Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρηξικέλευθες καινοτομίες ενός ιστορικού σχολείου

Ρηξικέλευθες καινοτομίες ενός ιστορικού σχολείου

...

Η Ιόνιος Σχολή, με αφετηρία την μακρά ιστορία της, συνεχίζει να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζει τις παιδαγωγικές μεθόδους και να εμπλουτίζει το πρόγραμμά της με πρωτοποριακά μαθήματα και καινοτομίες.

Από την σχολική χρονιά 2016-17, στην λίστα των μαθημάτων που θα διδάσκονται οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ιονίου συμπεριλαμβάνονται νέα πρωτοποριακά επιστημονικά πεδία, μοναδικά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Στην Δευτέρα Γυμνασίου τα παιδιά θα διδάσκονται Ιστορία της Τέχνης (δίωρο εβδομαδιαίο μάθημα) από την Ήρα Βλαχάκη, Ιστορικό της Τέχνης και Εικαστικό, διπλωματούχο της Ecole des Beaux Arts de Paris. Στο μάθημα, που θα διεξάγεται με την βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων, θα παρουσιάζεται η συναρπαστική πορεία της τέχνης από την μινωϊκή και κλασσική Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Μεσοποταμία, μέχρι την φλωρεντινή Αναγέννηση και τον Εξπρεσσιονισμό του 20ού αιώνα.

Στην Τρίτη Γυμνασίου, στα παιδιά της Ιονίου θα διδάσκονται από τον δρα Ευελπίδη Οικονομάκη το αγγλόφωνο πρωτοποριακό μάθημα Θεωρία της Γνώσης (Theory of Knowledge), πού αποσκοπεί στην καλλιέργεια και εμπέδωση του επιστημονικού τρόπου σκέψης και συμπεριλαμβάνει θέματα όπως ο Μηχανισμός της Μνήμης, η Λογική Σκέψη, η Φαντασία, η ΄Εμπνευση, ο Ορθολογισμός και το Συναίσθημα κ.ά.

Στην Πρώτη Λυκείου, οι μαθητές-τριες της Ιονίου θα έχουν να επιλέξουν μία δίωρη επιλογή ανάμεσα στις εξής: Ανθρωπολογία-Ιστορία της Εξέλιξης με τον βιολόγο Γιώργο Πανδή, Ιστορία της Τέχνης με την Ήρα Βλαχάκη, Ιστορία Πρώτου και Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με τον δρα Ιστορίας Ευελπίδη Οικονομάκη και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό με τον φιλόλογο και συγγραφέα Στάντη Αποστολίδη.

Επίσης, στην Πρώτη Λυκείου, όλα τα τμήματα θα παρακολουθούν ένα ωριαίο μάθημα με θέμα Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη με τον Λυκειάρχη του σχολείου δρα Μελέτη Μελετόπουλο, όπου θα παρουσιασθούν η εξέλιξη και οι διακρίσεις της Οικονομικής Επιστήμης, οι βασικές οικονομικές θεωρίες και οι κορυφαίοι οικονομολόγοι, και βασικά μακρο-οικονομικά προβλήματα όπως οι Οικονομικοί Κύκλοι, ο μηχανισμός της Ύφεσης και της Ανάπτυξης κλπ.

Στην Πρώτη Λυκείου, τέλος, οι μαθητές-τριες που το επιθυμούν θα παρακολουθήσουν (χωρίς επιβάρυνση), κάθε Τετάρτη απόγευμα, δίωρη Ενισχυτική Διδασκαλία στην Φυσική και στα Αρχαία Ελληνικά από τους καθηγητές του Λυκείου μας.

Στην Δευτέρα Λυκείου, τα δίωρα μαθήματα επιλογής είναι: Γενετική με τον βιολόγο Γιώργο Πανδή, Φυσική του Εικοστού Αιώνα (Κβαντική Φυσκή-Θεωρία της Σχετικότητας κλπ.) με τον δρα Φυσικής Ευστράτιο Γεωργουδή, Γλωσσολογία με την γλωσολόγο Mandy Watkins και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός ΙΙ με τον φιλόλογο Στάντη Αποστολίδη.

Επίσης, στην Δευτέρα Λυκείου, οι μαθητές-τριες που επιθυμούν θα μπορούν χωρίς επιβάρυνση να παρακολουθούν κάθε Τετάρτη απόγευμα δίωρη ενισχυτική διδασκαλία προετοιμασίας στην ύλη της Τρίτης Λυκείου από τους καθηγητές του Λυκείου μας στα μαθήματα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Λατινικά και Χημεία.

Στην Τρίτη Λυκείου, οι πιεσμένοι από τις υποχρεώσεις των Πανελληνίων οι μαθητές θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο μάθημα του ελεύθερου ή γραμμικού σχεδίου με τον ζωγράφο Χαράλαμπο Αγγέλου και το μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης με την Ήρα Βλαχάκη.

Επίσης, στην Τρίτη Λυκείου, στα μαθήματα Ξένων Γλωσσών οι μαθητές-τριες της Ιονίου, που ως επί το πλείστον έχουν ολοκληρώσει τα διπλώματά τους και προετοιμάζονται εντατικά γιά τις Πανελλήνιες, θα διδάσκονται Δημιουργική Γραφή (creative wrighting).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024