Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόβοι, φοβίες και μυστήρια

Φόβοι, φοβίες και μυστήρια

Σκηνικό εγκλήματος μέσα σε ένα απειλητικό περιβάλλον στη Ρώμη στήνει ο αγαπητός χιλιανός συγγραφέας στο τελευταίο βιβλίο που εξέδωσε προτού πεθάνει

Ο Ρομπέρτο Μπολάνιο (1953-2003), ένας από τους διασημότερους σύγχρονους χιλιανούς και τους σημαντικότερους ισπανόφωνους λογοτέχνες, άρχισε τη συγγραφική του πορεία στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Ενα από τα πρώτα του έργα ήταν το Συμβουλές ενός οπαδού του Μόρισον σε έναν φανατικό του Τζόυς (το έγραψε μαζί με τον Καταλανό Αντονι Γκαρσία Πόρτα), ένα αστυνομικό μυθιστόρημα χωρίς αστυνομικούς. Μολονότι δεν έχει γράψει ούτε καθαρό αστυνομικό ούτε γνήσιο νουάρ, στα μυθιστορήματα και τα διηγήματά του υπάρχουν θέματα που έχουν δράση, βία, βαναυσότητα, εγκλήματα, αλλά και έρωτες, απογοητεύσεις και μια απροσδιόριστη μελαγχολία. Τα πιο «αστυνομικά» του μυθιστορήματα είναι το Μακρινό αστέρι (μετάφραση Αγγελική Αλεξοπούλου, Καστανιώτης, 2007), όπου ένας δολοφόνος που έχει βασανίσει και σκοτώσει ανθρώπους κατά την περίοδο της δικτατορίας του Πινοτσέτ βρίσκεται σε διαρκή φυγή, και το Παγοδρόμιο(μετάφραση Κρίτων Ηλιόπουλος, Αγρα, 2016), στο οποίο τρεις άνδρες αφηγούνται τη σχέση τους με τον ανεξήγητο φόνο μιας ηλικιωμένης.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024