Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Orange Festival: Aπό τη Λακωνία στην Ανδαλουσία και από εκεί στο Μαϊάμι

Orange Festival: Aπό τη Λακωνία στην Ανδαλουσία και από εκεί στο Μαϊάμι

...

Μαρία Παπουτσή

Το Orange Festival 2017 τα πρώτα δειλά του βήματα τα έκανε πέρυσι. Φέτος διανύει τη δεύτερη χρονιά μπαίνοντας πιο δυναμικά στο παιχνίδι με πλήθος εκδηλώσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο, με επίκεντρο το Ν. Λακωνίας, σύνθημα Orange OLA και πρωταγωνιστές τα παιδιά.

Οι Δήμοι που διεξάγονται οι εκδηλώσεις είναι ο Δήμος Σπάρτης, Ευρώτα και Ανατ. Μάνης. Επίσης πολλές από τις εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην Orangeland, το πρώτο θεματικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πάρκο στην Ελλάδα το οποίο βρίσκεται στο δρόμο Σπάρτης – Γυθείου, στο χώρο που βρίσκεται και η μονάδα παραγωγής, το The Orange Factory. Η συμμετοχή καθώς και είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Το εργοστάσιο δεν θυμίζει σε τίποτα τις συνήθεις μονάδες παραγωγής. Πρόκειται για ένα χώρο μοντέρνο και πολύ φιλικό στους επισκέπτες, με πρωτότυπες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις που θυμίσουν μουσείο, και στο πίσω μέρος του υπάρχει ένας μικρός υδροβιότοπος, ένα θέατρο για παραστάσεις και εκδηλώσεις, ένας μικρός ζωολογικός κήπος αλλά και λαχανόκηπος. Όλα αυτά αποτελούν το κατώφλι του πάρκου, που επεκτείνεται και εξελίσσεται. Στο άμεσα σχέδια είναι να δημιουργηθεί κέντρο έρευνας και ανάπτυξης με στόχο την παροχή γνώσεων για την ανάπτυξη και επεξεργασία του πορτοκαλιού, και πολλά άλλα που θα μπορούν να απολαμβάνουν τα παιδιά, οι μεγάλοι και οι τουρίστες.

Στην μονάδα, εδώ και 1,5 χρόνο έχουν ξεκινήσει οι επισκέψεις με πολύ μεγάλη απήχηση στα παιδιά. Μαθαίνουν έναν πρωτόγνωρο κόσμο και παίζουν παράλληλα. Οι επισκέπτες -γιατί είναι και για ενήλικες- μπορούν να ξεναγηθούν και να παρακολουθήσουν βήμα-βήμα όλα τα στάδια παραγωγής από τον νωπό καρπό μέχρι το τελικό στάδιο στο ποτήρι μας ως χυμό. Αυτό είναι που το κάνει και τόσο μοναδικό.

Εμείς ήμασταν παρόντες στον αγώνα μπάσκετ 3χ3 που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο χώρο του ελικοδρομίου της Orangeland. Παρά τη μεγάλη ζέστη, τα παιδιά ήταν παρόντα, μπήκαν στη μονάδα, περιηγήθηκαν μέσα -κάτι που το βλέπουν σαν παιχνίδι και ήπιαν αρκετό χυμό.

Οραματιστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Χρήστος Παπαδημητρακόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε και το σκεπτικό του πώς η παραγωγική διαδικασία μπορεί να μεταδοθεί στα παιδιά με έξυπνο, διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Στόχος του φεστιβάλ είναι «είναι περνάμε καλά» τόνισε ο Πρόεδρος της Orangeland, συμπληρώνοντας: «Για εμένα το πορτοκάλι είναι ένας {πλανήτης}. Εκτός από φρούτο μπορείς να το δεις και ως πλανήτη, δηλαδή ως συνεργατικό δέντρο, καθώς οι πορτοκαλιές είναι τα μοναδικά δέντρα που ανάμεσά τους μπορείς να φυτέψεις κάποια λουλούδια ή βότανα και να αναπτυχθούν».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρακόπουλο, αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι πως η Orangeland είναι κάτι δυναμικό, κάτι που είναι απόλυτα ανοιχτό σε προτάσεις και ιδέες για εκδηλώσεις και δράσεις είτε που σχετίζονται με το πορτοκάλι είτε και όχι. Χρειάζεται η ανταπόκριση του κόσμου και είναι ένας από τους πολλούς λόγους που γίνεται το φεστιβάλ. Χρειάζεται και η ανταπόκριση των τοπικών φορέων, των σχολείων, των εκπαιδευτικών, των πολιτιστικών οργανώσεων, των ξενοδοχειακών μονάδων, ώστε όλοι να ζυμωθούν, να εκπαιδευτούν, παράλληλα με την ψυχαγωγία, πάνω στον πολύτιμο καρπό του τόπου. Και όλοι θα κερδίσουν.

Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να προσελκύσει τουρίστες όχι μόνο κατά την καλοκαιρινή σεζόν αλλά και όλο το χρόνο. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει η Οrangeland να γίνει η πλατφόρμα όπου ο καθένας να μπορεί να παρουσιάσει την ιδέα του και με τη συνεργασία θα έρθει και η επιτυχία.

Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος ήταν ο πρώτος δημιουργός χυμοποιητικής μονάδας στην Ελλάδα, της Sparta Hellas, το 1962. Το εργοστάσιο αυτό αντικαταστάθηκε με την biofresh το 2002. Πρόκειται για μία υπερσύγχρονη μονάδα που σήμερα έχει καταφέρει να εισχωρήσει σε αγορές που βρίσκονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα καθώς επίσης και να διατηρεί εργοστάσια εκτός Ευρώπης όπως στην Αίγυπτο αλλά και να εξάγει χυμό πορτοκαλιού σε 50 χώρες περίπου.

Ήδη είναι στα σκαριά ένα θεματικό πάρκο στην Ανδαλουσία και έχει σφραγιστεί η συμφωνία για ένα πάρκο πορτοκαλιού στο Μαϊάμι που θα είναι και το πρώτο πάρκο πορτοκαλιού στην Αμερική!

Ακολουθήστε τη σελίδα του Orange Festival στο Facebook

Ευχαριστούμε το Thirides Beach Resort για τη φιλοξενία.

entertainment.in.gr

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024