Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρούσματα απειθαρχίας σε σχολεία και κίνδυνος διάλυσης προ των θυρών

Κρούσματα απειθαρχίας σε σχολεία και κίνδυνος διάλυσης προ των θυρών

«Το Βήμα» εντόπισε την κορυφή του παγόβουνου: στην περιοχή του Παπάγου, διευθυντής Λυκείου οδηγήθηκε πρόσφατα στο Αυτόφωρο…  Γιατί; Οι συνεχόμενες καταλήψεις στο σχολείο του οδήγησαν τους γονείς των μαθητών στο να κάνουν καταγγελία στην Αστυνομία ζητώντας τη βοήθειά της

Στα σχολεία της χώρας κάτι έχει αλλάξει. Το ξεκίνησε η κρίση και το φούντωσε ο εθνικισμός. Μια νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα ανατέλλει και σε αυτήν οι κανόνες έχουν χαθεί. Μαζί τους, η υπομονή και η «κανονικότητα».

Ενα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο, που εκτόξευσε το πρόσφατο κύμα εθνικισμού στα σχολεία με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποκαλύπτουν η συζήτηση με εκπαιδευτικούς της χώρας και η δημοσκοπική συλλογή πληροφοριών και δεδομένων.

Φυσικά δεν αποτελεί ένα φαινόμενο που αφορά το σύνολο των σχολείων της χώρας. Η εξάπλωσή του όμως δημιουργεί προβληματισμό και ανοίγει μια νέα συζήτηση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ξεκινώντας την έρευνά του, «Το Βήμα» εντόπισε την κορυφή του παγόβουνου: στην περιοχή του Παπάγου, διευθυντής Λυκείου οδηγήθηκε πρόσφατα στο Αυτόφωρο…  Γιατί; Οι συνεχόμενες καταλήψεις στο σχολείο του οδήγησαν τους γονείς των μαθητών στο να κάνουν καταγγελία στην Αστυνομία ζητώντας τη βοήθειά της!

Η πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων μηνών με τα θέματα της Μακεδονίας ήταν έντονη στο σχολείο και η τελευταία κατάληψη έγινε από μαθητές που ζητούσαν απλά να μη μεταφέρονται πολιτικά συνθήματα από τη μία ή την άλλη πλευρά μέσα στον εκπαιδευτικό χώρο.

Καταλήψεις και αποχές οδήγησαν τους γονείς στην Αστυνομία. Και τον διευθυντή του σχολείου, που δεν ευθύνεται φυσικά για την ένταση αλλά απλώς προσπαθούσε να τη διαχειριστεί χωρίς επιπλέον εντάσεις, στο αστυνομικό τμήμα.

«Η κατάληψη είναι παράνομη πράξη» λέει ο ίδιος μιλώντας στο «Βήμα». «Όποτε, εάν γίνει η καταγγελία, κατηγορούνται οι διευθυντές των σχολείων».

Ο ίδιος αναρωτιέται βέβαια γιατί δεν ευθύνονται τελικά για όλα αυτά οι γονείς των μαθητών που κάνουν τις καταλήψεις και εκεί μπαίνει στη συζήτηση ο κίνδυνος για τη δημοκρατία. Όπως εξηγεί ο κ. Γεωργάς, έδωσε εντολή να τον αφήσουν και δεν έφτασε στο Αυτόφωρο. Η υπόθεση, ωστόσο, δεν έχει κλείσει αλλά βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Διαβάστε αναλυτικά στην έντυπη έκδοση του «Βήματος της Κυριακής» 

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024