Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαστρονομική γιορτή από την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν

Γαστρονομική γιορτή από την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν

Η παραδοσιακή κουζίνα προωθείται ως σημαντικό μέρος του πολιτισμού και της ταυτότητας της κάθε χώρας. Η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν, την περασμένη Τρίτη, παρουσίασε γεύσεις της χώρας σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα.

Η παραδοσιακή κουζίνα προωθείται ως σημαντικό μέρος του πολιτισμού και της ταυτότητας της κάθε χώρας.

Η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν, την περασμένη Τρίτη, παρουσίασε γεύσεις της χώρας σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα.

«Δεν είναι αρκετό να γνωρίζει κάποιος την ιστορία, τη μουσική, τα τουριστικά αξιοθέατα και τη γλώσσα μιας χώρας για να έχει σφαιρική άποψη για τον λαό. Θα πρέπει να γνωρίσει και τις παραδοσιακές γεύσεις» σχολίασε ο αζέρος πρεσβευτής στην Ελλάδα Ραχμάν Μουσταφάγεφ.

Η πρεσβεία διοργάνωσε ένα μαγικό γευστικό και μουσικό δείπνο για τους προσκεκλημένους της, το οποίο επιμελήθηκαν έξι σεφ από το εστιατόριο Buta Palace του Μπακού.

Η παραδοσιακή κουζίνα των Αζέρων περιλαμβάνει ψωμιά, ζυμαρικά,δίπλες, τηγανίτες και πυκνές σούπες. Το βασικό τους κρέας είναι το πρόβειο και ως συνοδευτικό σερβίρουν πιλάφια (plov), τα οποία μαγειρεύονται σε τουλάχιστον 40 διαφορετικές παραλλαγές, τόσο αλμυρές όσο και γλυκόξινες.

Στην αλμυρή εκδοχή τους μαγειρεύονται με σαφράν, είναι πλούσια σε μπαχαρικά, ενώ οι γλυκόξινες παραλλαγές συχνά περιλαμβάνουν ξερά βερίκοκα, σταφίδες, δαμάσκηνα και σπόρους από ρόδι. Το γευμα συμπληρώνεται από γλυκά, όμως χωρίς σοκολάτα η οποία δεν είναι καθόλου στη γευστική τους κουλτούρα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024