Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κ. Δούρου ας ζητήσει πρώτα συγγνώμη και μετά να βλέπει εχθρούς

Η κ. Δούρου ας ζητήσει πρώτα συγγνώμη και μετά να βλέπει εχθρούς

Μιας και είναι επιτυχημένη η θητεία της στην Περιφέρεια, ο μόνος τρόπος αντίστασης στους «κακούς» είναι να εξυφαίνει θεωρίες συνωμοσίας. Φταίνε οι αντίπαλοί της, το κατεστημένο, τα ΜΜΕ, η κακιά Δεξιά, οι Ελοχίμ και τα Νεφελίμ.

Το πρωί της Τρίτης η Ρένα Δούρου δίνει μια ακόμη (από τις πολλές τελευταία) συνέντευξη – παράσταση με σκοπό να αναδείξει το έργο της, το οποίο βεβαίως γίνεται… αθόρυβα επειδή αυτή ως αριστερή δεν χρησιμοποιεί τα φώτα της δημοσιότητας.

Αλλά και για να μας πει (για ακόμη μια φορά) ότι είναι στοχοποιημένη από κάποιους που θέλουν να την κατασυκοφαντήσουν και χρησιμοποιούν την τραγωδία στο Μάτι. Η κυρία Περιφερειάρχης, η οποία πρόσφατα μας είπε ότι «η περιφέρεια δε σβήνει φωτιές», τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αυτονόητη η κριτική, η »σκληρή» κριτική, άλλο αυτό όμως και άλλο η κατασυκοφάντηση, και μάλιστα μέχρι του σημείου να χρησιμοποιούν την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική ως εργαλείο πολιτικής εξόντωσης. Όλα αυτά είναι παιχνίδια ορισμένων, που όμως δεν πλήττουν ένα πρόσωπο αλλά τη Δημοκρατία».
Η Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε: «Οι αντίπαλοί μου δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές. Εκείνες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα. Που κατέστρεψαν θεσμούς, κοινωνίες, κράτη, και που σήμερα, με περισσή αυθάδεια, θεωρώντας προφανώς ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, επιχειρούν να επανέλθουν στα πράγματα». Από εκεί και πέρα, «οι πολίτες κάνουν τις επιλογές τους. Αν θέλουν αιρετούς – σχολιαστές στα ΜΜΕ ή αν θέλουν αιρετούς – εργάτες της Αυτοδιοίκησης», σημειώνει. Ενώ κάνοντας τον, αναλυτικό, απολογισμό της η περιφερειάρχης Αττικής, διευκρινίζει ότι «φυσικά δεν είναι αρκετά. Αλλά είναι η αρχή που τα αλλάζει όλα. Με μετρήσιμο, χειροπιαστό τρόπο».

Σύμφωνα με την κ. Δούρου, λοιπόν, κάποιοι την έχουν βάλει στο μάτι για το… Μάτι και αυτοί οι κάποιοι είναι το παλιό πολιτικό σύστημα που θέλει να επανέλθει στα πράγματα.

Με άλλα λόγια, η Περιφέρεια δεν έχει καμιά ευθύνη για όσα τραγικά έγιναν, δεν υπάρχει κανείς λόγος κριτικής και αυτοκριτικής και όλα είναι δημιουργήματα των πολιτικών της αντιπάλων διότι θέλουν να την «φάνε» τώρα που έχει το… κουράγιο να κατέβει για δεύτερη φορά στις εκλογές. Και μιας και είναι επιτυχημένη η θητεία της στην Περιφέρεια, ο μόνος τρόπος αντίστασης στους «κακούς» είναι να εξυφαίνει θεωρίες συνωμοσίας. Φταίνε οι αντίπαλοί της, το κατεστημένο, τα ΜΜΕ, η κακιά Δεξιά, οι Ελοχίμ και τα Νεφελίμ.

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξή της, έρχεται η νέα μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος και της κυρίας Δούρου μεταξύ άλλων.

Συγγενής θύματος καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως οι πολίτες και οι κάτοικοι των περιοχών της Ανατολικής Αττικής και ιδίως στο Μάτι, στο Ν. Βουτζά, στη Ραφήνα, κ.λ.π. και μάλιστα από την 22/7/2018 (προηγούμενη της τραγωδίας), ότι την επόμενη ημέρα (23/7) υπήρχε μέγας κίνδυνος πυρκαγιάς. Αυτό δε, πολύ περισσότερο, διότι η ΕΜΥ ενημέρωσε από την προηγούμενη (22/7) τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ότι την επομένη (23/7/2018) ο βαθμός επικινδυνότητας είναι 4, δηλ. ο ανώτερος κίνδυνος μεγάλης πυρκαγιάς, και με κίνδυνο μεγάλης επέκτασης και καταστροφής.

Επίσης, παρά την ως άνω ειδοποίηση εκ μέρους της ΕΜΥ ιδίως της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως του Π.Σ. Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων, κ.λ.π., δεν συνεκλήθησαν και δεν λειτούργησαν, όπως προβλέπει ο νόμος, από την 22/7/2018, τα αρμόδια συντονιστικά όργανα (ΣΟΠΠ για την Περιφέρεια και ΣΤΟ για τους Δήμους) για την οργάνωση αντιμετώπισης της τυχόν πυρκαγιάς και τον εν γένει συντονισμό, ο οποίος είναι αρμοδιότητα των Περιφερειαρχών (πριν ήταν του Νομάρχη, ενώ τώρα των Περιφερειαρχών). Βεβαίως στην Περιφέρεια Αττικής συνεκλήθη το εν λόγω Συντονιστικό Όργανο (ΣΟΠΠ) την 20.30 ώρα της 23/7/2018, αλλά αυτό ήταν κατόπιν εορτής, ενώ, σύμφωνα με τον «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗ», θα έπρεπε να συγκληθεί από την προηγούμενη (22/7) και να λειτουργεί και να ενεργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Στις 20.30 συνήλθε το όργανο της Περιφέρειας κι αφού το Μάτι είχε ήδη καεί. Κι αφού τουλάχιστον οι μισοί από τους 99 νεκρούς είχαν καεί. Αλλά όχι. Η κυρία Δούρου δεν ευθύνεται, δε σβήνει φωτιές η Περιφέρεια.

Όπως δεν φταίει για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, ούτε και για το γεγονός ότι τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν καθυστερήσει δραματικά και μπορεί να ξαναπνιγεί η περιοχή.

Η υπομονή έχει και τα όριά της. Οσοι εκλέγονται σε θέσεις ευθύνης, και ειδικά οι νέοι άνθρωποι όπως η κ. Δούρου ή ο κ. Τσίπρας, οφείλουν να σηκώνουν όλα τα βάρη. Εκλέγονται για τα δύσκολα κι όχι για τα εύκολα. Ας ζητήσουν πρώτα μια συγγνώμη, ας σκύψουν το κεφάλι από ντροπή και μετά ας δίνουν όσες συνεντεύξεις θέλουν για να υπερασπιστούν το έργο τους. Ακόμη κι αν αυτό είναι ανύπαρκτο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024