Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπράιαν Ίνο στη Στέγη

Ο Μπράιαν Ίνο στη Στέγη

...

Ο πατέρας της ambient μουσικής μάς καλεί να βυθιστούμε στην τρισδιάστατη ηχητική εμπειρία της νέας του ακουστικής εγκατάστασης, από 3 έως 23 Οκτωβρίου 2016, στη Στέγη. Με εννοιολογική αφετηρία τη βύθιση του Τιτανικού, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη διαρκή «τραμπάλα» του ανθρώπινου γένους ανάμεσα στην ύβρη και στην παράνοια, ο Μπράιαν Ίνο, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μουσικής του 20ού και του 21ου αιώνα, παρουσιάζει την ακουστική εγκατάσταση The Ship, συνδέοντας για πρώτη φορά σε έργο του τρεις από τις πιο σημαντικές πτυχές της πλούσιας καλλιτεχνικής παραγωγής του: την ambient μουσική, τις εγκαταστάσεις και την τραγουδοποιΐα. Ανάλογα με τις χωροταξικές προδιαγραφές του εκάστοτε χώρου, ο Ίνο σχεδιάζει την εγκατάσταση in situ και την εξελίσσει διαρκώς, διαμορφώνοντας κάθε φορά μια διαφορετική εμπειρία διαλογισμού και πνευματικής ανύψωσης για τον ακροατή.

Αξιοποιώντας πολλαπλές πηγές ενισχυμένου ήχου ο Ίνο εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στο περιβάλλον και στη μουσική σύνθεση, για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που εμποτίζει το χώρο με ένα συναίσθημα δυνατό όσο και οικείο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ίνο χρησιμοποιεί τη δική του φωνή σε μια ακουστική εγκατάσταση.

Ως φυσική προέκταση της ακουστικής εγκατάστασης The Ship ηχογραφήθηκε το πρόσφατο, ομότιτλο άλμπουμ, ο πρώτος σόλο δίσκος του Ίνο που περιλαμβάνει δικά του φωνητικά ύστερα από το Another Day On Earth του 2005.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στις 19:00, ο Μπράιαν Ίνο θα βρεθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Η είσοδος στην ομιλία είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Πατήστε ΕΔΩ για ηλεκτρονική προκράτηση θέσης.

Κάνοντας ηλεκτρονική κράτηση, μπορείτε να υποβάλετε και ερωτήσεις προς τον Μπράιαν Ίνο. Καθώς η συζήτηση θα εστιάσει στη σκέψη του για την τέχνη και την κοινωνία του σήμερα, θα παρακαλούσαμε οι ερωτήσεις σας να αφορούν τις θεματικές αυτές.

Brian Eno, The Ship
Στοιχεία εγκατάστασης: Ήχος και Φως
Διεύθυνση και Συντονισμός: Lumen (London) Limited

entertainment.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024