Τρίτη 31 Αυγούστου 2010, 17:01

in.gr » Ψυχαγωγία

Αρτεμης Φαουλ Νο6 - Το παράδοξο του χρόνου

Ο Αρτεμης Φαουλ έρχεται αντιμέτωπος με τον πιο επικίνδυνο εχθρό: τον ίδιο του τον εαυτό.
Ο Αρτέμης Φαουλ έρχεται αντιμέτωπος με τον πιο επικίνδυνο εχθρό: τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο Αρτέμης και τα μπλεξίματα πάνε μαζί. Τα τραβάει σαν μαγνήτης. Έχει δει πολλά στη ζωή του: από ανθρωποφάγους καλικάντζαρους μέχρι πάνοπλα και θανάσιμα ξωτικά. Είχε αποφασίσει να ακολουθήσει εγκληματική δράση. Αλλά…

Η μητέρα του είναι σοβαρά άρρωστη. Ο Αρτέμης πρέπει να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο για να αρπάξει το φάρμακο που θα την κάνει καλά από τα χέρια του νεαρότερου εγκληματία που υπήρξε ποτέ: του Αρτέμη Φάουλ. Ακριβώς. Με τη σύμμαχο Χόλι Σορτ στο πλευρό του, ο Αρτέμης γυρίζει στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει τον εαυτό του. Ίσως για τελευταία φορά…

Παρουσίαση του συγγραφέα

O Οουεν Κολφερ γεννήθηκε το 1965 στο Γουέξφορντ της Ιρλανδίας. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Μπενι και Ομαρ, κυκλοφόρησε το 1998 και έγινε αμέσως μπεστ σέλερ στην Ιρλανδία, ενώ και τα επόμενα βιβλία του τιμήθηκαν με βραβεία.
Τίποτα όμως δεν προμηνούσε το θόρυβο που θα προκαλούσε ο Αρτεμης Φαουλ: τιμήθηκε με τα βραβεία Children's Book of the Year και Virgin Books Newcomer of the Year, ενώ ετοιμάζεται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.
Τα βιβλία του Κόλφερ έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 1,6 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Αγγλία.
Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν δέκα βιβλία του συγγραφέα, ενώ ετοιμάζεται και το νέο του μυθιστόρημα με ήρωα τον Αρτέμη.
Καίτη Οικονόμου
Εκδόσεις Ψυχογιός
Όουεν Κόλφερ
Προτεινόμενα ψυχαγωγίας:
Τι παίζει τώρα Ταινίες της ημέρας
Multimedia