Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγίου Πνεύματος: Μαζική απόδραση σε νησιά και παραλίες

Αγίου Πνεύματος: Μαζική απόδραση σε νησιά και παραλίες

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι μέχρι τα τέλη του μήνα και τις αρχές Ιουνίου οι πληρότητες θα προσεγγίσουν σε αρκετές περιοχές το 100%

Ετοιμοι να αξιοποιήσουν και την ευκαιρία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος για ολιγοήμερες διακοπές εμφανίζονται οι Ελληνες.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις υψηλές πληρότητες που παρουσιάζουν τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στο σύνολο των δημοφιλών προορισμών της Ελλάδας και στους νησιωτικούς προορισμούς.

Αν και ακόμα τα ποσοστά προκρατήσεων δεν αγγίζουν το 90%, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι μέχρι τα τέλη του μήνα και τις αρχές Ιουνίου οι πληρότητες θα προσεγγίσουν σε αρκετές περιοχές το 100%, ειδικά στους κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας χιλιομετρικής απόστασης 2-2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και τα κοντινά νησιά στην Αττική.

Οσον αφορά τον τύπο των ακινήτων, μεγάλη ζήτηση υπάρχει για αυτοτελείς κατοικίες και διαμερίσματα που είναι κατάλληλα για τετραμελείς οικογένειες, σχεδόν στο σύνολο των δημοφιλών προορισμών της χώρας μας, με την τιμητική τους να έχουν οι προορισμοί στη νησιωτική Ελλάδα.

«Η επιθυμία και ταυτόχρονα η ανάγκη μη συνωστισμού και παράλληλα το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν όλες τις οικοσυσκευές που χρειάζεται μια οικογένεια για να ετοιμάσει το γεύμα της αποτελούν τους βασικούς παράγοντες ανάδειξης του κλάδου ιδιαίτερα εν μέσω πανδημικής κρίσης, ενώ αποτέλεσε “λύση” για οικογένειες και τους νέους που διαθέτουν περιορισμένο budget» σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Οι προτιμήσεις

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει πως ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού (Υδρα και Σπέτσες), των Κυκλάδων (Τήνος, Μύκονος και Σαντορίνη αλλά και η Κέα), ενώ ακολουθούν από πολύ κοντά Πάρος και Νάξος.

Εξίσου καλή είναι η εικόνα για τα νησιά του Ιονίου, ενώ κινητικότητα παρατηρείται και σε προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως το Ναύπλιο, η Ναύπακτος και τα Καμένα Βούρλα.

Προσδοκίες

Παράγοντες της τουριστικής αγοράς υπογραμμίζουν πως αν και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν έχει τις «επιδόσεις» του Πάσχα ή της Πρωτομαγιάς, καθώς δεν έχουν όλοι την ευκαιρία για αποδράσεις (αρκετές κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν κανονικά, όπως τα καταστήματα τροφίμων), περιμένουν σημαντική τόνωση των εσόδων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες προσδοκούν σε μια χρονιά καλύτερη ακόμα και από το 2019, οπότε και σημειώθηκε το ιστορικό ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Τα πρώτα μηνύματα από την εκκίνηση της τουριστικής σεζόν, και δη από την επιβατική κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας στους νησιωτικούς προορισμούς, φαίνεται να τους δικαιώνουν, καθώς  παραπέμπουν σε νούμερα του 2019, και μάλιστα με οριακή αύξηση 0,5% για το πρώτο εικοσαήμερο του Απριλίου.

Σε πρώτη φάση πάντως στόχος είναι για φέτος ο τουρισμός να ανακτήσει το 80% του τζίρου του 2019.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024