Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη Γεωργία Κοκκίνη το Διεθνές Βραβείο «Leonardo Da Vinci»

Στη Γεωργία Κοκκίνη το Διεθνές Βραβείο «Leonardo Da Vinci»

To Παλάτσο Μποργκέζε στο κέντρο της Φλωρεντίας, άνοιξε τις πύλες του το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2016 για να υποδεχτεί την Ελληνίδα ζωγράφο Γεωργία Κοκκίνη, στην οποία απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο «Leonardo Da Vinci». Η επιτροπή του βραβείου επέλεξε την ελληνίδα ζωγράφο, ανάμεσα σε εκατοντάδες ζωγράφους από όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν τον περασμένο Νοέμβριο στην […]

To Παλάτσο Μποργκέζε στο κέντρο της Φλωρεντίας, άνοιξε τις πύλες του το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2016 για να υποδεχτεί την Ελληνίδα ζωγράφο Γεωργία Κοκκίνη, στην οποία απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο «Leonardo Da Vinci».

Η επιτροπή του βραβείου επέλεξε την ελληνίδα ζωγράφο, ανάμεσα σε εκατοντάδες ζωγράφους από όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν τον περασμένο Νοέμβριο στην έκθεση «L’ Art en Capital» στο Grand Palais, του Παρισιού.

Η Γεωργία Κοκκίνη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου πραγματοποίησε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής. Το 1974 εγκαταστάθηκε στη Ρώμη, όπου παρακολούθησε μαθήματα ιαπωνικής ζωγραφικής. Έπειτα από παραμονή λίγων ετών στη Ν. Αμερική, επέστρεψε στην Ιταλία και συνεργάστηκε με διακεκριμένους Ιταλούς αρχιτέκτονες, ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, ζωγραφίζοντας αναγεννησιακά σχέδια σε μετάξι. Τα επόμενα χρόνια, σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών S. Giacomo της Ρώμης, κοντά στους καθηγητές Λουίτζι Μπρούνο και Μαρτσέλο Ριντόλφι.

Μελέτησε την τέχνη της ακουαρέλας κοντά στον διακεκριμένο Ισπανό ακουαρελίστα Pedro Cano, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε ομαδικές. Επέστρεψε στην Αθήνα και εργάστηκε κοντά στη ζωγράφο Ράνια Καπελιάρη, ανανεώνοντας έτσι την εικαστική της έκφραση. Έργα της υπάρχουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε μουσεία της Ιταλίας, καθώς και σε ιδιωτικές ιταλικές και ελληνικές συλλογές.

Η πρώτη ατομική έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί στην αίθουσα τέχνης ena των kaplanon.galleries (Βαλαωρίτου 9γ’, τηλ. 210-3388501) τον Μάιο 2016, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού.

entertainment.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024