Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Περπατάμε για το κλίμα»: η Αθήνα συμμετέχει στην Παγκόσμια Δράση στις 29 Νοεμβρίου

«Περπατάμε για το κλίμα»: η Αθήνα συμμετέχει στην Παγκόσμια Δράση στις 29 Νοεμβρίου

«Περπατάμε για το κλίμα» την Κυριακή 29 Νοεμβρίου μαζί εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 130 χώρες και 1.000 πόλεις. Τόπος συγκέντρωσης ηΔιονυσίου Αρεοπαγίτου στις 12:00 με κατεύθυνση προς τη Βουλή, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη παγκόσμια κινητοποίηση στην ιστορία ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Μία μέρα πριν την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το […]

«Περπατάμε για το κλίμα» την Κυριακή 29 Νοεμβρίου μαζί εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 130 χώρες και 1.000 πόλεις. Τόπος συγκέντρωσης ηΔιονυσίου Αρεοπαγίτου στις 12:00 με κατεύθυνση προς τη Βουλή, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη παγκόσμια κινητοποίηση στην ιστορία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Μία μέρα πριν την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι (COP 21), το κίνημα Avaaz και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς μας καλούν να ενώσουμε τις φωνές μας με τις εκατοντάδες οργανώσεις και ομάδες πολιτών από όλο τον κόσμο στη μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ιστορία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

«Στη σκιά του πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος που δέχθηκε η Πόλη του Φωτός, η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, τους κατοίκους του Παρισιού και με όλους όσοι δίνουν την ψυχή τους για την ειρήνη και την προστασία των κοινών. H συμμετοχή μας στις παγκόσμιες κινητοποιήσεις υποστήριξης της διάσκεψης του Παρισιού γίνεται τώρα ακόμα πιο δυναμική και η θέλησή μας για ιστορική επιτυχία στις διαπραγματεύσεις ακόμα πιο ισχυρή» επεσήμαναν οι διοργανωτές.

Εκατομμύρια πολίτες θα συμμετάσχουν σε χιλιάδες δράσεις, για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες πριν την κρίσιμη συνάντησή τους στο Παρίσι. Πέρυσι, 700.000 πολίτες συμμετείχαν στην Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα.

Ειδικότερα υπό το φως της διάσκεψης του Παρισιού, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες, καλούμε την Κυβέρνηση να στηρίξει μία παγκόσμια συμφωνία για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και στροφή στην καθαρή ενέργεια για όλους. Καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σχετική ομιλία την ημέρα έναρξης των εργασιών της διάσκεψης, να σταθεί στο ύψος της ιστορικής περίστασης και να ανακοινώσει γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη χώρα μας.

Αθήνα: πρόγραμμα δράσης
10:30 – 12:00 «Ζωγραφίζουμε για το Κλίμα» και άλλες συμμετοχικές δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά
12:00 – 13:00 «Περπατάμε για το κλίμα» μέχρι τη Βουλή μέσα από τα όμορφα στενά της Πλάκας – Σημείο συγκέντρωσης Διονυσίου Αρεοπαγίτου μπροστά στην είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης
13:00 – 14:00 Μουσικά και χορευτικά δρώμενα στην Πλατεία Συντάγματος

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στη μεγάλη παγκόσμια δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024