Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντι Γουόρχολ

Αντι Γουόρχολ

Στο ποδόσφαιρο, και όχι μόνο, ισχύει αυτό που έχει πει ο Αντι Γουόρχολ: Είναι αδιάφορο το τι αξίζεις. Αν δεν σε προωθήσουν σωστά, δεν θα γίνεις ποτέ διάσημος

Οι μύθοι του ποδοσφαίρου γεννιούνται από σπόρους που πολλές φορές διαχέονται στην ατμόσφαιρα από ημιμαθείς, κουτοπόνηρους και υστερόβουλους. Είναι σπόρος που ριζώνει εύκολα, αλλά το ίδιο εύκολα μπορεί να μαραθεί.
Πριν από αρκετά χρόνια, την περίοδο που μεγάλη αθηναϊκή ομάδα σάρωνε τους τίτλους, στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια κυριαρχούσε η κουβέντα για τον βοηθό του προπονητή-αστέρα. «Αυτός είναι που κάνει όλη τη δουλειά» έλεγαν. Ο μύθος είχε μεγαλώσει τόσο, που ξεπέρασε τον στενό δημοσιογραφικό περίγυρο, έφτασε στην εξέδρα και στα αφτιά των επικεφαλής της ομάδας. Οταν λοιπόν ήρθε η στιγμή να αντικατασταθεί ο προπονητής-αστέρας, οι επαΐοντες του πρόσφεραν τη θέση. Η θητεία του ήταν βραχύβια. Μόλις μία σεζόν. Περισσότερο απ» ό,τι κράτησε η κατάρρευση του μύθου.
Παρόμοιες περιπτώσεις είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε στο δημοφιλές άθλημα. Στις αρχές του αιώνα ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε βοηθό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Πορτογάλο Κάρλος Κεϊρός. Γρήγορα γιγαντώθηκε η φήμη πως για ό,τι καλό συνέβαινε στο Ολντ Τράφορντ υπεύθυνος ήταν ο βοηθός. Η Ρεάλ Μαδρίτης εντυπωσιάστηκε από το τοτέμ και τον έφερε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Η θητεία του Κεϊρός στη Βασίλισσα διήρκεσε δέκα μήνες και τον τίτλο παρεμπιπτόντως τον κατέκτησε η Βαλένθια.
Στο ίδιο πρωτάθλημα δημιουργήθηκε ο μύθος του Μόντσι. Η παρουσία τού άλλοτε ποδοσφαιριστή της Σεβίλλης στη θέση του τεχνικού διευθυντή του συλλόγου της Ανδαλουσίας συνέπεσε με μεγάλες επιτυχίες στο Γιουρόπα Λιγκ. Καρπώθηκε σχεδόν όλη τη δόξα και μετατράπηκε σε γκουρού των μεταγραφών. Η Ρόμα έδωσε μάχη για να τον φέρει πέρυσι στο Ολίμπικο και όλοι προμήνυαν κατάρρευση της Σεβίλλης και εκτόξευση των Τζιαλορόσι.
Οι Ανδαλουσιάνοι φέτος είναι πρώτοι στη βαθμολογία της Πριμέρα Ντιβισιόν ύστερα από μια δεκαετία και η Ρόμα έκανε ένα από τα χειρότερα ξεκινήματά της στη Serie A, με τα βέλη να στρέφονται στον Μόντσι.
Στο ποδόσφαιρο, και όχι μόνο, ισχύει αυτό που έχει πει ο Αντι Γουόρχολ: Είναι αδιάφορο το τι αξίζεις. Αν δεν σε προωθήσουν σωστά, δεν θα γίνεις ποτέ διάσημος.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024