Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα καφέ στην Μελβούρνη εμπνέεται από τον Wes Anderson

Ένα καφέ στην Μελβούρνη εμπνέεται από τον Wes Anderson

Το «Budapest Cafe» βρίσκεται στο Chengdu, πρωτεύουσα της επαρχίας Sichuan της Κίνας

Το στούντιο σχεδιασμού Biasol, από την Μελβούρνη,  συνδυάζει μαρμάρινες επιφάνειες με γεωμετρικά σχέδια και παστέλ αποχρώσεις με έμπνευση την ταινία του Wes Anderson, Το Grand Budapest Hotel για αυτό το καφέ στο Chengdu της Κίνας.

Το «Budapest Cafe» βρίσκεται στο Chengdu, πρωτεύουσα της επαρχίας Sichuan της Κίνας, αλλά οι ιδιοκτήτες του επέλεξαν ειδικά αυτό το αυστραλιανό στούντιο σχεδιασμού για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που θα απευθυνόταν σε ένα διεθνές ακροατήριο.

Η Biasol, με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα Jean-Pierre Biasol, κοίταξε τις «ζωντανές και νοσταλγικές παλέτες χρωμάτων», που βλέπουν στις ταινίες του αμερικανικού σκηνοθέτη Wes Anderson.

Για να επιτευχθεί αυτό, οι σχεδιαστές επέλεξαν να επικεντρώσουν υλικά που περιέγραψαν ως «θηλυκά», τα οποία οδήγησαν σε μια παλέτα ανοιχτόχρωμων μαρμάρινων επιφανειών και σκουριασμένα πολύχρωμα μωσαϊκά, καθώς και παστέλ πράσινο και ροζ για τους τοίχους και τα έπιπλα.

«Όπως και ο Anderson, δημιουργούμε φαντασία και μυστήριους κόσμους», δήλωσε ο αρχιτέκτονας. «Ο σχεδιασμός μας για το The Budapest Cafe έχει μια χαλαρή και άνετη ατμόσφαιρα, μια φανταστική και κομψή αισθητική και μια εμπειρία φιλοξενίας εμπλουτισμένη με τις επιρροές μας από την Μελβούρνη».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024