Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Europass»: προβολές σε αγκυροβολημένα πλοία στην Ελευσίνα

«Europass»: προβολές σε αγκυροβολημένα πλοία στην Ελευσίνα

...

Το Eye’s Walk Digital festival 2016 μετά τη στάση του στις αρχές Ιουλίου στην Ερμούπολη της Σύρου με το project Europass θα ρίξει άγκυρα στην Ελευσίνα στις 30 Αυγούστου 2016 όπου στο πλαίσιο των Αισχύλειων θα παρουσιάσει Video Installation Art στην εξωτερική επιφάνεια πλοίων αγκυροβολημένων στο λιμάνι της Ελευσίνας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο φεστιβάλ που συνδυάζει τη σύγχρονη digital τεχνολογία, το video installation & performing art και το design εμπειρίας με το ιδιαίτερο πολιτισμικό υπόβαθρο μιας πόλης. Ξεκίνησε το 2014 με τόπο και έμπνευση την ιδιαίτερη πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της Ερμούπολης.

Το Europass είναι μια ανταλλαγή μεταξύ performers, video artists και της κοινότητας όσον αφορά στην Ευρώπη σήμερα και κύριο στοιχείο τη θάλασσα. Αυτή που ενώνει και δημιουργεί αλληλεπιδράσεις, αυτή που φέρνει δώρα, γνώση, θεούς…την προσδοκία του πλούτου, της καλής ζωής. Κοντά στο υγρό στοιχείο οι συνειρμοί και οι ψυχικές συνδέσεις εντείνονται και πολλαπλασιάζονται. Από παλιά μέχρι και σήμερα η θάλασσα και ακόμα περισσότερο « η Μεσόγειος σημαίνει ναυσιπλοΐα, ανταλλαγές, είναι αυτό το μέσο που μεταφέρει εμπορεύματα και θεούς….ιδέες και τέχνες» [Derrida]. Καράβια φτάνουν με ασφάλεια στον προορισμό τους , ενώ άλλα βυθίζονται στα νερά της.
Στο κοντινό μέλλον, μέσα στις πολυποίκιλες Ευρωπαϊκές κοινωνίες, θα ζουν άραγε ακόμα μαζί οι διαφορετικές γενιές, οι διαφορετικές ηλικίες, οι κοινότητες και οι λαοί με διαφορετικές συνήθειες, θρησκείες και γλώσσες, τους οποίους η θάλασσα φέρνει κοντά;

Συμμετέχουν οι ακόλουθοι 3d & video artists με τα έργα τους: «Blindness?» Σπύρος Κουδουνάς/ Ελλάδα, «Floating in space» Αγγελίνα Βοσκοπούλου/ Ελλάδα, «Light of thy countenance/continent» Samuele Livornese, Ιταλία, «Blue and Black» David Hawkins, Αγγλία, «Mare Internum» Αλίκη Αρναούτη, Ελλάδα.

Με τη συν-διοργάνωση του Δήμου Ελευσίνας
Ομάδα Eye’s Walk Digital festival
Curator: Φιλία Μηλιδάκη
Οπτική Επικοινωνία: Ειρήνη Τζαβάρα
Σκηνογραφία: Βέρα Φελέκη
Υπεύθυνος multimedia: Σπύρος Κουδουνάς
Παραγωγή: multitools

Ακολουθήστε το Eye’s Walk Digital festival στα φετινά του ταξίδια

Το Video Installation Art θα παρουσιαστεί την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 21:00 στην εξωτερική επιφάνεια πλοίων αγκυροβολημένων στο λιμάνι της Ελευσίνας στη Θέση Καλιμπάκι.

entertainment.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024