Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πράσινο φως» για την παραγωγή της Porsche Mission E Cross Turismo

«Πράσινο φως» για την παραγωγή της Porsche Mission E Cross Turismo

Η shooting brake λογικής πρωτότυπη έκδοση που η γερμανική φίρμα είχε παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2018, ως μια πρακτική και περιπετειώδη παραλλαγή της τετράθυρης ηλεκτροκίνητης Taycan θα περάσει επίσης στην παραγωγή από το 2020.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό η γερμανική φίρμα θα υποδεχτεί στην γκάμα της από το 2019 την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρότασή της υπό την μορφή της Taycan, ενός τετράθυρου coupe μοντέλου το οποίο υπόσχεται ισχύ 600 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χλμ.

Η Taycan ωστόσο δεν θα διατηρήσει για πολύ τον τίτλο της μοναδικής αμιγώς ηλεκτροκίνητης πρότασης στην γκάμα της γερμανικής φίρμας, καθώς σύμφωνα με νεότερες ανακοινώσεις της Porsche, το πράσινο φως για την παραγωγή πήρε ήδη και η Mission E Cross Turismo, η πρωτότυπη shooting brake παραλλαγή της Taycan η οποία αναμένεται το 2020.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της, υπενθυμίζεται ότι εκτός από την shooting brake λογική του αμαξώματος, η πρωτότυπη Mission E Cross Turismo διέθετε μια διαφορετικής γεωμετρίας ανάρτηση, αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε συνδυασμό με μια σειρά από σχεδιαστικά στοιχεία που παραπέμπουν σε ένα πιο περιπετειώδες crossover σκεπτικό σε σχέση με το τετράθυρο alter ego της.

Αν και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο τα παραπάνω χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε ήπιο off-road θα διατηρηθούν και στην έκδοση παραγωγής, αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι και ότι η «Taycan Cross Turismo» θα μοιραστεί το ίδιο ηλεκτρικό σύνολο με την Taycan.

Αυτό μεταφράζεται στην παρουσία δύο ηλεκτρικών μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 600 ίππων και επιδόσεις ανάλογες της τετράθυρης Taycan η οποία όπως έχει ανακοινώσει η Porsche θα επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα.

Το σύνολο, σύμφωνα με τις συστάσεις, συμπληρώνεται από μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες εκτός από την αυτονομία των 500 χλμ. υπόσχονται πλήρη επαναφόρτιση σε μόλις 15 λεπτά με τη συνδρομή υπερταχυφορτιστή.

Παράλληλα με τα παραπάνω κοινά στοιχεία που θα έχει με την Taycan, η Cross Turismo έκδοση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα προσφέρει περισσότερη πρακτικότητα χάρη τόσο στη shooting brake σχεδίαση η οποία θα αυξήσει τον χώρο του πορτ μπαγκάζ όσο και, όπως άφησε να εννοηθεί το αντίστοιχο πρωτότυπο, χάρη σε μια σειρά περαιτέρω επιλογών σε ό,τι αφορά την αναδίπλωση των καθισμάτων αλλά και τον εξοπλισμό που θα ενισχύσει την χρηστικότητά της.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024