Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παπουτσάκια με μανιτάρια

Παπουτσάκια με μανιτάρια

Για να διατηρήσουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε το πλαστικό περιτύλιγμα της συσκευασίας τους και τα αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με νωπή πετσέτα. Προτού τα μαγειρέψουμε, τα καθαρίζουμε με βρεγμένο χαρτί κουζίνας.

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 μελιτζάνες της αρεσκείας σας, μετρίου μεγέθους

100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το λάδωμα της μελιτζάνας

αλάτι και πιπέρι

500 γρ. ασπρομανίταρα, ψιλοκομμένα

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

80 ml λευκό ξηρό κρασί

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό

1 πρέζα ζάχαρη

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

Για την κρέμα

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

8 κ.σ. αλεύρι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή από βιολογικό κύβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες στη μέση και με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το εσωτερικό τους μπακλαβαδωτά. Τις λαδώνουμε, τις αλατο-πιπερώνουμε, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και το σκόρδο για λίγα λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το θυμάρι και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, έως ότου σωθούν τα πολλά υγρά.

Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε την κρέμα, ζεσταίνοντας το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρντίζουμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε ώσπου να σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα. Παίρνουμε 2-3 κουταλιές από την κρέμα και τη ρίχνουμε στο μείγμα των μανιταριών, ανακατεύοντας, ώσπου να ενσωματωθεί σε αυτό.

Πιέζουμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι ώστε να δημιουργηθεί μια λακκούβα στη μέση και τις γεμίζουμε με τα μανιτάρια. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα. Τις ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, έως ότου αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024