Πέμπτη 19 Μαΐου 2011, 14:58

in.gr » Ψυχαγωγία

Το Αρχείο της ΕΡΤ στο EUScreen

Η Διεύθυνση Μουσείου Αρχείου της ΕΡΤ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο EUScreen, σκοπός του οποίου είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής πύλης, που τον Ιανουάριο του 2012, θα είναι στον «αέρα», με τη συνεργασία 28 Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων, Αρχείων, Πανεπιστήμιων και παροχέων Τεχνολογίας, από 19 Ευρωπαϊκές χώρες.
Ένας σημαντικός όγκος οπτικοακουστικού περιεχομένου από ευρωπαϊκά μουσεία, βιβλιοθήκες και αρχεία, σε μία διαδικτυακή συλλογή εκατομμυρίων ψηφιοποιημένων τεκμηρίων, θα είναι προσβάσιμος στον ευρωπαίο πολίτη, μέσω της πλατφόρμας της Europeana.
Από την Ελλάδα, στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχουν επίσης το τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ συμμετέχει ως ισότιμο μέλος, μέσα από το συ-γκεκριμένο έργο σε ένα ιστοχώρο μαζί με Ευρωπαϊκούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, όπως το BBC (Αγγλία), ORF (Αυστρία), RAI (Ιταλία), TV Catalunia (Ισπανία), Dr (Δανία), αλλά και αρχεία όπως το INA (Γαλλία), το Luce (Ιταλία), το Nava (Ουγγαρία) κλπ.
Τέλος, δίνεται η ευκαιρία στην ΕΡΤ, να πάρει μέρος και στο επόμενο έργο της Europeana που θα ξεκινήσει το 2013.
Τι παίζει τώρα Ταινίες της ημέρας