Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πολιτισμός, καινοτομία και αγάπη για τον κόσμο

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πολιτισμός, καινοτομία και αγάπη για τον κόσμο

«Καλλιέργεια, γνώση, ψυχαγωγία, μεράκι και αγάπη για τον κόσμο και την περιοχή διακρίνουν την Τεχνόπολη» τόνισε ο κ. Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Μαρία Πετροπούλου

«Η Τεχνόπολη έχει κερδίσει την προτίμηση όλων των νέων ανθρώπων και ανανεώνεται κάθε χρόνο» τόνισε στο in.gr ο κ. Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος του χώρου για την περίοδο Μαΐου 2016-Απριλίου 2017.

Η Τεχνόπολη αποτελεί σημείο συνάντησης και ανάδειξης ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, έχοντας αναβαθμίσει το Γκάζι κι έχοντας εισάγει μια νέα πολιτιστική ταυτότητα στο κέντρο της Αθήνας.

«Είμαστε εδώ για να προσαρμοζόμαστε συνεχώς στις απαιτήσεις και φυσικά να είμαστε καινοτόμοι», εξήγησε ο κ. Καμίνης, ενώ σε ερώτηση για το αν ο φρέσκος χαρακτήρας των δράσεων είναι και ο λόγος που η Τεχνόπολη βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις της νεολαίας, επεσήμανε ότι «ο πολιτισμός φέρνει κοντά τους νέους, σε συνδυασμό με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα». Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι η Τεχνόπολη αυτοχρηματοδοτείται και συντηρείται από μόνης της.

«Καλλιέργεια, γνώση, ψυχαγωγία, μεράκι και αγάπη για τον κόσμο και την περιοχή διακρίνουν την Τεχνόπολη» σημείωσε ο κ. Καμίνης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. «Ανοίγεται μια νέα σεζόν μπροστά μας» ανέφερε, ενώ εξήγησε ότι ο χώρος εισάγει συνεχώς νέες καινοτομίες στην πολιτιστική ζωή της σύγχρονης Αθήνας.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης, κ. Κωστής Μπιτζάνης, ο οποίος και αναφέρθηκε εν συντομία στις δράσεις του χώρου, υπογραμμίζοντας ότι αυτές είναι προϊόν σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας.

«Σήμερα ξεκινά το Φεστιβάλ Jazz, σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, και δεν είναι τυχαίο που επιλέξαμε τη σημερινή ημέρα για την παρουσίαση του προγράμματος». Ο κ. Μπιτζάνης φιλοδοξεί να αγγίξει η προσέλευση του κόσμου αριθμό μεγαλύτερο των 30.000 που άγγιξε πέρυσι, ενώ υπογράμμισε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη. Άλλωστε, σύμφωνα και με τον Δήμαρχο Αθηναίων, η Τεχνόπολη είναι ανοικτή για όλους.

Έπειτα, ο κ. Μπιτζάνης ανέφερε το Science Festival, που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός. «Η προσέλευση του κόσμου στο φεστιβάλ αυτό έχει ξεπεράσει τους 35.000 και αυτό είναι απόδειξη ότι η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν μπει έντονα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων».

Σύντομα, θα πραγματοποιηθεί το Break the Chain, διοργάνωση που θα δώσει έμφαση στην παράνομη μετακίνηση ανθρώπων, στο human trafficking δηλαδή, σε μια προσπάθεια να πάρει η Τεχνόπολη θέση σε αυτό το μείζον ζήτημα της εποχής.

Παράλληλα, ο κ. Μπιτζάνης επεσήμανε την Έκθεση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου Γκάζι Ακούς;, που θα τελεστεί με τη συνεργασία του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Σκοπός της εν λόγω έκθεσης είναι να συμμετάσχει ενεργά ο κόσμος στην διαμόρφωση του προγράμματος. «Οι κάτοικοι είναι μέρος της ιστορίας που γράφεται».

Τέλος, ο κ. Καμίνης, μιλώντας στο in.gr, επέστησε την προσοχή στο Dinner in the Sky, πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε πέρυσι και αφορά κυριολεκτικά σε ένα εστιατόριο «στον ουρανό», στις Δεξαμενές, που φιλοξενούν ποικίλες πολιτιστικές εκθέσεις, και εγκαινιάστηκαν δυο μήνες πριν, στο Sky Walk, ένα υπερσύγχρονο πάρκο δραστηριοτήτων για παιδιά, ενώ προσέθεσε ότι το κυλικείο έχει αναβαθμιστεί και υπάρχει παιδική χαρά. Κλείνοντας, τόνισε ότι «ο χώρος αυτός συμβάλλει πάρα πολύ στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης και της χώρας».

Αναλυτικότερα, το φετινό πρόγραμμα της Τεχνόπολης περιλαμβάνει:
• Τα καθιερωμένα φεστιβάλ και θεσμούς που αγκαλιάζουν όλους τους τομείς της σύγχρονης καθημερινής ζωής. Αναλυτικά: 16o Athens Technopolis Jazz Festival, Athens Science Festival 2017, 5o Athens Circus Festival, 7ο Athens Bike Festival, 3ο Athens Bar Show, Break the Chain, The Christmas Factory, Dinner in the Sky, The Meet Market, Ελλάδα Γιορτή Γεύσης, 2nd Athens Digital Payments Summit, Βιωματική Έκθεση της Action Aid κ.ά.

• 34 ξεχωριστές μουσικές βραδιές: Η σκηνή της Τεχνόπολης θα φιλοξενήσει, για ακόμη μια χρονιά, αναγνωρισμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που ξεκινά από τις 25 Μαΐου και κορυφώνεται το Σεπτέμβρη. Το αναλυτικό πρόγραμμα των συναυλιών θα ανακοινωθεί στις 17 Ιουνίου.

• Τη διοργάνωση της ιστορικής, πολιτιστικής και αναβιωτικής έκθεσης “GR80’s”, αφιερωμένης στη δεκαετία του 1980 στην Ελλάδα, με τη σύμπραξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

• Το Summer Camp, ένα πλούσιο εκπαιδευτικό καλοκαιρινό πρόγραμμα διάρκειας 4 εβδομάδων (21 Ιουνίου-15 Ιουλίου) για παιδιά 6-12 ετών, που διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά.

• Τις «Κυριακές στην Τεχνόπολη»: μια Κυριακή κάθε μήνα, πραγματοποιείται μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων για παιδιά και τις οικογένειές τους, με ελεύθερη είσοδο.

• Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

• INNOVATHENS

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ το πρόγραμμα

entertainment.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024