Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόστιμα και σε θεριακλήδες αστυνομικούς

Πρόστιμα και σε θεριακλήδες αστυνομικούς

Απαγορεύεται το τσιγάρο σε περιπολικά και σκοπιές, ενώ οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν όσους καπνίζουν εν ώρα υπηρεσίας, σύμφωνα με διαταγή της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ θα παρεμβαίνει σε καταγγελίες πολιτών για το παράνομο κάπνισμα, όμως οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν, με τη σειρά τους, την Αστυνομία γιατί οι ένστολοι καπνίζουν στα αστυνομικά τμήματα, στις σκοπιές ή ακόμη και μέσα στα περιπολικά! Αυτό ανακύπτει από έγγραφο που συντάχθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2019 από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και το οποίο αναφέρεται στα… μέτρα που μπορεί να λάβουν κι οι πολίτες εναντίον των αστυνομικών στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Με απαίτηση από τη Λεωφόρο Κατεχάκη να ληφθούν αυστηρά μέτρα ώστε να μην εμφανισθεί καπνιστής αστυνομικός σε καμιά δραστηριότητα της Αστυνομίας, ενώ την ευθύνη ελέγχου θα έχουν οι διοικητές των υπηρεσιών. Με ειδική, μάλιστα, μνεία ότι είναι συνυπεύθυνοι σε περίπτωση που καπνίζει κάποιος αστυνομικός στην υπηρεσία τους, ενώ κι οι ίδιοι θα έχουν «αυξημένες πειθαρχικές ευθύνες». Ετσι οι διοικητές κρίσιμων υπηρεσιών εκτός της καταδίωξης των κακοποιών θα έχουν την ευθύνη να κυνηγούν και τα «φουγάρα» συναδέλφους τους.

Κι ίσως το πιο ενδεικτικό είναι ότι αν κάποιος πολίτης ύποπτος για την τέλεση αδικήματος ανακρίνεται μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία αν εντοπίσει κάποιον ένστολο να καπνίζει στα πέριξ και να προχωρήσει σε σχετική καταγγελία!

  • Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίζονται οι καταγγελίες πολιτών
  • Σε ποιες περιπτώσεις απαγορεύεται το κάπνισμα
  • Ποιος θα έχει την τελική ευθύνη για την τήρηση των εντολών

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ της Δευτέρας που κυκλοφορούν

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024