Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. υπόσχεται η plug-in υβριδική Mercedes-Benz GLE

Ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. υπόσχεται η plug-in υβριδική Mercedes-Benz GLE

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε ότι η plug-in υβριδική έκδοση που θα προστεθεί στην γκάμα του μοντέλου από το 2019 θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία που θα επαναπροσδιορίσει την έννοια των αντίστοιχων εκδόσεων.

Η νέα γενιά της GLE πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα της στην διεθνή έκθεση στο Παρίσι, επιφυλάσσοντας μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες και νεολογισμούς που υπόσχονται να την αναγάγουν σε ορόσημο για την κατηγορία της.

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος καινοτομίας αναμένεται να κινηθούν και τα plug-in υβριδικά σχέδια που επιφυλάσσει η γερμανική φίρμα για το επιβλητικό νέο τους SUV το οποίο, επί του παρόντος διατίθεται αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αναλυτικότερα, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Daimler AG και προσεχώς, επικεφαλής του ομίλου, Ola Kallenius «Η GLE θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που στην plug-in υβριδική του έκδοση θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. βάσει του πρωτοκόλλου WLTP».

Αν και απέφυγε να διευκρινίσει κατά πόσο η plug-in υβριδική έκδοση της νέας GLE θα συνδυάζει κινητήρα βενζίνης ή diesel με ηλεκτρικό μοτέρ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα αποκαλυφθεί σύντομα», η επαλήθευση του παραπάνω μεγέθους σημαίνει ότι η plug-in υβριδική GLE θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα προσφέρει αντίστοιχη ηλεκτρική αυτονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, επί του παρόντος, η πλειονότητα των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και 50 χλμ. καθώς το συγκεκριμένο μέγεθος αποτελεί το ελάχιστο απαιτούμενο προκειμένου να χαρακτηριστούν ως εναλλακτικής τεχνολογίας οχήματα βάσει των νέων κανονισμών που ισχύουν για την πολυπληθή κινεζική αγορά.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο άφιξης της plug-in υβριδικής έκδοσης της GLE, η πρεμιέρα της αναμένεται να πραγματοποιηθεί από την έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019 όπου η Mercedes-Benz έχει ήδη ανακοινώσει ότι προτίθεται να παρουσιάσει την νέα, τρίτη γενιά υβριδικών τεχνολογιών της η οποία θα συνδυαστεί με diesel κινητήρες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024