Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τελικός της Eurovision 2011

Ο Τελικός της Eurovision 2011

Τον Τελικό του 56ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα μεταδώσει το Σάββατο 14 Μαΐου στις 22:00 η ΝΕΤ, σε απευθείας σύνδεση. Ο τελικός θα μεταδοθεί απευθείας και από την ERT HD, στο πλαίσιο των πιλοτικών μεταδόσεων της δημόσιας τηλεόρασης σε υψηλή ευκρίνεια. Η Ελλάδα συμμετέχει στον Τελικό μετά την επιτυχή εμφάνιση των Λούκα Γιώρκα, Stereo […]

Τον Τελικό του 56ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα μεταδώσει το Σάββατο 14 Μαΐου στις 22:00 η ΝΕΤ, σε απευθείας σύνδεση. Ο τελικός θα μεταδοθεί απευθείας και από την ERT HD, στο πλαίσιο των πιλοτικών μεταδόσεων της δημόσιας τηλεόρασης σε υψηλή ευκρίνεια. Η Ελλάδα συμμετέχει στον Τελικό μετά την επιτυχή εμφάνιση των Λούκα Γιώρκα, Stereo Mike, που ερμήνευσαν το «Watch My dance».
Ο τελικός θα καλυφθεί ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, την ΕΡΑ 5 και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και δορυφορικά από την ERTworld.
Τη διοργάνωση καλύπτει και ο επίσημος διαδικτυακός τόπος της ΕΡΤ (www.ert.gr). Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ κάνει η Μαρία Κοζάκου.
Και ο χθεσινός Δεύτερος Ημιτελικός συγκέντρωσε υψηλή τηλεθέαση στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας Nielsen Audience Measurement, στην τηλεοπτική μετάδοση της διοργάνωσης από την ΕΡΤ συντονίστηκαν τουλάχιστον για ένα λεπτό 2.966.173 τηλεθεατές.
Κατά τη στιγμή της μετάδοσης της τελευταίας κάρτας με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού στις 23:58 το συγκεκριμένο ποσοστό έφθασε το 28,5%, δηλαδή παρακολούθησαν 1.049.633 τηλεθεατές.
Yπενθυμίζεται ότι τη μουσική της ελληνικής συμμετοχής έγραψε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, τους στίχους η Ελεάνα Βραχάλη, η χορογραφία και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου και συμμετέχουν οι χορευτές Γιάννης Σαϊκίν, Μιχάλης Σπυρίδης, Μάνος Δαβαρίας και Παύλος Μανογιαννάκης.
Όπως και πριν από τους Ημιτελικούς, η Λένα Αρώνη παρουσιάζει αύριο στις 20.00 μια ειδική εκπομπή με τα βίντεο κλιπ των τραγουδιών που διαγωνίζονται στον Τελικό.
Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς (δέκα από κάθε έναν), ενώ απευθείας συμμετέχουν και οι “big five”, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, η οποία επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από 14 χρόνια απουσίας.
Στον αυριανό Τελικό η ελληνική συμμετοχή θα εμφανιστεί στην ένατη θέση. Η σειρά εμφάνισης των χωρών – κατόπιν κληρώσεων που πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά το πέρας του κάθε Ημιτελικού – θα είναι η ακόλουθη:

1. Φινλανδία 2. Βοσνία – Ερζεγοβίνη 3. Δανία 4. Λιθουανία 5. Ουγγαρία 6. Ιρλανδία 7. Σουηδία 8. Εσθονία 9. Ελλάδα 10. Ρωσία 11. Γαλλία 12. Ιταλία 13. Ελβετία 14. Βρετανία 15. Μολδαβία 16. Γερμανία 17. Ρουμάνια 18. Αυστρία 19. Αζερμπαϊτζάν 20. Σλοβενία 21. Ισλανδία 22. Ισπανία 23. Ουκρανία 24. Σερβία 25. Γεωργία

Η Λένα Αρώνη θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του Τελικού. Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Έτσι, οι Έλληνες τηλεθεατές ΔΕΝ μπορούν να ψηφίσουν την ελληνική συμμετοχή.

Σχετικά με την ιστορία της Eurovision

Κάθε χώρα συμμετέχει με ένα τραγούδι, που ερμηνεύεται ζωντανά στην τηλεόραση.
Μετά γίνεται ψηφοφορία από την οποία προκύπτει το δημοφιλέστερο τραγούδι. Κάθε χώρα συμμετέχει μέσω της κρατικής της τηλεόρασης, που είναι μέλος της EBU και αποστολή της είναι να επιλέξει το τραγούδι και τον ερμηνευτή, που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται συνεχώς κάθε χρόνο από 1956 και είναι ένα από τα πιο μακροβιότερα σε ζωή τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Είναι επίσης ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τραγουδιού, που διοργανώνεται παγκόσμια και οι τηλεθεατές που τον παρακολουθούν εκτιμιούνται από 100 έως 600 εκατομμύρια παγκοσμίως. Αυστραλία, Καναδάς, Αίγυπτος, Ιορδανία, Χόνγκ Κόνγκ, Ινδία, Κορέα, Νέα Ζηλανδία και ΗΠΑ αν και αυτές οι χώρες δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό.
Στον διαγωνισμό συνήθως συμμετέχουν τραγούδια που εκπροσωπούν την ποπ μουσική.
Εν τούτοις πολλές χώρες έχουν πειραματιστεί και με άλλα είδη μουσικής όπως η έθνικ, παραδοσιακές μουσικές από όλα τα μέρη του κόσμου, Λατινική αλλά και Ροκ, Ραπ και Χέβι Μέταλ (Heavy Metal).

Ποιές χώρες συμμετέχουν στον πρώτο ημιτελικό (10 Μαίου) και είναι οι αντίπαλοι του ελληνικού τραγουδιού:
Στο πρώτο μέρος εμφανίζονται οι: Αλβανία, Αρμενία, Γεωργία, Ελβετία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Φινλανδία.
Στο δεύτερο μέρος εμφανίζονται: Άγιος Μαρίνος, Αζερμπαϊτζάν, Ελλάδα, Ισλανδία, Κροατία, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πορτογαλία.

Ποιές χώρες συμμετέχουν στο δεύτερο ημιτελικό (12 Μαίου):
Στο πρώτο μέρος εμφανίζονται: Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Κύπρος, Μολδαβία, Ολλανδία, Ουκρανία, Σλοβακία, Σουηδία.
Στο δεύτερο μέρος εμφανίζονται: Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Λετονία, Λευκορωσία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Σλοβενία.

Ο τελικός της Eurovision θα γίνει στις 14 Μαίου. Η Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία περνούν απευθείας στον τελικό και δέκα τραγούδια ισάριθμων χωρών, από τον κάθε ημιτελικό που θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό. Σύνολο 25 χώρες.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024