Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Περί έρωτος διασταυρώσεις»: 23 εικαστικοί δίνουν ραντεβού στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη

«Περί έρωτος διασταυρώσεις»: 23 εικαστικοί δίνουν ραντεβού στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη

Eίκοσι τρεις εικαστικοί ενεργοποιούνται και παρουσιάζουν εικαστικές και γλυπτικές προτάσεις στην έκθεση με τίτλο «Περί έρωτος διασταυρώσεις» από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη. Οι καλλιτέχνες αποτυπώνουν τη δράση τους, με τη διάθεση να ανιχνεύσουν τις ορατές και αόρατες μορφές των εσωτερικών ενεργοποιήσεων ενός φαινομένου, όπως είναι ο Έρωτας. Οι προτεινόμενες εικαστικές και γλυπτικές […]

Eίκοσι τρεις εικαστικοί ενεργοποιούνται και παρουσιάζουν εικαστικές και γλυπτικές προτάσεις στην έκθεση με τίτλο «Περί έρωτος διασταυρώσεις» από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη.

Οι καλλιτέχνες αποτυπώνουν τη δράση τους, με τη διάθεση να ανιχνεύσουν τις ορατές και αόρατες μορφές των εσωτερικών ενεργοποιήσεων ενός φαινομένου, όπως είναι ο Έρωτας.

Οι προτεινόμενες εικαστικές και γλυπτικές προτάσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αρχή της ανάπτυξης ενός διαλόγου που αφορά και διαπραγματεύεται τις έννοιες του Έρωτα.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η αφύπνιση των αισθήσεων, όπως ο πόθος, η αγωνία, η προσμονή, ο πόνος, η πίστη, το πάθος, οι κρυμμένες εσωτερικές επιθυμίες του υποσυνείδητου, το ταξίδι του νου στο φανταστικό για την αναπλήρωση του κενού που αφήνει η έλλειψη, ωθούν τους δημιουργούς να παρουσιάσουν εκείνα τα σημεία τα οποία τους παιδεύουν και τους ενεργοποιούν.

Μια δημιουργική διαδικασία, μια λυτρωτική ένωση, ίσως, ένας μικρός θάνατος, μια ακολουθία για την ανακάλυψη της πηγής στη ζωή, που στην ουσία μας κάνει ως θνητούς μικρούς και μεγάλους, αθάνατους στο πέρασμα του χρόνου.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Ανδρουτσάκης Στάθης, Γκαρτσέα Έλενα, Δήμου Δημήτριος, Ζαμπούνη Έλενα, Καλαμάρας Φίλιππος, Καρβουνιάρη Γιώτα, Κόρας Γεώργιος, Λαϊνά Σύλβια, Μιντιούρη Μαρία, Μπέσσας Δημήτριος, Μπουρμά Βασιλική, Μυστίλογλου Βαρβάρα, Μώρου Ειρήνη, Νόση Ευγενία, Ξυνέλη Χρυσούλα, Παναγιωταράς Γιώργος, Παναγιωτίδου Χριστίνα, Περδικάρη Γιώτα, Πολυχρονόπουλος Νίκος, Σαρλή Έλενα, Ταμουτσέλης Νικόλαος, Ταμουτσέλης Παντελής, Τσαμκόσογλου Άννα.

Συντονισμός – Οργάνωση : Καλλιτεχνική Παρέα της Φλώρινας
Επιμέλεια – Κείμενα: Ταμουτσέλης Νικόλαος
Εγκαίνια: 15 Οκτωβρίου 2015 και 20:00 μμ
Διάρκεια έκθεσης: 15 Οκτωβρίου έως 30 Οκτωβρίου 2015

Πινακοθήκη Γρηγοριάδη, Μ. Αντύπα 18, Ηράκλειο Αττικής, τηλ. 210 2719744

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024