Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανοιχτά Σχολεία: Ανοιξιάτικα προγράμματα σε 25 γειτονιές της Αθήνας

Ανοιχτά Σχολεία: Ανοιξιάτικα προγράμματα σε 25 γειτονιές της Αθήνας

...

Από την Τρίτη του Πάσχα, από το πρωί στις 8:00 έως τις 9:30 το βράδυ, τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων θα είναι και πάλι έτοιμα να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους.

Τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων μετατρέπονται σε πρωινά και κρατούν ζωντανές 25 γειτονιές της Αθήνας.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων,το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα που είναι αποτέλεσμα του διαλόγου με τους κατοίκους των γειτονιών, υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Σύμπραξης για την Αθήνα.

Αποτελεί μία πρωτοβουλία, την οποία έχουν αγκαλιάσει πολίτες της Αθήνας κάθε ηλικίας, καθώς παρέχει τη δυνατότητα σε μικρούς με μεγάλους, να κοινωνικοποιηθούν στο οικείο περιβάλλον των σχολικών μονάδων της γειτονιάς, αποκτώντας μέσω του προγράμματος γνώσεις και εμπειρίες, εξασκώντας το νου και το σώμα και εξελίσσοντας τις δεξιότητές τους.

Τα προγράμματα είναι πολλά και ενδιαφέροντα: μαθήματα pilates , yoga, swing, παραδοσιακών χορών και αεροβικής γυμναστικής, σεμινάρια κοπτικής – ραπτικής και δημιουργίας λαχανόκηπου για τους ενήλικες, ενώ για τα παιδιά ιδιαιτέρως ελκυστικά είναι τα σεμινάρια δημιουργίας κινουμένων σχεδίων, το θεατρικό παιχνίδι, τα εργαστήρια πηλού, τα σεμινάρια σύγχρονου χορού και φωτογραφίας.

Έτσι τώρα την Άνοιξη, στην Ακαδημία Πλάτωνος (56o Δημοτικό Σχολείο) και στην Κυψέλη (29ο Δημοτικό Σχολείο) φοράμε άνετα παπούτσια και ετοιμαζόμαστε για εντυπωσιακές φιγούρες swing, ενώ στο Παγκράτι (13ο Δημοτικό Σχολείο) εξασκούμαστε σε τεχνικές αναπνοής και απολαμβάνουμε τα πολλαπλά οφέλη της yoga.

Στο Μετς (13ο Δημοτικό Σχολείο), αρχάριοι και μη, ανταλλάσουμε γνώσεις και τεχνικές πλεξίματος, ενώ άτομα με αναπηρία εκπαιδεύονται σε τεχνικές μαγειρικής και κηπουρικής. Στην Κυψέλη (26ο Δημοτικό Σχολείο), οι έφηβοι εκπαιδεύονται στην τεχνική του human beatbox, ενώ γονείς και παιδιά μαθαίνουν χρήσιμα, καθημερινά τρικ και πρακτικές λύσεις για να ζουν οικολογικά. Στο Σχολικό συγκρότημα της Γκράβας (132ο Δημοτικό Σχολείο) μαθαίνουμε τούρκικα, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν σε πειράματα θετικών επιστημών, προγραμματισμού και να δημιουργήσουν τα πρώτα τους ρομπότ, μέσω των εργαστηρίων βασικών αρχών Μηχανικής.

Στου Γκύζη (135ο Δημοτικό Σχολείο) παιδιά του δημοτικού σε ένα ευφάνταστο παιχνίδι μαθαίνουν τις έννοιες της συνεργασίας και της αποδοχής, ενώ στο Γουδή (8ο/106ο Δημοτικό Σχολείο & 9ο Ειδικό) παρεμβαίνουν δημιουργικά στο σχολικό τους περιβάλλον μέσα από ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι, βασισμένο σε αγαπημένα παραμύθια. Οι κάτοικοι των Πετραλώνων (76ο Δημοτικό Σχολείο) με καλλιτεχνική διάθεση καλούνται να συμμετάσχουν στην αναδιαμόρφωση του σχολείου της γειτονιάς τους, ενώ οι θεατρόφιλοι στα Άνω Πετράλωνα (77ο Δημοτικό Σχολείο) διασκευάζουν μυθολογικές ιστορίες με στόχο τη δημιουργία θεατρικής παράστασης.

Στην Πλατεία Βάθη (51ο Δημοτικό Σχολείο), οι έφηβοι δημιουργούν θεατρική ομάδα, αναλύουν θεατρικά κείμενα και ανεβάζουν τη δική τους παράσταση, ενώ οι ενήλικες εκπαιδεύονται σε τεχνικές συνέντευξης για εύρεση εργασίας. Στους Αμπελόκηπους (2ο Πειραματικό Λύκειο) μικροί και μεγάλοι εκπαιδεύονται για πρώτη φορά σε τεχνικές τσίρκου, και θεάτρου του δρόμου και ετοιμάζονται για παρουσιάσεις στις γειτονιές και τις πλατείες.

Το Μάιο τέλος όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας μπορούν να μετέχουν σε μια συναρπαστική εβδομάδα αστρονομίας.

Σημειώνεται ότι όλες οι δράσεις του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία είναι δωρεάν, ωστόσο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.athensopenschools.gr ή καλώντας στο 210.5277089, τις ώρες 9.00-16.00.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.athensopenschools.gr

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024