Τετάρτη 08 Μαΐου 2013, 17:04

in.gr » Ψυχαγωγία

Η εξωτική ηθοποιός Ροσάριο Ντόσον

Η εξωτική ηθοποιός Ροσάριο Ντόσον σβήνει σήμερα 34 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων της!
abacapress

Η αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια, Ροσάριο Ντόσον, γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 1979 στη Νέα Υόρκη. Απέκτησε τα γοητευτικά χαρακτηρίστηκά της από την πολυεθνική κληρονομιά της. Οι προγονοί της κατάγονται από το Πόρτο Ρίκο, την Ιρλανδία και την Κούβα.

Η καριέρα της ξεκίνησε από νωρίς στην τηλεοπτική σειρά «Sesame Street» το 1969.


Σε ηλικία, μόλις, 15 ετών, το 1994, την εντόπισε ο φωτογραφικός φακός των Λάρι Κλαρκ και Χάρμονι Κορίν, οι οποίοι της πρότειναν να παίξει στην εφηβική και αμφιλεγόμενη ταινία «Kids» (1995).

Στη συνέχεια η Ντόσον πρωταγωνίστησε σε διάφορες ανεξάρτητες παραγωγές, όπως στη μικρού μήκους «Girls Night Out» το 1997, ενώ το 1998 πρωταγωνίστησε στη δραματική ταινία «He Got Game», με τη Μίλα Γιόβοβιτς, και στην κωμωδία «Side Streets».




Το 1999 πρωταγωνίστησε στη δραματική ταινία «Light It Up» και εμφανίστηκε στο video clip του τραγουδιού «Out of Control» των «Chemical Brothers».

Μέχρι το 2002 η Ντόσον είχε εμφανιστεί σε άλλες εννέα ταινίες. Μεταξύ άλλων στη μουσική κωμωδία «Josie and the Pussycats» (2001), στη δραματική ταινία «Chelsea Walls» (2001) και στην κωμωδία «The First $20 Million Is Always the Hardest» το 2002.

Η κωμική περιπέτεια «Οι Άνδρες με τα Μαύρα II », με τους Τόμι Λι Τζόουνς και Γουίλ Σμιθ, ήταν σημείο καμπής στην καριέρα της καθώς ήταν η πρώτη ταινία που την έκανε ευρέως γνωστή. Έκτοτε ξεκίνησε να εμφανίζεται σε περισσότερο εμπορικές ταινίες.

Ακολούθησε η κοινωνική ταινία του Σπάικ Λι, «25η Ώρα», στην οποία ο αφροαμερικανός σκηνοθέτης εστίασε στις επιλογές που μπορεί να κάνει ένα άτομο και στο πώς αυτές επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον του.

Το 2004 συνεργάσθηκε με τον Όλιβερ Στόουν στην ιστορική ταινία «Αλέξανδρος», όπου υποδύθηκε τη νύφη του Μέγα Αλέξανδρου. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με τον Άντονι Χόπκινς, την Αντζελίνα Τζολί και τον Κόλιν Φάρελ στο ρόλο του Αλέξανδρου.

Το φθινόπωρο του 2005 έλαβε μέρος στη θεατρική παράσταση «Οι Δύο Κύριοι από τη Βερόνα», στο δημοτικό θέατρο «Shakespeare in the Park», ως «Τζούλια». Αυτή ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στη σκηνή.

abacapress

Την ίδια χρονιά, το 2005, η Ροσάριο Ντόσον έπαιξε στο μιούζικαλ «Rent», στο οποίο υποδύθηκε μια εξωτική χορεύτρια, τη Μίνι Μάρκες, αλλά και στην περιπέτεια «Αμαρτωλή Πόλη». Μια ταινία που μοιάζει να έχει σχεδιαστεί καρέ καρέ με το πενάκι. Οι ηθοποιοί είναι απόλυτα πειστικοί ως κόμικς ήρωες, οι χώροι είναι οικείοι και ταυτόχρονα απόκοσμοι.

Το 2007 εμφανίστηκε στη συναρπαστική περιπέτεια του Κουέντιν Ταραντίνο «Death Proof», ενώ ένα χρόνο αργότερα, το 2008, η Ντόσον συμπρωταγωνίστησε με τον Γουίλ Σμιθ στο κοινωνικό δράμα «Επτά Ζωές» και συνεργάστηκε με τον παραγωγό Στίβεν Σπίλμπεργκ στην ταινία «Παγιδευμένοι».

Αυτή την περίοδο ολοκληρώθηκε η δραματική ταινία «Gimme Shelter» και το γουέστερν «They Die by Dawn», ενώ στο στάδιο του μοντάζ είναι το θρίλερ «Queen of the Night», η ρομαντική ταινία «Parts Per Billion» και η κωμωδία «Finally Famous».

Πληροφορίες ΙΜDb, Wikipedia
Επιμέλεια: Χριστίνα Φωτιάδη

Ακολουθούν κάποιες από τις ταινίες που κυκλοφορούν σε DVD:

Men in Black II

2002 - Κωμωδία

Αναζητώντας κάποια πηγή ενέργειας, μια παντοδύναμη εξωγήινη οντότητα έρχεται στη Γη και θέτει εκτός μάχης την υπηρεσία των Ανδρών με τα Μαύρα. Ο Τζέι επαναφέρει τη μνήμη του Κέι και μαζί αντιμετωπίζουν τη σατανική Σερλίνα.

25η Ώρα

2002 - Κοινωνική

Η αστυνομία εισβάλλει στο σπίτι ενός νεαρού Νεοϋορκέζου και βρίσκει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Ο ίδιος καταδικάζεται σε επταετή φυλάκιση. Μια μέρα προτού οδηγηθεί στη φυλακή θα έλθει σε επαφή με τους φίλους του, τον πατέρα του και την κοπέλα του, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να βρει ποιος τον πρόδωσε.

Αλέξανδρος

2004 - Ιστορική

Σε προχωρημένη ηλικία, ο Πτολεμαίος αφηγείται την ιστορία του Μακεδόνα στρατηλάτη, ο οποίος μαθήτευσε πλάι στον Αριστοτέλη και οδήγησε το στρατό του στα βάθη της Ασίας, νικώντας τους Πέρσες, γεφυρώνοντας πολιτισμούς και χτίζοντας πόλεις με το όνομά του.

Rent

2005 - Μιούζικαλ

Η καθημερινότητα μιας παρέας νεαρών μποέμ που ζουν σε περιθωριακή γειτονιά της Νέας Υόρκης, δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι και απειλούνται με έξωση. Είναι αγόρια και κορίτσια που ζουν έξω από το αποδεκτό κοινωνικό μοντέλο της εποχής και ανοίγουν την αγκαλιά τους σε χρήστες ναρκωτικών, σε άτομα με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις ή σε φορείς του ιού του AIDS.

Αμαρτωλή Πόλη

2005 - Περιπέτεια

Ένας αστυνομικός προσπαθεί να σώσει ένα κορίτσι από τα χέρια κάποιου σαδιστή δολοφόνου. Ένας απόκληρος αναζητά το φονιά της γυναίκας που ερωτεύτηκε. Ένας ντετέκτιβ προστατεύει τις πόρνες της κακόφημης συνοικίας. Τρεις ιστορίες σε μια πόλη στην οποία βασιλεύει το έγκλημα και η διαφθορά.

Death Proof

2007 - Περιπέτεια

Τρεις σέξι κοπέλες που διασκεδάζουν σε μπαρ, στο Όστιν του Τέξας, γνωρίζονται με τον Μάικ. Είναι πρώην κασκαντέρ και έχει μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε παγίδα θανάτου, στην οποία παρασύρει όμορφα κορίτσια.

Επτά Ζωές

2008 - Κοινωνική

Με ένα μεγάλο μυστικό να βαραίνει τη συνείδησή του, ο Μπεν Τόμας επιλέγει επτά άγνωστους ανθρώπους και προσπαθεί να βελτιώσει δραστικά τη ζωή τους για να εξιλεωθεί. Το μόνο κοινό στοιχείο ανάμεσά τους είναι ότι όλοι χρειάζονται άμεσα βοήθεια - οικονομική, πνευματική, ιατρική. Ο Μπεν Τόμας βάζει σε λειτουργία το σχέδιό του και όλα δείχνουν να εξελίσσονται όπως τα είχε προγραμματίσει. Στην πορεία όμως, συμβαίνει κάτι που δεν το υπολόγιζε: ερωτεύεται την Έμιλι Πόζα, μία νεαρή κοπέλα που πάσχει από την καρδιά της.

Παγιδευμένοι

2008 - Περιπέτεια

Δύο ανυποψίαστοι Αμερικάνοι, ο Τζέρι Σο, ένας αργόσχολος νέος και η Ρέιτσελ Χόλομαν, μια ανύπαντρη μητέρα, βρίσκονται ξαφνικά μπλεγμένοι στα δίχτυα μιας απίστευτης συνομωσίας, με βασικό τους εχθρό το χρόνο. Πίσω από την τεράστια αυτή σκευωρία κρύβεται η φωνή μιας άγνωστης γυναίκας, την οποία ποτέ τους δεν έχουν γνωρίσει, εκείνη όμως μοιάζει να γνωρίζει την κάθε τους κίνηση και έτσι τους παγιδεύει όλο και περισσότερο. Έτσι, οι δυό τους καταλήγουν να είναι οι πλέον "περιζήτητοι" καταζητούμενοι, έρμαια ενός διαβολικού σχεδίου, να αγωνίζονται να σωθούν και να εμποδίσουν το χάος που πρόκειται να προκληθεί.

Φιλμογραφία:

2013 They Die by Dawn
2013 Gimme Shelter
2013 Raze
2013 Trance
2012 Hotel Noir
2011 10 Years
2011 Ζωολογικός Τύπος
2011 Girl Walks Into a Bar
2010 Unstoppable
2010 Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010 Awake (short)
2009 The Haunted World of El Superbeasto
2008 Επτά Ζωές
2008 Killshot
2008 Eagle Eye
2008 Explicit Ills
2008 La Pasion de la Decision
2007 Death Proof
2007 Descent
2007 Grindhouse
2006 Clerks II
2006 A Guide to Recognizing Your Saints
2005 Rent
2005 Little Black Dress
2005 Αμαρτωλή Πόλη
2005 This Revolution
2004 Αλέξανδρος
2003 The Rundown
2003 Shattered Glass
2003 This Girl's Life
2002 25η Ώρα
2002 Pluto Nash
2002 Men in Black II
2002 The First $20 Million Is Always the Hardest
2002 Ash Wednesday
2002 Love in the Time of Money
2001 Chelsea Walls
2001 Trigger Happy
2001 Sidewalks of New York
2001 Josie and the Pussycats
2000 King of the Jungle
2000 Down to You
1999 Light It Up
1998 Side Streets
1998 He Got Game
1997 Girls Night Out
1995 Kids

Διαβάστε επίσης:
Τι γιορτάζει η Κίρα Νάιτλι σήμερα;
Τζόνι Ντεπ: Ταινίες & Φωτογραφίες
Τι γιορτάζει η «άπιστη» Κρίστεν Στιούαρτ;
O ταλαντούχος Ράιαν Γκόσλινγκ
O Αλμοδόβαρ, οι γυναίκες και το κόκκινο χρώμα!
Ματιέ Κασοβίτς ο ταλαντούχος εκπρόσωπος της νέας γενιάς του γαλλικού κινηματογράφου
Ποιο είναι το «μυστικό» της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ;
Habemus Papam στο Home Cinema!
Τι παίζει τώρα Ταινίες της ημέρας
Multimedia