Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγωνία για τους αγνοούμενους - Που θα χτυπήσει ο «Ζορμπάς»

Αγωνία για τους αγνοούμενους – Που θα χτυπήσει ο «Ζορμπάς»

Το καιρικό φαινόμενο συνεχίζεται και σήμερα, αλλά με τάσεις εξασθένησης - Συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού των αγνοουμένων σε Μαντούδι και Αλμυρό Βόλου - Κλειστά τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές

Συνεχίζονται και σήμερα και εντατικούς ρυθμούς οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων σε Βόρεια Εύβοια και Αλμυρό Βόλου, που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά χειμάρρων που φούσκωσαν εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς».

Το καιρικό φαινόμενο συνεχίζεται και σήμερα, αλλά με τάσεις εξασθένησης, πάνω από περιοχές της Εύβοιας, των Σποράδων, ενώ ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στην Ανατολική Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία και βαθμιαία στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Δυνάμεις τις ΕΜΑΚ αναζητούν τους αγνοούμενους

Δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ, καθώς και τρεις δύτες βρίσκονται από χθες, Κυριακή, στην ευρύτερη περιοχή του Μαντουδίου, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι που αναζητούνται στην Εύβοια.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι, 67 ετών ο άνδρας και 58 ετών η σύζυγος, και έναν 27χρονο.

Βιβλική καταστροφή στο Μαντούδι σ Ευβοίας. Όχι άσκοπες μετακινήσεις στην Εύβοια.Βίντεο από συνεργάτη μας Γιώργο Καπετάνιο.

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018

«Χτες το βράδυ (Σάββατο) γύρω στις 21:30 τα πεθερικά μου ξεκίνησαν να πάνε με το αμάξι τους στη μητέρα της πεθεράς μου. Από χτες το βράδυ αγνοείται η τύχη τους. Η βροχή ήταν τόσο δυνατή που έχουν ξεχειλίσει τα πάντα, εδώ . Το αμάξι τους βρέθηκε και τα προσωπικά τους αντικείμενα αλλά τα πεθερικά μου δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί ακόμα. Είναι πολύ δύσκολες οι ώρες για όλους μας», ανέφερε ο γαμπρός του ζευγαριού.

Ο 27χρονος παρασύρθηκε επίσης στην ευρύτερη περιοχή του Μαντουδίου, όταν εξήλθε του ΙΧ που οδηγούσε και το οποίο άρχισε να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά χειμάρρου. Η 26χρονη συνοδηγός κατάφερε την τελευταία στιγμή να σωθεί καθώς πιάστηκε από ένα δέντρο.

Στο Μαντούδι παραμένουν εγκλωβισμένοι ο δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης με τον διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, Βαγγέλη Παλιό και τους κατοίκους. Στο σημείο επιχειρούν η 7η και η 1η ΕΜΑΚ. Η στάθμη του νερού μέσα στην πόλη έχει φτάσει τα 3 μέτρα.

Παράλληλα, συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες και στον Αλμυρό Βόλου, όπου αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου ένας 73χρονος κτηνοτρόφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μαζί με ένα ακόμη άτομο όταν έσπευσαν να προστατεύσουν από την κακοκαιρία τα ζώα του. Ο βοηθός του κτηνοτρόφου επέστρεψε στον Αλμυρό και ειδοποίησε τις αρχές για την εξαφάνιση του 73χρονου, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων. Με το πρώτο φως της Κυριακής, δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ. και εθελοντών, ξεκίνησαν τις έρευνες, οι οποίες επικεντρώνονται μεταξύ Βρύναινας και Μαυρομάτικου.

Εικόνες καταστροφής στις πληγές περιοχές

Εικόνες καταστροφής στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο -με αρκετές περιοχές να τίθενται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης- αφήνει στο πέρασμά του ο κυκλώνας «Ζορμπάς».

Δεκάδες περιοχές «πνίγηκαν», με το ύψος της βροχής να φτάνει ακόμα τα και τα 259 mm το Σάββατο. To φαινόμενο αναμένεται να εξασθενήσει από σήμερα αργά το απόγευμα, οι επιστήμονες όμως προειδοποιούν ότι ακόμα και οι μικρότερης έντασης βροχοπτώσεις σε περιοχές που «πλημμύρισαν» μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Στις παραποτάμιες περιοχές του Ωρωπού, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε χθες Κυριακή εντολή προληπτικής απομάκρυνσης των κατοίκων υπό το φόβο των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 1.800 κλήσεις, εκ των οποίων οι 165 ήταν στην Εύβοια. Στην περιοχή της Κορινθίας σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός με 960 κλήσεις, ενώ δεύτερη ήρθε η Αττική με 286 κλήσεις.

Σοβαρές κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο δρόμο Δροσιάς-Λουκίσσια στη Χαλκίδα. Το βουνό Χτυπάς κατέβασε τόνους φερτών υλών, με αποτέλεσμα να κόψει το δρόμο σε τέσσερα σημεία.

Στο Μαντούδι, υπερχείλισε ο ποταμός Κηρέας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, αλλά και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.

Στο νότιο άκρο της Φθιώτιδας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου της Αρκίτσας αλλά και της Αταλάντης πλημμύρισαν καταστήματα, ενώ στη συνέχεια η κακοκαιρία έπληξε με σφοδρότητα τον Θεολόγο και τη Μαλεσίνα. Στον Θεολόγο, η θάλασσα έφτασε μέχρι τον οικισμό, ενώ και ο Δήμος Λοκρών πλημμύρισε.

Οι περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Μαλεσίνας-Θεολόγου του Δήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και τις Δημοτικές Ενότητες Κηρέως και Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή του Βέλου Κορινθίας διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών και στο Ξυλόκαστρο πλημμύρισαν σπίτια. Το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Κιάτου έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η υδροδότηση στην πόλη και στα γύρω χωριά και ως εκ τούτου περίπου 15.000 κάτοικοι να έχουν μείνει χωρίς νερό, με τους αρμόδιους να σημειώνουν ότι δεν θα επιδιορθωθεί άμεσα η βλάβη, καθώς οι ζημιές στην περιοχή είναι πολλαπλές. Παράλληλα γκρεμίστηκαν γέφυρες ενώ έχει διακοπεί και η αγροτική οδοποιία, με τους αγρότες να μην έχουν πρόσβαση στις καλλιέργειες.

Κλιμάκια από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών αναμένονται σήμερα σε Βέλο και Κιάτο για την καταγραφή των ζημιών.

Στα Μέγαρα κατέρρευσε γέφυρα που περνά πάνω από το δρόμο που συνδέει την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου με τη Βαρέα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, τα σημαντικότερα από τα οποία εντοπίζονται στην Κορινθία (Κιάτο, Βέλο και Ξυλόκαστρο), στην Αργολίδα (Άργος, Νέα Κίος και Κιβέρι) και τη Βόρεια Εύβοια.

Κλειστά σχολεία

Σήμερα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κιάτο, Βέλο, στη Βόρεια Εύβοια, στη Χαλκίδα και τη Σκιάθο, καθώς και οι παιδικοί δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024