Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς ο Γούντι Άλεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

Πώς ο Γούντι Άλεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

Ένα ανορθόδοξο βιβλίο αυτοβοήθειας – ειρωνικό, καυστικό, χιουμοριστικό. Χωρίζεται σε δύο μέρη: «Πώς ο Γούντι Άλεν άλλαξε τη ζωή μου» και «Πώς ο Γούντι Άλεν μπορεί να αλλάξει τη δική σας ζωή». Follow @ingrBook !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=»//platform.twitter.com/widgets.js»;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,»script»,»twitter-wjs»); Σελίδες: 120 Ένα ανορθόδοξο βιβλίο αυτοβοήθειας – ειρωνικό, καυστικό, χιουμοριστικό. Χωρίζεται σε δύο μέρη: «Πώς ο Γούντι Άλεν άλλαξε […]

Ένα ανορθόδοξο βιβλίο αυτοβοήθειας – ειρωνικό, καυστικό, χιουμοριστικό. Χωρίζεται σε δύο μέρη: «Πώς ο Γούντι Άλεν άλλαξε τη ζωή μου» και «Πώς ο Γούντι Άλεν μπορεί να αλλάξει τη δική σας ζωή».

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=»//platform.twitter.com/widgets.js»;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,»script»,»twitter-wjs»);

Σελίδες: 120

Ένα ανορθόδοξο βιβλίο αυτοβοήθειας – ειρωνικό, καυστικό, χιουμοριστικό. Χωρίζεται σε δύο μέρη: «Πώς ο Γούντι Άλεν άλλαξε τη ζωή μου» και «Πώς ο Γούντι Άλεν μπορεί να αλλάξει τη δική σας ζωή».

Στο πρώτο, ο ψυχαναλυτής-συγγραφέας Ερίκ Βαρτζμπέντ δείχνει πώς βοηθήθηκε ο ίδιος από τις ταινίες του Γούντι Άλεν, ενώ στο δεύτερο παρουσιάζει θεμελιώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος, όπως το άγχος, η ταυτότητα, ο έρωτας, η αλλαγή, μέσα από την ανάλυση των χαρακτήρων του Γούντι Άλεν.

Σε αντίθεση με τα κοινά βιβλία αυτοβοήθειας που δίνουν συμβουλές αλλαγής προς το καλύτερο, οι χιουμοριστικοί τίτλοι των κεφαλαίων μάς προτρέπουν να κάνουμε το αντίθετο: να καταστρέψουμε την ερωτική μας ζωή, να χάσουμε το ενδιαφέρον μας για την πολιτική, να διαλύσουμε τη ζωή μας μέσω της θρησκείας, να δούμε την πνευματικότητά μας με χιούμορ, να μην γίνουμε αυτό που είμαστε, να μιλάμε χωρίς να καταλαβαινόμαστε, να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα, να πλουτίσουμε διαπράττοντας εγκλήματα.

Το βιβλίο καταλήγει ότι για τον καθένα η ευτυχία είναι διαφορετική και πως θα τη βρει ο καθένας με τον δικό του τρόπο ή όπως θα έλεγε ο Γούντι Άλεν: Whatever works…

Ο Ερίκ Βαρτζμπέντ είναι διδάκτορας ψυχολογίας και ψυχοθεραπευτής αναλυτικής κατεύθυνσης. Το βιβλίο του Πώς μπορεί ο Γούντι Άλεν να αλλάξει τη ζωή σας έχει μεταφραστεί στα ισπανικά και τα ιταλικά.

Ρίτα Κολαΐτη
Μεταίχμιο
Ερίκ Βαρτζμπέντ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024