Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Βραδινές ξεναγήσεις και καινοτομίες στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ελισάβετ Σταμοπούλου Βραδινές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, μέχρι τις 31 Ιουλίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης. Σε έναν φωτισμένο χώρο αναδεικνύεται η γοητεία των εκθεμάτων, και η βραδιά ολοκληρώνεται με βόλτα στον πεζόδρομο. Έξι χρόνια ιστορικής παρουσίας συμπλήρωσε το Μουσείο που ξεκινά μια σειρά εκθέσεων με έργα από την ελληνική περιφέρεια, ώστε να αναδείξει σπουδαία αρχαιολογικά […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Βραδινές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, μέχρι τις 31 Ιουλίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης. Σε έναν φωτισμένο χώρο αναδεικνύεται η γοητεία των εκθεμάτων, και η βραδιά ολοκληρώνεται με βόλτα στον πεζόδρομο.

Έξι χρόνια ιστορικής παρουσίας συμπλήρωσε το Μουσείο που ξεκινά μια σειρά εκθέσεων με έργα από την ελληνική περιφέρεια, ώστε να αναδείξει σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα απομακρυσμένων μουσείων.

Καινοτομίες και πρωτότυπες εκθέσεις έχει εντάξει στην ατζέντα του δίνοντας «βήμα» στο διαδραστικό στοιχείο. Μπορεί πλέον να εισέλθει ο κόσμος στην «καρδιά» της μάθησης, της εξερεύνησης και του πειραματισμού.

Στα 20 καλύτερα μουσεία του κόσμου βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό Archdaily.

Χωρίς να γίνεται όμηρος του «φαινομένου του πυροτεχνήματος» και χωρίς υπερβολές, διοργανώνει πρωτότυπες δράσεις όπως είναι οι θεματικές παρουσιάσεις. Παράλληλα η μουσική κατέχει σημαντική θέση, μια που έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς γνωστές ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων.

Ποικιλία αναπαραστάσεων σε μαρμάρινα αντίγραφα λεπτομερειών, σε γύψινα εκμαγεία αλλά και ψηφιακά προπλάσματα επέτρεψαν, κατά την περσινή χρονιά, στον επισκέπτη να αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα των αρχαϊκών γλυπτών.

Πληροφορίες

Δράση της Action Plus και του PAME PANTOU PROJECT

Κόστος συμμετοχής: 10,00 € το άτομο (αφορά αποκλειστικά το κόστος ξενάγησης)

Ημερομηνίες ξεναγήσεων: κάθε Παρασκευή στις 8:30μμ από 26/6 έως και 31/7

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024