Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σοκ στις ΗΠΑ: Πίστευε ότι τα παιδιά της είχαν μετατραπεί σε ζόμπι και τα δολοφόνησε

Σοκ στις ΗΠΑ: Πίστευε ότι τα παιδιά της είχαν μετατραπεί σε ζόμπι και τα δολοφόνησε

Οι αρχές εντόπισαν τα λείψανα των παιδιών στην πίσω αυλή του σπιτιού του

Μια Αμερικανίδα, που πίστευε ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, κρίθηκε χθες Παρασκευή ένοχη για τον φόνο των δύο παιδιών της και για συνέργεια στον φόνο της πρώην συζύγου του άνδρα της, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ.

Η Λόρι Βάλοου και ο σύζυγός της Τσαντ Ντέιμπελ κατηγορούνταν για φόνους, συνωμοσία και απάτη, σύμφωνα με πληροφορίες από το usatoday.gr.

Μεταξύ άλλων η 49χρονη Βάλοου κατηγορούνταν για τον φόνο της 16χρονης κόρης της και του 7χρονου θετού γιου της, τους οποίους θεωρούσε, σύμφωνα με τους ερευνητές, «ζόμπι».

Μέλη ακραίας αίρεσης Μορμόνων

Ο Ντέιμπελ έχει γράψει πολλά βιβλία για το τέλος του κόσμου. Το ζευγάρι, μέλος μιας ακραίας αίρεσης των Μορμόνων, συναντήθηκε όταν συμμετείχαν σε ένα κίνημα που προετοιμαζόταν για το τέλος του κόσμου.

Η δικαιοσύνη της πολιτείας Άινταχο απήγγειλε εναντίον τους και κατηγορίες για απάτη επειδή συνέχισαν να λαμβάνουν οικογενειακά επιδόματα μετά την εξαφάνιση των παιδιών.

Η Βάλοου, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες θεωρούσε ότι θα σώσει τον κόσμο, είχε δηλώσει αθώα στις κατηγορίες. Τώρα κινδυνεύει να της επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, χωρίς το δικαίωμα υπό όρους απελευθέρωσης.

Το 2006 η Βάλοου παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Τσαρλς Βάλοου και μαζί μεγάλωναν την Τάιλι, κόρη της Λόρι από προηγούμενο γάμο. Το 2014 υιοθέτησαν τον Τζέι Τζέι, εγγονό της αδελφής του Τσαρλς.

Το 2017 η συμπεριφορά της Λόρι άρχισε να αλλάζει, όπως δήλωσαν φίλοι και συγγενείς, αφού άρχισε να διαβάζει βιβλία του Τσαντ Ντέιμπελ, τα οποία βασίζονταν σε αδρές γραμμές σε πεποιθήσεις των Μορμόνων.

Οι δύο συναντήθηκαν το 2018 και άρχισαν να ηχογραφούν ένα θρησκευτικό podcast. Το ζευγάρι πίστευε ότι οι άνθρωποι έχουν είτε «φωτεινό» είτε «σκοτεινό» πνεύμα και αποκαλούσαν όσους είχαν καταληφθεί από κακά πνεύματα «ζόμπι». Θεωρούσε ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί η ψυχή κάποιου από το σκότος ήταν να τον σκοτώσουν.

Πίστευε ότι είναι θεός και προετοιμαζόταν για το τέλος του κόσμου

Τον Ιανουάριο του 2019 ο Τσαρλς Βάλοου απευθύνθηκε στην αστυνομία καταγγέλλοντας ότι η σύζυγός του πίστευε ότι είναι θεός και προετοιμαζόταν για το τέλος του κόσμου, ενώ απείλησε να τον σκοτώσει. Τελικά υπέβαλε αίτηση διαζυγίου.

Όταν επισκέφθηκε το σπίτι όπου διέμενε η πρώην σύζυγός του με τον αδελφό της Άλεξ Κοξ, για να παραλάβει τον γιο του, ο Κοξ τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Την εποχή εκείνη ο αδελφός της Βάλοου δήλωσε ότι αντέδρασε ευρισκόμενος σε άμυνα.

Το φθινόπωρο του 2019 πέθανε η πρώην σύζυγός του Ντέιμπελ, από «φυσικά αίτια», όπως δηλώθηκε αρχικά. Ωστόσο έπειτα από νεκροψία- νεκροτομή εντοπίστηκε ότι η αιτία του θανάτου ήταν η ασφυξία.

Εκείνη την περίοδο οι παππούδες του Τζέι Τζέι αναζήτησαν τα παιδιά, γεγονός που οδήγησε την αστυνομία του Άινταχο να ξεκινήσει έρευνα, όταν έγινε γνωστό ότι δεν υπήρχαν ίχνη τους επί εβδομάδες. Για καιρό η Βάλοου και ο Ντέιμπελ ισχυρίζονταν ότι τα παιδιά είναι «ασφαλή και χαρούμενα».

Τον Ιούνιο του 2020 οι αρχές εντόπισαν τα λείψανα των παιδιών στην πίσω αυλή του σπιτιού του Ντέιμπελ στο Ρέξμπουργκ του Άινταχο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024