Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ενιαίο δίκτυο Wind με Ευελιξία, Κάλυψη και Ποιότητα»: Δηλαδή;

«Ενιαίο δίκτυο Wind με Ευελιξία, Κάλυψη και Ποιότητα»: Δηλαδή;

Νέα προϊόντα επικοινωνίας προμηνύει η ανακοίνωση της Wind για την ενοποίηση των δικτύων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ. Μάλιστα, η ανακοίνωση των νέων προϊόντων για την ελληνική αγορά έχει προγραμματιστεί εντός του Οκτωβρίου 2010, όπως αποκαλύπτει με φειδώ στο In.gr Τεχνολογία η εκπρόσωπος της Wind Ελλάς.

Νέα προϊόντα επικοινωνίας προμηνύει η ανακοίνωση της Wind για την ενοποίηση των δικτύων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ. Μάλιστα, η ανακοίνωση των νέων προϊόντων για την ελληνική αγορά έχει προγραμματιστεί εντός του Οκτωβρίου 2010, όπως αποκαλύπτει με φειδώ στο In.gr Τεχνολογία η εκπρόσωπος της Wind Ελλάς.

Η Wind Ελλάς ανακοίνωσε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ότι δημιούργησε το πρώτο ενιαίο δίκτυο τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα για παροχή υπηρεσιών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού Internet. Η εταιρεία αποτελεί πλέον τον μοναδικό εγχώριο πάροχο τηλεπικοινωνιών με ενιαίο δίκτυο για όλες τις υπηρεσίες επικοινωνίας, μετά την αναβάθμιση και ενσωμάτωση των υποδομών σταθερής τηλεφωνίας και Internet της πρώην Tellas στο υφιστάμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας.

Τι σημαίνει ενιαίο δίκτυο

«Το ενοποιημένο δίκτυο μπορεί να προσφέρει σε κάθε χρήστη τη δυνατότητα επικοινωνίας με υψηλό βαθμό ευελιξίας, κάλυψη και εγγυημένη ποιότητα, σύμφωνα με τις ανάγκες και επιλογές του συνδρομητή, είτε αφορούν στην κινητή, τη σταθερή ή το Internet.» Όμως, τί ακριβώς σημαίνει αυτό;

Μέχρι τώρα έχουμε δει στην ελληνική αγορά εταιρείες να προσφέρουν σταθερή και κινητή τηλεφωνία σε «πακέτο» με το ADSL. Κάτι τέτοιο ωστόσο γινόταν εφικτό μετά από εμπορικές συμφωνίες (βλ. Vodafone-hol, ή ακόμα και Wind-Tellas). Επίσης, είναι προφανές ότι η επένδυση για τη δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου δεν αποσκοπεί στην αποστολή ενός κοινού λογαριασμού για όλες τις υπηρεσίες που συνδυάζει (αυτό ούτως ή άλλως γίνεται ήδη από την Wind για τις υπηρεσίες της πρώην Tellas, ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων της που αφορούσαν την έκδοση λογαριασμών).

Μια σκέψη «προς τη σωστή κατεύθυνση», κατά την Wind Ελλάς, είναι ότι αφού το ενιαίο δίκτυο «εγγυάται ευελιξία, κάλυψη και ποιότητα» τότε ο συνδρομητής θα μπορεί να αξιοποιεί οποιονδήποτε τρόπο επικοινωνίας μπορεί να του προσφέρει το ενιαίο δίκτυο, όταν αυτό απαιτείται καθιστώντας έτσι απρόσκοπτη την επικοινωνία (έτσι πράγματι θα εγγυάται κάλυψη και ευελιξία).

Επίσης, ένα ενιαίο δίκτυο σημαίνει και καλύτερη διαχείριση των πολύτιμων πόρων του, δηλαδή μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα αποδίδοντας για παράδειγμα, εύρος ζώνης όπου χρειάζεται περισσότερο (εξ ου και η ευελιξία).

Μια άλλη σκέψη είναι ότι υπάρχουν υπηρεσίες που τις χρειαζόμαστε είτε βρισκόμαστε σε κίνηση (και χρησιμοποιούμε την κινητή τηλεφωνία), είτε στο σπίτι (σταθερή τηλεφωνία), είτε για να είμαστε online (το Διαδίκτυο έτσι κι αλλιώς το θέλουμε παντού και πάντοτε, είτε μέσω ADSL είτε μέσω mobile broadband). Τα ολοένα ισχυρότερα smartphone σε συνδυασμό με παντοδύναμα δίκτυα επικοινωνιών μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές που απαιτούν επικοινωνία ακόμα και peer-to-peer. Επιπλέον, ένα ενιαίο δίκτυο θα πρέπει να μπορεί «να σηκώνει» αυξημένη κίνηση από κάθε λογής συσκευές, είτε πρόκειται για desktop, laptop, smartphone, netbook, GPS, e-book reader τύπου Kindle, ή tablet PC.

Τέλος, ένα εναιίο δίκτυο θα έπρεπε να μας χρεώνει κατά το δυνατόν λιγότερο (π.χ. αν η επικοινωνία είναι δυνατή μέσω ADSL με Wi-Fi τότε δεν θα πρέπει να σερφάρουμε με 3G).

Η ανακοίνωση των νέων υπηρεσιών όμως είναι κοντά, μας διαβεβαιώνει η κα Ειρήνη Αναστασιάδου, εκπρόσωπος της Wind Ελλάς. «Και τότε, θα πούμε περισσότερα».

Ως τότε, σχολιάστε για να καταθέσετε τις δικές σας απόψεις για να μαντέψουμε μαζί τι μπορεί να σημαίνει ενιαίο δίκτυο σταθερής/κινητής τηλεφωνίας και Internet.

Το δίκτυο

Το ενιαίο δίκτυο της Wind έχει ενιαία αρχιτεκτονική, είναι μια υποδομή, μια πλατφόρμα για όλες τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Το δίκτυο κορμού βασίζεται σε οπτικές ίνες, πολυσημεία LMDS και μικροκυματικές ζεύξεις. Συγκεκριμένα, αξιοποιεί τέσσερις χιλιάδες χιλιόμετρα οπτικών ινών (και υποβρύχια) καθώς και τριάντα χιλιόμετρα μικροκυματικής τεχνολογίας.

Στην κινητή τηλεφωνία η μετάδοση του σήματος γίνεται μέσω των σταθμών βάσης και οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και Ίντερνετ (με LLU) με τεχνολογίες DSLAM/MSAN. Οι εταιρικοί πελάτες καλύπτονται και μέσω Fiber to the Building (FTTB). H κάλυψη για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και ασύρματου Ίντερνετ καλύπτει όλη την Ελλάδα με την τεχνολογία GSM (2η γενιά) και ξεπερνά το 80% με UMTS (3η γενιά). H Wind επισημαίνει ότι έχει εγκαταστήσει 350 σταθμούς βάσης σε περιοχές της παραμεθορίου, πάνω από 500 για την κάλυψη στις εθνικές οδικές αρτηρίες, 120 σε παράκτιες περιοχές και 475 σταθμούς σε νησιά του Αιγαίου.

Σε ότι αφορά στη σταθερή τηλεφωνία και το ADSL, η κάλυψη φτάνει το 70% των εγκαταστημένων τηλεφωνικών γραμμών σε όλη τη χώρα, με 250 συνεγκαταστάσεις σε κόμβους που καλύπτουν Αθήνα, Θεσσαλονίκη και 80 άλλες πόλεις σε 48 νομούς.

Για τη δημιουργία των υποδομών αυτών η Wind έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ -ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά επενδυτικά προγράμματα στην Ελλάδα- από την ίδρυσή της έως σήμερα.

Το ενιαίο δίκτυο είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς με τον συνεχή εκσυγχρονισμό του η λειτουργία του απαιτεί χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας κατά 30%, περιορίζοντας το λεγόμενο «ενεργειακό αποτύπωμα» της εταιρείας.

Η Wind πραγματοποιεί διαφημιστική καμπάνια με κύριο μήνυμα «Δημιουργούμε έναν νέο τρόπο να δεις την επικοινωνία. Σαν σύνολο, σαν ένα» και θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε την επικοινωνία έτσι. Ως τότε, επιφυλλασσόμαστε.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024