Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε ξεχωριστές προτάσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Πέντε ξεχωριστές προτάσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την ημέρα των ερωτευμένων, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν χλευάσει τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, άλλοι τόσοι που συνηθίζουν να την τιμούν απαραιτήτως και αμετακλήτως και πολλοί που απλώς αδιαφορούν… Μια είναι η ουσία (όπως λέει και το γνωστό άσμα), ότι η συγκεκριμένη γιορτή έχει καθιερωθεί […]

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την ημέρα των ερωτευμένων, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν χλευάσει τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, άλλοι τόσοι που συνηθίζουν να την τιμούν απαραιτήτως και αμετακλήτως και πολλοί που απλώς αδιαφορούν…

Μια είναι η ουσία (όπως λέει και το γνωστό άσμα), ότι η συγκεκριμένη γιορτή έχει καθιερωθεί και η 14η Φεβρουαρίου κάθε χρόνο χρωματίζεται από το χρώμα του πάθους, γεμίζει με χαριτωμένες, κατακόκκινες καρδούλες, μυρίζει τριαντάφυλλο, έχει γεύση σοκολάτας και ξεχειλίζει από γλυκόλογα, ευχές και όρκους για αιώνια αγάπη και αφοσίωση.

Για τους… ζευγαρωμένους που ετοιμάζονται να τιμήσουν και φέτος τον Βαλεντίνο, παίρνοντας το έτερον ήμισυ από το χέρι για να αλωνίσουν την πόλη, έχουμε πέντε ξεχωριστές προτάσεις για κάθε γούστο και… τσέπη!

  • Αγάπη είναι… Γλύκα

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου για τους ερωτευμένους λάτρεις των γλυκών ο προορισμός είναι ένας, το Μέγαρο Μουσικής! Εκεί θα βρεθεί ο γνωστός σεφ ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος, για να παρουσιάσει το Preludio, μια γλυκιά σύνθεση από διαφορετικά υλικά που εναλλάσσονται και προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία. Η έμπνευση γεννήθηκε από τον όρο «πρελούδιο». Όσοι βρεθούν στο Μέγαρο θα απολαύσουν ένα ρόφημα ζεστής σοκολάτας με πιπεράτες νότες, βασισμένο σε συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου και θα δοκιμάσουν πρώτοι, το Preludio, τη νέα δημιουργία του ζαχαροπλάστη. Στη συνέχεια, οι φίλοι των γλυκών απολαύσεων θα παρακολουθήσουν τον Στέλιο Παρλιάρο και τη δημοσιογράφο Ελένη Ψυχούλη σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με την προέλευση ονομασιών διάσημων γλυκισμάτων όπως η Πάβλοβα, η τούρτα Όπερα, κ.α. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

  • Αγάπη είναι… Ρομάντσο

Ότι ο έρωτας απογειώνει είναι γνωστό τοις πάσι… Ωστόσο, την Κυριακή 14/2 ο έρωτας σκοπεύει να σας απογειώσει και κυριολεκτικά, αν βάλετε το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη. Σημείο απογείωσης η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, όπου θα επιβιβαστείτε στο ιπτάμενο «εστιατόριο» του Dinner in the Sky, που γιορτάζει τον ένα του χρόνο στην πρωτεύουσα, και θα πετάξετε με την αγάπη σας στα ουράνια, με πιάτο όλη την Αθήνα και γεύσεις προσεγμένες.

Θα παραμείνουμε στο θέμα, δηλαδή στους επτά ουρανούς που πετάνε οι ερωτευμένοι, προτείνοντας έναν Βαλεντίνο λίγο πιο… επιμορφωτικό. Ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων, στις 18.30, όσοι βρεθείτε στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Λόφο Νυμφών στο Θησείον, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τα μυστικά του σύμπαντος και να παρατηρήσετε τα αστέρια! Οδηγός στο ταξίδι αυτό θα είναι ο καθηγητής αστρονομίας Βασίλης Χαρμανδάρης. Η παρατήρηση των αστερισμών θα γίνει από τον υπαίθριο χώρο του λόφου της Πνύκας και η κράτηση (απαραίτητη) κοστίζει 5 ευρώ.

  • Αγάπη είναι… προσφορά

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου η γνωστή νομαδική αγορά της πόλης, Meet Market έρχεται στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων με μια… πιο ρομαντική και ερωτική διάθεση ένεκα… Αγίου Βαλεντίνου. Περισσότεροι από 90 πάγκοι αναμένεται να κατακλύσουν τα τρία κτίρια της Τεχνόπολις – «Μηχανουργείο», «Νέοι Φούρνοι» και «Αποθήκη»- με κάθε λογής καλούδια, προϊόντα και πρωτότυπες δημιουργίες για να διαλέξετε το κατάλληλο δώρο για το ταίρι σας. Παράλληλα, και λόγω της ειδικής αυτής περίστασης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παίξει και να διασκεδάσει με ένα παιχνίδι στο πνεύμα του Αγίου Βαλεντίνου. Είσοδος ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας 13:00 – 23:00.

  • Αγάπη είναι… διασκέδαση

Η κεφάτη παρέα των Κώστα Μπίγαλη, Πωλίνας και Κώστα Χαριτοδιπλωμένο, επιστρέφει στο Κύτταρο για να επαναλάβει τα μοναδικά live πάρτι του περσινού χειμώνα. Με αφετηρία τη γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου και φινάλε την τελευταία Κυριακή των Αποκριών, οι τρεις καλλιτέχνες αναμένεται να ξεσηκώσουν ξανά το κοινό με αξέχαστες επιτυχίες, απρόοπτα, χορό και πολύ χιούμορ. Το ανατρεπτικό 80s-90s Valentines πάρτι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου. Εισιτήριο: 10€ – Πόρτες: 22.00.

entertainment.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024