Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι άγνωστες ιδιοτροπίες του Λάμπρου Κωνσταντάρα

Οι άγνωστες ιδιοτροπίες του Λάμπρου Κωνσταντάρα

Πίσω από το ξεκαρδιστικό κωμικό ηθοποιό κρυβόταν ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας

Αρχοντικός αλλά και κωμικός, ήταν ένας από τους ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου που υπηρέτησε επάξια την κωμωδία.

Ωστόσο πέρα από την ευχάριστη προσωπικότητα που υποδυόταν μέσα από τους κωμικούς του ρόλους, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ως προσωπικότητα είχε και μια πιο σκληρή πλευρά.

Εκτός από την υποκριτική η άλλη μεγάλη του αγάπη του Κωνσταντάρα ήταν και ο αθλητισμός. Έχοντας διατελέσει τερματοφύλακας της ΑΕΚ, ήταν φανατικός φίλαθλος που επισκεπτόταν συχνά το γήπεδο για να υποστηρίξει την ομάδα του. Σε μια από τις φορές που είχε πάει στο γήπεδο της Λ.Αλεξάνδρας,για να παρακολουθήσει την Εθνική Ελλάδος που έπαιζε με τη Γιουγκοσλαβία είχε ένα ατύχημα.

Η ατυχία ξεκίνησε όταν η θέση που αντιστοιχούσε στον αριθμό που αναγραφόταν το εισιτήριο, ήταν σε μια κατεστραμμένη.

Στη θέση της υπήρχε μια πρόχειρη κατασκευή με ξύλα τοποθετημένα πάνω σε τσιμεντόλιθους. Αν και αυτό δεν άρεσε ιδιαίτερα στον Κωνσταντάρα παρέβλεψε το γεγονός ανυπομονώντας να δει τον αγώνα.

Όταν οι ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ξεκίνησε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος. Ανάμεσα σε αυτούς και ένας φίλαθλος ο οποίος δε διέθετε εισιτήριο και θέλησε να εκμεταλλευτεί τη στιγμή που όλοι ήταν όρθιοι, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποια θέση. Καθώς κατέβαινε τα επίπεδα της κερκίδας με μεγάλα άλματα, από απροσεξία κλώτσησε έναν από τους τσιμεντόλιθους της θέσης του Κωνσταντάρα, με αποτέλεσμα η κερκίδα να γκρεμιστεί και να πέσει πάνω στον ηθοποιό. Οι δυο άντρες έπεσαν κάτω και βρέθηκαν πεσμένοι ανάμεσα στα ξύλα και τους τσιμεντόλιθους. Τότε ο Κωνσταντάρας εξοργισμένος επιτέθηκε στον απρόσεκτο φίλαθλο και άρχισε να τον χτυπά. Η φωνή του Κωνσταντάρα και η ταραχή που προκάλεσε το συμβάν ήταν τέτοια, που η μπάντα που έπαιζε τον εθνικό ύμνο έκανε παύση.

Οι δύο άντρες τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο ιατρείο του γηπέδου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγο αργότερα ο Κωνσταντάρας επέστρεψε στη θέση του έχοντας τραυματιστεί στο κεφάλι. Με έναν επίδεσμο δεμένο γύρω από το κεφάλι του προκειμένου να καλύπτει τα τραύματα του, συνέχισε να παρακολουθεί τον αγώνα απτόητος.

Ο άντρας που προκάλεσε το ατύχημα ήταν τραυματισμένος πιο βαριά όχι μόνο από το χτύπημα λόγω του πεσίματος αλλά και λόγω της επίθεσης από τον Κωνσταντάρα, που σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους στο γήπεδο, τον χτύπησε προκαλώντας του μώλωπες και μελανιές.

Όταν ο αγώνας έληξε, δυστυχώς άδοξα για την εθνική Ελλάδος που έχασε (0-5) ο Λάμπρος Κωνσταντάρας επισκέφθηκε τον τραυματία στο Νοσοκομείο.

«Μα έχεις και βαρύ χέρι, βρε αδερφέ» είπε ο τραυματίας αναγνωρίζοντας τον ηθοποιό.

Οι προλήψεις

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και άλλες ιδιαιτερότητες της καθημερινότητάς του, κάποιες συνήθειες δηλαδή που τηρούσε με απαρέγκλιτα.

«Περπατούσε πάντα στην ίδια πλευρά του πεζοδρομίου, προτιμούσε πάντα τη Λ.Συγγρού από τη Λ.Βουλιαγμένης, διάβαζε πάντα την εφημερίδα του ατσαλάκωτη,έτρωγε στο ίδιο μέρος και αγόραζε πάντα παπούτσια από το ίδιο μαγαζί» αναφέρει ο θεατρολόγος Βασίλης Μαρτσάκης.

Ιδιαίτερη όμως εμμονή είχε με τα αυτοκίνητα Volkswagen που μετρούσε συνεχώς όταν έβλεπε να περνούν από δίπλα του.

«Μου είπε τα αυτοκίνητα που περνάνε με την μεγαλύτερη συχνότητα δίπλα σου είναι οι μέρες που έχεις μπροστά σου για να ζήσεις. Ήθελε λοιπόν, να μεγαλώνει τον αριθμό των Volkswagen για να είναι σίγουρος ότι θα ζήσει περισσότερα χρόνια. Εάν κάποιος τον ταρακούναγε την ώρα που τα μέτραγε, γινότανε καυγάς, καθώς ήταν νευρικός και φωνακλάς…» όπως λέει ο γιος του Δημήτρης.

«Ήθελε να φτάσει σε κάποιον αριθμό. Συνέχεια κούναγε το κεφάλι του δεξιά και αριστερά και έψαχνε πάντα να βρει για να μετρήσει ένα Φολκς Βάγκεν, όταν πηγαίναμε κάπου », θυμάται η Σίσσυ Αιβαλιώτου, ανιψιά του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024