Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με δράσεις και εκδηλώσεις το συνΑθηνά γιορτάζει τα δυο του χρόνια

Με δράσεις και εκδηλώσεις το συνΑθηνά γιορτάζει τα δυο του χρόνια

Στις 10 Ιουλίου το συνΑθηνά, η πλατφόρμα του δήμου Αθηναίων που δημιουργήθηκε για να στηρίξει και να διευκολύνει τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους συνεισφέρουν στην ποιότητα ζωής στην πόλη, συμπληρώνει 2 χρόνια λειτουργίας και διοργανώνει μια συνάντηση στην πλατεία της στέγης συνΑθηνά, απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά. Εκεί στην πλατεία της στέγης, […]

Στις 10 Ιουλίου το συνΑθηνά, η πλατφόρμα του δήμου Αθηναίων που δημιουργήθηκε για να στηρίξει και να διευκολύνει τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους συνεισφέρουν στην ποιότητα ζωής στην πόλη, συμπληρώνει 2 χρόνια λειτουργίας και διοργανώνει μια συνάντηση στην πλατεία της στέγης συνΑθηνά, απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά.

Εκεί στην πλατεία της στέγης, από τις 18.00 έως τις 23.00, θα στηθεί μια μικρογραφία της πλατφόρμας του συνΑθηνά όπου ομάδες αλληλεγγύης, δικτύωσης, αστικού περιβάλλοντος, δημιουργικότητας, για το παιδί, θα παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους.

Έτσι, οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που παρέχει το συνΑθηνά και τη δραστηριότητα των δύο χρόνων λειτουργίας του, για τις δράσεις των ομάδων της πόλης και τον τρόπο συμμετοχής σε αυτές.

Θα συμμετέχουν οι ομάδες:

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη | vivliothiki.org
Άρσις – Νέων Χώρα
Athens Workshops | Μάθε Δράσε -Workshops
Babyfeat | Baby feat
Blood-e
Δεσμός
Elix/ Ελιξ- Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας
Emfasis Foundation
Θετική Φωνή (Positive Voice)
ΚΕΘΕΑ εν δράσει
ΚΕΘΕΑ πλεύση
ΜΟΒ Τεχνίτες
Ο Άλλος Άνθρωπος
ΟΔΙΚ (Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων)
Open House Athens
Όχι Παίζουμε – UrbanDig Project
Praksis
ΚΕΘΕΑ Πλεύση
Σώμα Ελλήνων Οδηγών
Περιοδικό Δρόμου Σχεδία | Shedia
Yoga Sto Alsos | Yogastoalsos
Πεδίο Αγορά

και από την Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Αθηναίων τα προγράμματα:
Επιχειρώ Κοινωνικά | Επιχειρώ Κοινωνικά
Διατροφική Πολιτική
This is my Athens

Χρήσιμες Πληροφορίες:
Ο Δεσμός θα κάνει συλλογή συσκευασμένων τροφίμων (καφές, ζάχαρη, μακαρόνια, ρύζι, γάλα, κλπ) για τον Άλλο Άνθρωπο, για τα κέντρα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων και για το ΣΤΕΓΗ PLUS(+) της Praksis.
Η Praksis θα κάνει συλλογή φαρμάκων για το πρόγραμμα «be χάπι». Παράλληλα με την παρουσία της Κινητής Μονάδας θα κάνει δωρεάν και ανώνυμα εξέταση για τον HIV και Ηπατίτιδες Β & C.
H Emfasis θα κάνει συλλογή ειδών προσωπικής υγιεινής (σαπούνι, σαμπουάν, αποσμητικά κλπ.)
Το Βabyfeat σας καλεί να φέρετε παιδικά ρούχα και παιχνίδια για ανταλλαγή.
H Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη (vivliothiki.org) σας καλεί να ανταλλάξετε ένα βιβλίο.
Ο Άλλος Άνθρωπος θα μαγειρεύει για όλους
Θα υπάρχουν δημιουργικές δράσεις για παιδιά από τις ομάδες Άρσις/Νέων Χώρα – Έλιξ – UrbanDig. Ένα περιπετειώδες παιχνίδι θα ξεκινήσει… με εργαλείο το Mobile School της Άρσις!
Η ΟΔΙΚ (Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων) από τις 19.00 θα κάνει δωρεάν μαθήματα πρώτων βοηθειών σε όσους ενδιαφέρονται με τρεις σταθμούς: τεχνητή αναπνοή, τραύματα, επίδεσμοι.
Η Yoga sto Alsos στις 19.30 θα ξεκινήσει μάθημα yoga για αρχάριους, για να συμμετέχετε στο μάθημα μπορείτε να φέρετε ένα συσκευασμένο τρόφιμο το οποίο στη συνέχεια η Yoga sto Alsos θα προσφέρει στον Δεσμό.
Στις 21.00 θα παίξει η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων

στέγη συνΑθηνά, Αθηνάς 55, απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά

Λίγα λόγια για το «Συν Αθηνά»
To «Συν Αθηνά» είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για να στηρίξει και να διευκολύνει τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην Αθήνα.

Ο όρος «Ομάδες Πολιτών» αναφέρεται σε ομάδες κατοίκων που σχετίζονται μεταξύ τους γύρω από λύσεις και δράσεις για το καλό της γειτονιάς τους ή της πόλης. Μπορεί να είναι ΜΚΟ, ΑΜΚΕ ή και άτυπες ομάδες, ακόμη και μεμονωμένες πρωτοβουλίες. Μοναδικό κριτήριο δημοσίευσης της καταχώρησής τους αποτελεί η έμπρακτη εμπλοκή τους σε δραστηριότητες για το κοινό όφελος.

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να δημοσιεύσουν τις δράσεις τους για ευρύτερη επικοινωνία, να ενημερωθούν για αντίστοιχες δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και να ανταλλάξουν με άλλες ομάδες εμπειρία και τεχνογνωσία. Για τους κατοίκους της Αθήνας είναι ένα ημερολόγιο δράσεων στο οποίο μπορούν να ενημερώνονται για το αντικείμενο, την τοποθεσία και την ημερομηνία διεξαγωγής δράσεων που τους ενδιαφέρουν.

entertainment.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024