Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοέμβριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Νοέμβριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

...

Oι δωρεάν εκδηλώσεις, για κάθε ηλικία, συνεχίζοται και το Νοέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Ξεναγήσεις, Μουσική, Προβολές, Προγράμματα για παιδιά, Αθλητικές δράσεις, Δραστηριότητες για ενήλικες. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Νοεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ έχει να προτείνει κάτι καλό για κάθε μέρα!

Αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, πραγματοποιούνται καθημερινά με δωρεάν είσοδο για όλους, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το ΚΠΙΣΝ ως νέο προορισμό, να γνωρίσουν τις προγραμματικές του δυνατότητες και τον ρόλο του στην πόλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο, στις αρχές του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την 1η Νοεμβρίου, θα ισχύει το χειμερινό ωράριο λειτουργίας το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 06.00-20.00
Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00-00.00
Κέντρο Επισκεπτών 09.00-22.00.

Οι εκδηλώσεις αναλυτικά:

  • Συναυλία Gadjo Dilo – 3 Νοεμβρίου: Οι Gadjo Dilo κατόρθωσαν να συνδυάσουν τη μουσική ιδιοφυία του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt με την ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και του ’60, δημιουργώντας το δικός τους μουσικό στιλ, το Manouche De Grec. Μια μοναδική συναυλία στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ, ταξιδεύοντας μας στη μαγεία της τσιγγάνικης τζαζ παράδοσης.
  • Jazz Διαχρονίες: Οι Jazz Διαχρονίες μας συστήθηκαν τον περασμένο μήνα και με τις ρυθμικές τζαζ μελωδίες τους, μας συνεπήραν σε πολύχρωμους και ‘πολύηχους’ κόσμους. Τον Νοέμβριο, το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται κάθε Παρασκευή, με οδηγό Ελληνικά τζαζ σχήματα στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες γυναικείες φωνές του χώρου: Eva & the Apples (4/11), Swing Shoes ft. Sugaspank! (11/11), Sera Bellos Quintet (18/11) και Penny Baltatzi (25/11).

Music Escapades: Οι ονειρικές μουσικές εξορμήσεις των Music Escapades συνεχίζονται, με ένα αφιέρωμα στις γυναικείες σύγχρονες φωνές της Ελληνικής indie σκηνής. Με αφετηρία τα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ και προορισμό άγνωστα ηχοτοπία θα μας ταξιδέψουν οι Angelika Dusk (5/11), Σtella (19/11) και Daphne and the Fuzz (26/11).

  • Park Your Cinema: Το αγαπημένο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών αυτήν τη φορά «παρκάρει» για τα καλά την οθόνη του στο Κέντρο Επισκεπτών. Τα χειμερινά Σάββατα του Νοεμβρίου μας υποδέχονταιΤα Τέρατα της Universal σε μια ενότητα αφιερωμένη σε κλασικές ταινίες τρόμου (Δράκουλας 5/11, Φρανκενστάιν 12/11, Η Μούμια 19/11 και Ο Αόρατος Άνθρωπος 26/11), ενώ οι Κυριακές είναι και πάλι αφοσιωμένες στο διάβασμα με τον δεύτερο κύκλο της ενότητας Τεύχος: Βιβλιοθήκη (Πιο Παράξενο κι από Παράξενο 6/11, Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης 13/11, Φαρενάιτ 20/11 και Τέλος Διαδρομής 27/11). Επίσης, τον Νοέμβριο συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές για παιδιά (αναλυτικές πληροφορίες στην ενότητα Δραστηριότητες για παιδιά).
  • Δραστηριότητες για παιδιά: Θεατρικό εργαστήριο, Παρκολυμπιάδα, Μαθήματα ποδηλάτου, Εργαστήριο χορού στη Φύση και πολλές ακόμα καλλιτεχνικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μαθαίνουν στους μικρότερους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ τη χαρά της συνεργασίας και τους φέρνουν σε επαφή με τη φύση αλλά και τη σύγχρονη αστική κουλτούρα.

Οι μικροί σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία κάθε Κυριακή να απολαύσουν στη μεγάλη οθόνη αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων (Εγώ, Ο Απαισιότατος 6/11, Εγώ, Ο Απαισιότατος 2 13/11, Λόραξ 20/11 και Minions 27/11). Επιπλέον, τον Νοέμβριο ξεκινάει το πρόγραμμα «Δημιουργούμε ΟΛΟΙ μαζί Τέχνη», το οποίο προτείνει πρωτότυπες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά με ή χωρίς αναπηρία, ενισχύοντας την ομαδικότητά τους και μαθαίνοντάς τους έμπρακτα να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.

  • Αθλητισμός και Ευεξία: Οι υπέροχοι εξωτερικοί χώροι του ΚΠΙΣΝ αποτελούν ιδανική τοποθεσία για κάθε είδους ατομική ή ομαδική αθλητική δραστηριότητα. Καθημερινά, στο ΚΠΙΣΝ προσφέρονται μαθήματα yoga, pilates, αερόβιας άσκησης και είναι προσβάσιμα στο κοινό τα υπαίθρια όργανα που βρίσκονται στο χώρο του Στίβου, όπου υπό την καθοδήγηση προπονητών, κάθε επισκέπτης μπορεί να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης. Επίσης, τον Νοέμβριο, διεξάγεται για δεύτερη φορά το Backwards Run (6/11) προκαλώντας τους δεινούς δρομείς να τρέξουν προς τα πίσω, ένας αγώνας δρόμου 5χλμ. αποκλειστικά για άντρες (27/11), ενώ όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τα όριά τους μπορούν να συμμετάσχουν στο Hot Triathlon II (12/11), το οποίο συνδυάζει τρέξιμο, κωπηλατική άσκηση εδάφους και επαναλαμβανόμενο τρέξιμο σε σκάλες.
  • Δραστηριότητες για ενήλικες: Οι θεματικές των εκδηλώσεων διαμορφώνονται γύρω από καίρια ζητήματα της σύγχρονης καθημερινότητας, όπως το περιβάλλον, η εύρεση εργασίας και ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η απώλεια της μνήμης, αλλά και γύρω από σταθερά ζητήματα όπως η υγεία και τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών. Παράλληλα, το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί δύο συναντήσεις αφιερωμένες στη διεθνή διοργάνωση του Μαραθωνίου, όπου κορυφαίοι Έλληνες δρομείς θα μας μιλήσουν για την εμπειρία της συμμετοχής τους. Επιπλέον, η εκδήλωση «Τα ελληνικά Πανεπιστήμια συναντώνται με Έλληνες Ακαδημαϊκούς του εξωτερικού» (7/11) προσκαλεί Έλληνες εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν για το πρόγραμμα Υποτροφιών της Ελληνικής Διασποράς που προάγει την ανάπτυξη των συνεργατικών σχέσεων Ελλήνων του εξωτερικού με Ελληνικά Πανεπιστήμια


Ξεναγήσεις στο Πάρκο
Τον Νοέμβριο προσφέρονται οργανωμένες ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, αποτελώντας μία ευκαιρία για να γνωρίσουμε τα ιδιαίτερα τοπία που το συνθέτουν, καθώς και την ελληνική και ευρύτερη μεσογειακή χλωρίδα. Οι ξεναγήσεις γίνονται καθημερινά 13.00-14.30. Για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών η συμμετοχή πραγματοποιείται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org/events. Οι κρατήσεις ξεκινούν 2 εβδομάδες πριν από την εκάστοτε ξενάγηση.

Ομαδικές Ξεναγήσεις
Ομαδικές ξεναγήσεις προσφέρονται για εκπαιδευτικούς συλλόγους, πολιτιστικούς οργανισμούς, ΜΚΟ και άλλους φορείς ειδικού ενδιαφέροντος. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης κάθε Τρίτη 13.00-14.30 και 15.00-16.30, και Κυριακή 13.00-14.30 και 15.00-16.30. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 216 8091001/2/3 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@snfcc.org. Για ομάδες 12 έως 25 ατόμων.

Ψηφιακές Υπηρεσίες & Προγράμματα
• Το ΚΠΙΣΝ προσφέρει δωρεάν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών με δυνατότητα πρόσβασης στο internet. Μέσω της πλατφόρμας www.pressreader.com οι επισκέπτες χρησιμοποιώντας είτε τους σταθερούς υπολογιστές, είτε κινητές συσκευές έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 5.000 περιοδικά και εφημερίδες σε ψηφιακή μορφή. Ο κατάλογος περιλαμβάνει περιεχόμενο από 100 διαφορετικές χώρες, σε 60 διαφορετικές γλώσσες. Οι υπολογιστές βρίσκονται στο ισόγειο της ΕΒΕ.

• Επιπλέον, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει προγράμματα επιμόρφωσης για τα ψηφιακά μέσα, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, από νήπια και εφήβους έως άτομα τρίτης ηλικίας. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.snfcc.org/events. Η συμμετοχή στα προγράμματα διασφαλίζεται με σειρά προτεραιότητας.

Σχολικές επισκέψεις
Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τους μαθητές πραγματοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για τάξεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-10.30 και 11.00-12.30. Για δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ μπορείτε να επικοινωνείτε στο 216 8091005 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση schools@snfcc.org. Για ομάδες έως 25 παιδιών.

Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή στις εκδηλώσεις τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν βιώσιμο αστικό, πολυλειτουργικό χώρο εκπαίδευσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας υψηλών προδιαγραφών. Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό των εγκαταστάσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), καθώς και τη δημιουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 210.000 τ.μ. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συνολικού ύψους €617 εκατομμυρίων, και θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο και λειτουργία του.

Πληροφορίες για την επίσκεψή σας
-Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ προσωρινά καντίνες, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ.

-Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi. Tο όνομα του δικτύου είναι SNFCC-FREE-WIFI.

-Κατοικίδια εισέρχονται στον χώρο μόνο με τη συνοδεία του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος οφείλει να τα έχει υπό την εποπτεία του καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο και να μεριμνά για τις ακαθαρσίες τους. Η πρόσβαση των κατοικίδιων απαγορεύεται στο Ξέφωτο και τον Λαβύρινθο καθώς και στους παιδότοπους.

-Οι παιδότοποι θα λειτουργήσουν αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίες άδειες για τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες. Εντωμεταξύ οι επισκέπτες έχουν απευθείας πρόσβαση από το ΚΠΙΣΝ στην παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας, το οποίο γειτνιάζει με το ΚΠΙΣΝ. Το Δημοτικό Πάρκο σχεδιάστηκε από το Renzo Piano Building Workshop, αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, και ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ.

-Βάσει της σχετικής οδηγίας για την απόκτηση της περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους του ΚΠΙΣΝ καθώς και σε απόσταση 7,5μ. από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους του ΚΠΙΣΝ το κάπνισμα δεν απαγορεύεται.

-Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Η υπηρεσία αφορά όλες τις εκδηλώσεις, εκτός από τις καθημερινές ξεναγήσεις. Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από τον σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στη Νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 ́ πριν την έναρξη και 30 ́ μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης. Επιπλέον κάθε Παρασκευή από τις 14.30 έως τα μεσάνυχτα και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus θα πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά, ακριβώς και μισή. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.SNFCC.org/events.

-To parking, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, λειτουργεί προσωρινά χωρίς χρέωση ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. Οι ώρες λειτουργίας του parking είναι από τις 06.00 έως τις 00.00.

-Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ.

entertainment.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024