Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου 2013, 20:50

in.gr » Ψυχαγωγία

Ο κόσμος των κόμικς μέσα από έκθεση του κορυφαίου Ερό

Μια νέα εντυπωσιακή σειρά έργων τέχνης παρουσιάζει ο πρωτοπόρος ισλανδός καλλιτέχνης Ερό , από το Σάββατο 7 έως την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.
Μια νέα εντυπωσιακή σειρά έργων τέχνης παρουσιάζει ο πρωτοπόρος ισλανδός καλλιτέχνης Ερό , από το Σάββατο 7 έως την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.

Θα είναι η τρίτη έκθεσή του στην Ελλάδα, και θα παραστεί στα εγκαίνιά της.

Ο Ερό, που ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια στο Παρίσι, με πολλές και μεγάλες εκθέσεις στα μουσεία του κόσμου, αυτή τη φορά δημιούργησε μια σειρά εκρηκτικών έργων, όπου το χρώμα κυριαρχεί σε πρωτόγνωρους συνδυασμούς.

Ακάματος αρχειοθέτης του χάους, έχει ως βάση του τον κόσμο των κόμικς. Βάζοντας στο κέντρο κάθε πίνακα τη σύγχυση, την αύξηση, τη δίνη ο Ερό θεωρεί πως δεν υπάρχει καμιά αναμενόμενη ερμηνεία. Ο χρόνος είναι σε γενικευμένη αταξία. Η εξουσία ανήκει στην αντίφαση και το παράλογο.

Τα έργα του είναι αποσπάσματα, αντιπροσωπευτικά και προκλητικά εξίσου, αυτού του παραλογισμού, όπου οι εικόνες θολώνουν και αναμειγνύονται. Και η μεγαλοφυΐα του έγκειται στη ικανότητα ανάδειξης του ανησυχητικού μεγαλείου του χάους.

Η ερωτική διάθεση δεν λείπει σε αυτή τη νέα κατάδυση του ευρωπαίου δημιουργού στον κόσμο των κόμικς. Μάλιστα αυτή τη φορά ο Ερό κάνει ένα νοητό αφιέρωμα στον αγαπημένο του Πικάσο για να τον τιμήσει μέσα από μια σειρά έργων που παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στις ενότητες της νέας δουλειάς έργα αφιερωμένα στα γιαπωνέζικα κόμικς manga, έργα για ένα καλοκαίρι στην Ανατολή, νέα έργα που κτίζονται πάνω σε παλιές ιδέες του καλλιτέχνη, και ακόμα μια ανατρεπτική σειρά με τίτλο «ανακατέψτε».

«Η ζωγραφική είναι ένα μέσον για να επιχειρήσεις να ανακαλύψεις τη σημασία ενός συγκεχυμένου κόσμου», λέει ο ίδιος ο Ερό για να ερμηνεύσει τον εαυτό του.

Ώρες εκθέσεως καθημερινά 10.00- 21.00, Σάββατο 10.00- 20.00, Kapopoulos Fine Arts: Κηφισίας 37A εντός του Golden Hall τηλ. 2106833048


Προτεινόμενα ψυχαγωγίας:
Τι παίζει τώρα Ταινίες της ημέρας
Multimedia