Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση για το προσφυγικό στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

Έκθεση για το προσφυγικό στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

...

Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φ. Ανωγειανάκη παρουσιάζει στο χώρο του Λουτρού των Αέρηδων την έκθεση της ζωγράφου Τίνας Καραγεώργη Καταφύγιο – Sanctuary.

Η έκθεση εκκινεί από το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού και μιλά για τη συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές, πολιτισμικές, εθνικές ή θρησκευτικές καταβολές. Οι άνθρωποι συμβολικά απεκδυόμενοι των εξωτερικών συμβόλων της διαφορετικότητας, αφήνονται να συνυπάρχουν αρμονικά και συμμετέχουν σε ένα «τελετουργικό» όπου ο χώρος του Λουτρού λειτουργεί σαν καταφύγιο για το σώμα και την ψυχή.

Η εγκατάσταση αποτελείται από πανό στα οποία αναγράφονται οι λέξεις «ζω» και «ανάσα» σε διαφορετικές γλώσσες, ενώ έχει αναφορές στην ιστορία του Λουτρού των Αέρηδων αλλά και στη σημερινή πραγματικότητα, όπου καθίσταται έντονη η ανάγκη για την αποδοχή του άλλου και για το σεβασμό της διαφορετικότητας.

Η έκθεση ολοκληρώνεται με τρία έργα, τα οποία αποτελούν ένα σύγχρονο αναστοχασμό πάνω στην αυθαίρετη επιβολή αλλότριων προτύπων και δύναμης σε ανθρώπους και πολιτισμούς ιστορικά διαφορετικούς αντιδιαστέλλοντάς τα με το μήνυμα της αλληλοαποδοχής που δηλώνεται στην αρχή της έκθεσης, όπου οι ίδιοι άνθρωποι στη ροή της ιστορίας βρίσκουν τρόπους συνύπαρξης και συμπόρευσης σφυρηλατημένους από το κοινό βίωμα μέσα στο χρόνο.

Η έκθεση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο: Μαζί που αποσκοπεί στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και ευαισθητοποίησης για το προσφυγικό ζήτημα. Η δράση αποτελεί συνέργεια τριών υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής κληρονομιάς της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας και του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.


Πληροφορίες
Τόπος: Λουτρό των Αέρηδων, Κυρρήστου 8, Πλάκα
Διάρκεια Έκθεσης: 21 Μαΐου- 4 Ιουλίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 8.00 π.μ. – 15.00 μ.μ. εκτός Τρίτης
Πληροφορίες: 210 3244340, www.melt.gr

entertainment.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024