Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ανοίγει το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων για το κοινό

Πλήρως ανακαινισμένο και με μια σύγχρονη έκθεση, ανοίγει, μετά από εννέα χρόνια, τις πόρτες του στο κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων. Το Μουσείο θα εγκαινιάσει το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Πλήρως ανακαινισμένο και με μια σύγχρονη έκθεση, ανοίγει,μετά από εννέα χρόνια, τις πόρτες του στο κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων. Το Μουσείο θα εγκαινιάσει το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Στην έκθεση, που ακολουθεί τις προτάσεις της σύγχρονης μουσειολογίας και αισθητικής, θα παρουσιαστούν αρχαιότητες από τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα που καλύπτουν μία χρονική περίοδο από το 5000 π.Χ. έως και τον 3ο αι. μ.Χ.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί η πολιτισμική ταυτότητα των νησιών όπως διαμορφώθηκε από τη θέση τους στην πύλη του ελληνικού αρχιπελάγους και στο σταυροδρόμι των θαλάσσιων δρόμων της Ανατολικής Μεσογείου.

Η έκθεση απευθύνεται και σε παιδιά αφού διατίθενται μουσειοσκευές και εκπαιδευτικός σάκος που μετατρέπουν την περιήγηση σε ένα διασκεδαστικό και ταυτοχρόνως μορφωτικό ταξίδι. Υπάρχει, ακόμη, η κατάλληλη υποδομή ώστε η έκθεση να είναι επισκέψιμη από άτομα με προβλήματα όρασης και από ΑμεΑ.

Το αρχαιολογικό μουσείο Κυθήρων βρίσκεται στην είσοδο της Χώρας, πρωτεύουσας του νησιού. Εξαιτίας βλαβών από τους σεισμούς το 2006, είχε παραμείνει κλειστό μέχρι το 2015 οπότε και ολοκληρώθηκαν πλήρως οι εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισής του, με βάση σύγχρονες μουσειολογικές μελέτες.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου βρίσκονται αγγεία και λίθινα σκεύη μινωικής εποχής από την Παλαιόπολη, ο αρχαϊκός λέων των Κυθήρων, ανδρική εικονιστική κεφαλή ανδρός αγενείου ρωμαϊκών χρόνων, μαρμάρινη κεφαλή νεανία, ρωμαϊκό αντίγραφο έργου του 4ου αιώνα π.Χ.

entertainment.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024