Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τριήμερο αστροπάρτι στον Πάρνωνα

Τριήμερο αστροπάρτι στον Πάρνωνα

...

Η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης «Διός Κούροι» διοργανώνει τη 10η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων και καλεί τους φίλους της αστρονομίας για ένα τριήμερο στον Πάρνωνα, από τις 29 έως και 31 Ιουλίου 2016.

Οι πανελλήνιες εξορμήσεις ερασιτεχνών αστρονόμων, που ξεκίνησαν το 2006, έφτασαν αισίως στις δέκα. Σε αυτό το διάστημα καθιερώθηκαν στη συνείδηση όλων των ερασιτεχνών αστρονόμων ως ένα από τα σημαντικότερα αστρονομικά γεγονότα κάθε χρονιάς. Σε αυτά τα δέκα χρόνια καταφέραμε όλοι μαζί με την αθρόα συμμετοχή σας και το πλούσιο πρόγραμμα να πραγματοποιήσουμε τα μεγαλύτερα αστροπάρτι που έχουν γίνει πανευρωπαϊκώς, ίσως και παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες με κεντρική τη νυχτερινή αστρονομική παρατήρηση στους κατασκότεινους ουρανούς του Πάρνωνα αλλά και ηλιακή παρατήρηση, πρακτικά εργαστήρια, μαθήματα ουρανογραφίας, ομιλίες προσκεκλημένων, πεζοπορία στα μονοπάτια του Πάρνωνα, δημιουργική απασχόληση παιδιών αστρονομικού περιεχομένου, bazaar μεταχειρισμένων αστρονομικών ειδών και πολλά άλλα. Επίσης, σκοπός μας είναι να υπάρξουν και πολλές καινοτομίες που θα δώσουν νέο αέρα στις εξορμήσεις.

Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος, αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος ομιλητής της 10ης ΠΕΕΑ. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου πριν την έναρξη της βραδινής παρατήρησης. Ο τίτλος της ομιλίας του είναι «Από τη γένεση στον κατακλυσμό».

Η Δρ.Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού συνεργάτις του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο « Μαγνητικές καταιγίδες στο ηλιακό μας σύστημα». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου πριν την έναρξη της βραδινής παρατήρησης.

Η ιστοσελίδα της εξόρμησης είναι η http://astroexormisi.gr/ όπου και υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής ενώ το πλήρες πρόγραμμα της εξόρμησης βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση:http://astroexormisi.gr/program/

entertainment.in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024