Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Νίκος Κριθαριώτης μιλάει για τα χειροποίητα ανδρικά κοστούμια

Ο Νίκος Κριθαριώτης μιλάει για τα χειροποίητα ανδρικά κοστούμια

...

Μαργαρίτα Σφέτσα

Ο Νίκος Κριθαριώτης έχει αποφοιτήσει από το Boston College της Μασαχουσέτης. Έξυπνος, γοητευτικός, άκρως επικοινωνιακός, πολυταξιδεμένος αποφασίζει να ασχοληθεί με τον χώρο της ανδρικής μόδας, αφήνοντας «για λίγο καιρό στο περιθώριο», όπως τουλάχιστον υποστήριζε τότε ο ίδιος τις πολύ καλές σπουδές του στα οικονομικά.

Τελικά, το sur mesure, το εξαιρετικής ραφής, τέλειο, φίνο ανδρικό κοστούμι, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του πελάτη κέρδισε τον «ανήσυχο» πάντα κύριο Κριθαριώτη. Ο Νίκος άλλωστε ήταν από την πολύ νεαρή του ηλικία, λάτρης των ωραίων πραγμάτων και της απόλυτης τελειότητας.

Τα ανδρικά κοστούμια και πουκάμισα καμωμένα στην εντέλεια, ώστε να ταιριάζουν στον ούτως ή άλλως απαιτητικό πελάτη (έτσι ακριβώς είναι αυτοί που επιλέγουν το sur mesure), όλος αυτός ο κόσμος του χειροποίητου ενδύματος που συνδυάζει την τεχνογνωσία του παρελθόντος, με τις νέες τάσεις και τις καινοτομίες της υψηλής ραπτικής, τον συναρπάζει.

Το ρούχο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του πελάτη, τα ταξίδια στις μεγαλύτερες κλωστοϋφαντουργίες του εξωτερικού για παραγγελίες άριστης ποιότητας υφασμάτων, η έμπνευση, οι δημιουργίες, οι πρόβες μέσα στο κομψότατο ατελιέ της οδού Δαιδάλου, στην Πλάκα, είναι πλέον η καθημερινότητά του.

Ο Νίκος Κριθαριώτης, γόνος παλιάς εμπορικής οικογένειας του Πειραιά, αδελφός της διεθνούς φήμης σχεδιάστριας Σήλιας Κριθαριώτη, μοιάζει να το απολαμβάνει. Ήταν μικρό αγόρι ακόμα, όταν ο πατέρας του τον πήρε για πρώτη φορά μαζί του στη Saville Row, τον δρόμο (στο Mayfair του Λονδίνου) γνωστό παγκοσμίως για το traditional bespoke tailoring for men. Οι κομψοί Βρεττανοί αλλά και όλοι αυτοί που φθάνουν εκεί από διάφορες περιοχές του πλανήτη ζητούν ένα κοστούμι κομμένο και ραμμένο by hand.

Ο κ. Κριθαριώτης δραστηριοποιήθηκε σε κάποια στιγμή, στη δύσκολη, απαιτητική αγορά του Λονδίνου. Τα χειροποίητα κοστούμια του επιλέγουν οι Έλληνες ισχυροί του επιχειρείν και του πνεύματος. Προσωπικότητες low profile. Η Μαργαρίτα Σφέτσα επισκέφθηκε το ατελιέ του. Όλα στο χώρο μοιάζουν να κυλούν ήσυχα, ήρεμα σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι.

Τα χειροποίητα κοστούμια και πουκάμισα πάνω στις βαριές ξύλινες κρεμάστρες. Απαλή κλασική μουσική. Οι πορσελάνινες κούπες με τον ζεστό καφέ και ο κ. Κριθαριώτης να μιλάει με ενθουσιασμό για τη δουλειά του.

Δείτε το βίντεο:

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024