Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στο Τέξας: Ο νεκρός δράστης φορούσε διακριτικά «ακροδεξιού αποσπάσματος θανάτου»

Μακελειό στο Τέξας: Ο νεκρός δράστης φορούσε διακριτικά «ακροδεξιού αποσπάσματος θανάτου»

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη που είχε σχέση με ακροδεξιές ομάδες.

Τον δράστη του μακελειού σε mall στο Τέξας κατονόμασαν οι Αρχές. Ο βαριά οπλισμένος δράστης, που σκοτώθηκε και ο ίδιος, ονομαζόταν Μαουρίσιο Γκαρσία, ήταν 33 ετών και φαίνεται ότι εργαζόταν ως φύλακας.

Θυμίζουμε ότι σκότωσε οκτώ άτομα σε εμπορικό κέντρο, ανάμεσά τους και παιδιά.

Ο δράστης, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού, χρησιμοποίησε τουφέκι τύπου AR-15, φορούσε εξοπλισμό μάχης με τα διακριτικά RWDS, τα οποία παραπέμπουν σε «ακροδεξιό απόσπασμα θανάτου» («Right Wing Death Squad»),  μια ονομασία συνηθισμένη στους κύκλους των νεοναζιστών, όπως επισημαίνει και το BBC στο ρεπορτάζ του.

Στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν περισσότερα όπλα.

Δείτε τα ακροδεξιά διακριτικά

Σκηνές πανικού

Μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού και φρίκης όταν ο 33χρονος ένοπλος βγήκε από το αυτοκίνητό του σε χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Μια γυναίκα που εργαζόταν στο εμπορικό κέντρο αποκάλυψε ότι πελάτης την προειδοποίησε: να κλείσουν οι πόρτες, ενώ ακολούθησαν 50, 60 πυροβολισμοί». Η γυναίκα περιγράφει ότι είδε μικρό αγόρι κάτω από το νεκρό σώμα της μητέρας του. «Η μαμά μου είναι πληγωμένη, η μαμά μου είναι πληγωμένη» φώναζε καλυμμένο από το κεφάλι μέχρι τα νύχια με αίμα».

Τρεις τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Έξι άνθρωποι έπεσαν νεκροί στο σημείο στα βόρεια προάστια του Ντάλας, ενώ δύο πέθαναν αργότερα στο νοσοκομείο. Τουλάχιστον τρεις από τους τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι ερευνητές «χτενίζουν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους διαδικτυακούς λογαριασμούς αναζητώντας ενδείξεις για το αν μπορεί να είχε συνδέσμους με βίαιους εξτρεμιστές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και παιδιά, λέγοντας ότι «πάρα πολλές οικογένειες έχουν άδειες καρέκλες στα τραπέζια τους», ενώ κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολιτικούς του αντιπάλους να υποστηρίξουν αυστηρότερους ελέγχους στην οπλοκατοχή.

Η απάντηση του ρεπουμπλικανού κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ ήταν ότι αντί για απαγορεύσεις πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση ψυχικής υγείας.

«Υπάρχουν μερικές πιθανές εύκολες λύσεις, όπως η ψήφιση νόμων, για να πάρουμε τα όπλα από τα χέρια επικίνδυνων εγκληματιών και να αυξήσουμε τις ποινές, αλλά πρέπει να αποδεχτούμε ότι πίσω από τον θυμό και η βία βρίσκονται προβλήματα ψυχικής υγείας».

Μία ημέρα πριν από το μακελειό, συνελήφθη ως δράστης της προηγούμενης μαζικής δολοφονίας Μεξικανός υπήκοος που κατονομάστηκε ως Φρανσίσκο Οροπέσα.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024