Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η φωτογραφία με το μαύρο μπικίνι στην Ρόδο

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η φωτογραφία με το μαύρο μπικίνι στην Ρόδο

Το 1964 η Αλίκη Βουγιουκλάκη γυρίζει την ταινία της Φίνος Φιλμς "Το Δόλωμα", με συμπρωταγωνιστή τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Βαγγέλη Βουλγαρίδη

Το 1964 η Αλίκη Βουγιουκλάκη γυρίζει την ταινία της Φίνος Φιλμς «Το Δόλωμα», με συμπρωταγωνιστή τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Βαγγέλη Βουλγαρίδη.

View this post on Instagram

ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ #cinemano #todoloma #τοδολωμα #αλικηβουγιουκλακη #alikivougiouklaki #movies #worldcinema #greekmovies #greekcinema #oldgreekcinema #τοδολωμα #ελληνικοςκινηματογραφος @finosfilm_official Με χαριτωμένο αχταρμά μοιάζει αυτή η ταινία: ολίγον μιούζικαλ, ολίγον κωμωδία, ολίγον δραμεντί, ολίγον ηθογραφία, ολίγον αισθηματική. Μια απ' όλα με μπροστάρισσα την eastmancolor έγχρωμη (κατ' απαίτησίν της) Αλίκη, σε έναν ρόλο, όμως, που την κάνει να νιώθει κάπως αμήχανη. Δεν είναι από αυτούς τους αβανταδόρικους που της επέτρεπαν να λάμψει είτε ως κωμίκα είτε ως γατούλα. Θα έλεγε κανείς πως είναι ρόλος που θα ήθελε λίγο περισσότερο βάθος, το οποίο όμως μπλοκάρεται από αυτόν τον γενικότερο αχταρμά. Ίσως να δικαιολογούνται όλα τα παραπάνω και από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γυρίστηκε η ταινία. Εκείνη τη χρονιά, η Αλίκη είχε ήδη αποχωρήσει από τη Finos, έχοντας υπογράψει με τη Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης. Όμως, βάσει του συμβολαίου της, χρωστούσε ακόμη μία ταινία στη Finos. Η ίδια ζητά τον Αλέκο Σακελλάριο (ο οποίος επίσης είχε αποχωρήσει από τη Finos), η ταινία να είναι έγχρωμη και να έχει και ένα τραγούδι που να θυμίζει λίγο μιούζικαλ της Μαίριλυν. Εξ ου και επιστρατεύεται ο Κώστας Καπνίσης που γράφει τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας, μεταξύ των οποίων και αυτό που σηματοδοτεί την γκράντε εμφάνιση της Αλίκης και που παραπέμπει εν πολλοίς στο "My heart belongs to daddy". Εν μέσω όλων αυτών, έχουν πλάκα τα εκτυφλωτικά πολύχρωμα σκηνικά, καθώς έπρεπε να "βγάζουν μάτι" και να εντυπωσιάζουν, σε μια εποχή που η πλειοψηφία των ελληνικών ταινιών ήταν ασπρόμαυρες. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πως "Το δόλωμα" άνοιξε στους κινηματογράφους την ίδια μέρα με τη "Σωφερίνα", την ταινία που η Αλίκη είχε γυρίσει στη νέα εταιρεία, με τις εφημερίδες εκείνης της εποχής να γράφουν "Αλίκη εναντίον Αλίκης". Τελική νικήτρια στα εισιτήρια ήταν η ταινία της Finos.

A post shared by Manos Thireos (@cinemano.gr) on

Η ελληνική ταινία «έσπασε» τα ταμεία και σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Ο γιος της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιάννης Παπαμιχαήλ, ανήρτησε στον λογαριασμό στο επίσημο Instagram με το όνομα της σπουδαίας ηθοποιού, μία φωτογραφία της Αλίκης από τα γυρίσματα της ταινίας στη Ρόδο, όπου φορά ένα μαύρο μπικίνι για τα γυρίσματα της ταινίας.

«Καλό Αύγουστο, ο αγαπημένος μήνας των Ελλήνων και της Αλίκης. Καλοκαίρι του 1964 σε διάλειμμα από τα γυρίσματα της ταινίας «Το δόλωμα» και πιο όμορφη από ποτέ, απολαμβάνει τις υπέροχες παραλίες της Ρόδου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Δείτε την ανάρτηση

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024