Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
7ο Athens Bike Festival: Ορθοπεταλιές στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

7ο Athens Bike Festival: Ορθοπεταλιές στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

...

H μεγάλη και καθιερωμένη -πλέον- γιορτή ποδηλάτου, επιστρέφει για έβδομη χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Για τρεις ημέρες, από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, το 7ο Athens Bike Festival ανοίγει τις πόρτες του για μικρούς και μεγάλους, χομπίστες και απλούς ποδηλάτες, λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας και της ποδηλασίας δρόμου, ανθρώπους που έχουν επιλέξει το ποδήλατο για τις αστικές τους μετακινήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Athens Bike Festival έχει ελεύθερη είσοδο για όλους και διοργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδηλάτου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Παράλληλα, το Athens Bike Festival αποτελεί μία από τις επίσημες δράσεις της πόλης της Αθήνας στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Οι βασικοί άξονες του ετήσιου αυτού φεστιβάλ είναι δυο:

  • Ποδήλατα: Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τς κατηγορίες ποδηλάτων, βλέπουν τα νέα μοντέλα που πρόκειται να παρουσιαστούν τη χρονιά που έρχεται και να γνωρίσουν υπηρεσίες σχετικές με το ποδήλατο.
  • Εκδηλώσεις: Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.

Κάθε χρόνο το Athens Bike Festival εμπλουτίζεται με νέες ιδέες και καινούριες εκδηλώσεις. Στην έβδομη διοργάνωσή του, το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις για όλους τους φίλους του ποδηλάτου. Συγκεκριμένα:

Τρίαθλο – ένας νέος εντυπωσιακός κόσμος
Ο κόσμος του Τριάθλου, τα εντυπωσιακά αεροδυναμικά του ποδήλατα αλλά και οι απαιτήσεις του, όπως τις παρουσιάζουν οι ειδικοί σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο χώρο του Athens Bike Festival.
Ομιλίες, παρουσιάσεις ποδηλάτων αλλά και εταιρείες που αντιπροσωπεύουν προϊόντα για το τρίαθλο, θα δώσουν το δικό τους χρώμα στην εκδήλωση.

Trial show by Andrei Burton
Φέτος το φεστιβάλ φιλοξενεί το trial show του Andrei Burton, διάσημου Βρετανού αθλητή που θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές σε mountain bike trials. Με διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 4 παγκόσμια ρεκόρ Guinness, ο Andrei Burton
έρχεται στην Αθήνα με ακόμη έναν συναθλητή του για 3 ημέρες προκειμένου να μοιραστούν με το κοινό, στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του Athens Bike Festival τις μοναδικές τεχνικές τους.

Bike Fun Park
Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος που προσομοιάζει τις συνθήκες ενός Mountain Bike Trail, δημιουργείται στην κεντρική πλατεία της Τεχνόπολις, για μικρούς και μεγάλους. Χρησιμοποιώντας ποδήλατα Dirt και MTB, εξειδικευμένοι εκπαιδευτές θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες στα μυστικά του mountain bike, στο κέντρο της πόλης, σε μια ειδικά διαμορφωμένη με εμπόδια, ανηφοράκια, κλίσεις και εκπλήξεις, πίστα των 30 περίπου μέτρων.

Γυναίκες και ποδήλατο
Οι γυναίκες αποτελούν ένα διαρκώς αυξανόμενο κοινό στο ποδήλατο, με ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι περισσότερες εταιρείες δημιουργούν πλέον προϊόντα αποκλειστικά για το γυναικείο σωματότυπο και τις γυναικείες ανάγκες: bike workshop, γνωριμία με ελληνίδες αθλήτριες και βέβαια το καθιερωμένο Skirt Ride στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Παιδί και ποδήλατο
Τα παιδιά εκπαιδεύονται στον τρόπο που πρέπει να κάνουν ποδήλατο, ενώ παράλληλα οι γονείς μαθαίνουν για πώς είναι σωστότερο να τους μιλάνε για ποδήλατο. Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στην παιδική χαρά της Τεχνόπολις, να δοκιμάσουν τα «walkers» – ποδήλατα χωρίς πετάλια, να μάθουν τεχνικές στην ειδική πίστα, ενώ οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερθωθούν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την επιλογή ποδηλάτου για το παιδί τους.

Νέοι, έλληνες κατασκευαστές
Γνωριμία με τους έλληνες κατασκευαστές και παρουσίαση των προϊόντων τους.

Τέχνη και ποδήλατο
Αναπόσπαστο κομμάτι του Athens Bike Festival, ο χώρος του «Bike Art» που δίνει μια διαφορετική και πιο καλλιτεχνική προσέγγιση σχετικά με το ποδήλατο. Φέτος, το φεστιβάλ φιλοξενεί 120 έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και μια έκθεση φωτογραφίας του διάσημου φωτογράφου ποδηλατικών αγώνων Wouter Roosenboom.

Το ποδήλατο είναι παιχνίδι
Στο Athens Bike Festival το κοινό θα έχει την ευκαιρία να χαρεί και να παίξει με το ποδήλατο, κερδίζοντας δώρα.

Το πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων και για τις τρεις ημέρες:

  • Trial Show Andrei Burton – Κεντρική Σκηνή
    Παρασκευή 16/9 – 19:00
    Σάββατο 17/9 – 12:00, 17:00 και 19:00
    Κυριακή 18/9 – 12:00, 17:00 και 19:00
  • 5o Αthens Skirt Ride – Σάββατο 17/9
    Συγκέντρωση: 17:30
    Εκκίνηση: 18:00 (αφετηρία και τερματισμός στην Τεχνόπολη)
  • Workshop για ποδηλάτισσες – Κτίριο Innovathens
    Παρασκευή 16/9 – 20:00
    Σάββατο 17/9 – 13:00 και 16:30
    Κυριακή 18/9 – 13:00 και 17:30
  • Παιδί και ποδήλατο – Sky Walk
    Πρόγραμμα ενημερώσεων για γονείς
    Παρασκευή 16/9 – 19:30
    Σάββατο 17/9 – 12:30 και 17:00
    Κυριακή 18/9 – 12:30 και 17:00
  • Παρουσίαση και βράβευση της Εθνικής Ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας – Κεντρική σκηνή
    Σάββατο 17/9 – 19:30
  • Παιχνίδι Βραδυπορίας – Κεντρική σκηνή
    Παρασκευή 16/9 – 18:30
    Σάββατο 17/9 – 11:30, 16:30 και 18:30
    Κυριακή 18/9 – 11:30, 16:30 και 18:3
  • Solar Ride 2016 από την Greenpeace – Κυριακή, 18/9
    Εκκίνηση: 18:00 (Αφετηρία και τερματισμός στην Τεχνόπολη)

Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου: 18:00-21:00
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου: 10:00-21:00
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου: 10:00-19:00

Tεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι
Χώρος – Αίθουσα : Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10), Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο (Δ2), Αεριοφυλάκιο 2 (Δ4), Παλαιοί Φούρνοι (Δ6), Νέοι Φούρνοι (Δ7), Μηχανουργείο (Δ12), Κεντρική Αυλή, Προαύλιο αίθουσας – Μηχανουργείο (Δ12)

entertainment.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024