Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ανθρωποι ζωντανοί, αληθινοί»

«Ανθρωποι ζωντανοί, αληθινοί»

Η ιστορία του Δρομοκαΐτειου μέσα από τις μαρτυρίες των γιατρών και των τροφίμων του, στους οποίους περιλαμβάνονται σημαντικές μορφές της λογοτεχνίας μας, όπως ο Μιχαήλ Μητσάκης, ο Ρώμος Φιλύρας και ο Γεώργιος Βιζυηνός

Εδώ και πολλά χρόνια η κοινωνική ψυχολόγος Μαρία Φαφαλιού έχει αφιερωθεί στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και την επαγγελματική ένταξη των ατόμων που έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Το ερευνητικό της έργο είναι εφάμιλλο του κοινωνικού και το βιβλίο της Ιερά Οδός 343Μαρτυρίεςαπό το Δρομοκαΐτειο συνιστά την καλύτερη απόδειξη. Βιβλίο εμπεριστατωμένο, συγκινητικής αμεσότητας που διαβάζοντάς το κανείς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτά που ενώνουν τους ψυχικά ασθενείς με τους υγιείς είναι πολύ περισσότερα από όσα τους χωρίζουν. Κι ακόμη ακόμη, αναρωτιέται αν όντως υπάρχει άβυσσος ανάμεσα στην «τρέλα» και τη λογική. Διότι, κατά το στερεότυπο, «άβυσσος» είναι «η ψυχή του ανθρώπου». Μεγάλο μέρος του βιβλίου, όπως υποδεικνύει ο τίτλος, αποτελείται από κείμενα και μαρτυρίες ψυχικά ασθενών που σου θυμίζουν το πασίγνωστο «από παιδί κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια». Εξαντλημένη για χρόνια, η Ιερά Οδός 343, που πρωτοεκδόθηκε από τον Κέδρο το 1995, επανακυκλοφορεί τώρα από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024