξα μακριά φορέματα σε μαύρο με λευκά prints. Λάτρεις των prints και οι οίκοι Versace και Celine. Οι Saint Laurent, Nina Ricci, Proenra Schouler «γέμισαν» τα ρούχα τους με φίνα, ακριβά φτερά, που δίνουν αυτή την αίσθηση της «κινηματογραφικής πολυτέλειας».

Κάποια από τα σύνολα θυμίζουν αυτά που φορούσε η Τζίτζερ Ρότζερς όταν χόρευε στα Hollywood Movies με τον Φρεντ Αστέρ. Μεταλλικά ρούχα σε χρυσό και ασήμι για την Donatella Versace, η οποία κατόρθωσε για την ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή κολεξιόν της να “στείλει” τις πρώην top models Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, Κλώντια Σίφερ, Έλενα Κρίστενσεν, Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, και πάλι στην πασαρέλα. Ο οίκος Gucci δημιουργεί εξαιρετικά φορέματα από παγιέτες με ογκώδεις ώμους γεμάτους βολάν, που θυμίζουν ανάλογα σύνολα της δεκαετίας του ’80. Υπέροχα φορέματα με παγιέτες δημιούργησε και ο «πολύς» Marc Jacobs.

Δείτε το βίντεο:

Τα καρό του Burberry, τα χακί της Celine, τα λουλούδια του Mc Queen

Τα κλασικά καρό του Burberry, δίπλα σε αυτά των Balenciaga και Miu Miu. Ο Valentino γοητεύεται από τις πλαστικές ζακέτες και «συναγωνίζεται» τα ανάλογα μαντό που σχεδίασε ο Καρλ Λάγκερφελντ για την Chanel.

Οι ασημένιες καλοκαιρινές, χαμηλοτάκουνες μπότες του Dior, κλέβουν ματιές, έτσι όπως συνδυάζονται με αέρινα κοντά και μακριά φορέματα. Μπλε κοστούμια, ασπρόμαυρα σύνολα και κόκκινα outfits με πλισέ φούστες και κατακόκκινα σακάκια από απαλό δέρμα. Ασημένια δερμάτινα παντελόνια με καζάκες αλλά και καυτά σορτς για τον οίκο Louis Vuitton. Κλασικά κοστούμια σε χακί, μπεζ της άμμου, λευκό, σοκολά για την Celine.

Συνδυασμός ριγέ και καρό για τον Balenciaga. Sexy μαύρα «κορμάκια» για την Isabel Marant. Μεγάλα λουλούδια που μοιάζουν με … ταπετσαρίες για τον οίκο Alexander Mc Queen. Φτερά, παγιέτες, καρό, βινύλ, εκτυφλωτικές ασημένιες φόρμες για τον Balmain. Στον οίκο Prada τα ζωγραφισμένα μαντό με τις γυναικείες φιγούρες με τα …κερατάκια και τα συνθήματα, τα «σπάνε» κυριολεκτικά. Στην πασαρέλα και τις βιτρίνες.

Ο οίκος Gucci ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος του πλανήτη, παρουσίασε και πάλι μια συλλογή που κέρδισε τα κολακευτικότερα και πάλι σχόλια.

Μεταξένια μακριά φορέματα και κοστούμια με τεράστια κεντήματα και παγιέτες, ζωγραφισμένα υφάσματα, στενά φορέματα στο πράσινο του σμαραγδιού, διαφάνειες…

in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024