Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η Ωραία και το Κτήνος» στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου με ελεύθερη είσοδο

«Η Ωραία και το Κτήνος» στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου με ελεύθερη είσοδο

Η πολυβραβευμένη ταινία του Βινσέντε Μινέλι «Η Ωραία και το Κτήνος» θα προβληθεί την Πέμπτη 30 Ιουλίου στις 21:00 στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου στο πλαίσιο του 5ου Athens Open Air Film Festival που συνεργάζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά με το Μουσείο με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για ένα δράμα παραγωγής του 1952 με πρωταγωνιστές τους […]

Η πολυβραβευμένη ταινία του Βινσέντε Μινέλι «Η Ωραία και το Κτήνος» θα προβληθεί την Πέμπτη 30 Ιουλίου στις 21:00 στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου στο πλαίσιο του 5ου Athens Open Air Film Festival που συνεργάζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά με το Μουσείο με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ένα δράμα παραγωγής του 1952 με πρωταγωνιστές τους Κερκ Ντάγκλας, Λάνα Τέρνερ, Μπάρι Σάλιβαν, Ντικ Πάουελ, Γκλόρια Γκράχαμ και Γουόλτερ Πίτζεον.

Η ταινία σε σενάριο του Τσαρλς Σνι, που πραγματεύεται τη ζωή ενός σκληροτράχηλου παραγωγού ταινιών και το παρασκήνιο που εκτυλίσσεται εκτός καμέρας στα χολιγουντιανά κυκλώματα, έλαβε έξι υποψηφιότητες για όσκαρ και απέσπασε πέντε (μεταξύ των οποίων και Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη Γκλόρια Γκράχαμ). Το 2002 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου.

Έχοντας προϋπολογισμό 1.5 εκατομμυρίου δολαρίων έκανε εισπράξεις 2.35 εκατομμυρίων και ήταν μια από τις εμπορικότερες για την περίοδο 1952 – 1953 στις Η.Π.Α.

Μέχρι και σήμερα κρατά το ρεκόρ της ταινίας με περισσότερες νίκες στα όσκαρ χωρίς να έχει προταθεί για εκείνο της καλύτερης ταινίας.

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας κατά την είσοδο θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός ατόμων: 500). Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθεύονται δελτία αρίθμησης στην είσοδο του Μουσείου την ημέρα της προβολής από τις 19:00 έως τις 21:00.

entertainment.in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024