Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκοτεινή πλευρά του ελληνικού επιχειρείν το σκάνδαλο Folli Follie

Σκοτεινή πλευρά του ελληνικού επιχειρείν το σκάνδαλο Folli Follie

Το «success story» της οικογένειας Κουτσολιούτσου στην Ασία είχε ετήσιες ζημιές 44 εκατ. δολ., με τζίρο 117 εκατ. δολ. και υποχρεώσεις 261 εκατ. δολ.

Το σκάνδαλο της Folli Follie, όπως αναδεικνύεται και από την ενδιάμεση έκθεση της Alvarez & Marshal, που αποκαλύπτει μεταξύ άλλων «τρύπα» ενός δισ. δολαρίων στον κύκλο εργασιών του ομίλου στην Ασία και 290 εκατ. δολαρίων στα ταμειακά διαθέσιμα, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της σκοτεινής πλευράς του ελληνικού επιχειρείν.

Οι επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο την ίδια την εταιρεία, αλλά μεταδίδουν καχυποψία και ανασφάλεια σε όλο το σύστημα, καθώς το πλήγμα στην ελληνική αγορά είναι ουσιαστικό.

Δεν επηρεάζουν μόνο τα funds και τους επενδυτές που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους μετοχές και ομόλογα της Folli Follie και σημειώνουν ήδη σωρευτικές απώλειες 1,2 δισ. δολ. (άνω του ενός δισ. ευρώ).

Αφορούν και την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό γενικότερα, καθώς αυξάνουν τον σκεπτικισμό των επενδυτών ως προς τις ελληνικές αξίες.

Οι ξένοι επενδυτές παρομοίασαν μάλιστα τη Folli Follie σαν ένα «σάπιο μήλο» το οποίο απορροφούσε κεφάλαια και πόρους εις βάρος των σκληρά εργαζόμενων νόμιμων εταιρειών.

Η υπόθεση Folli Follie συνετέλεσε στη μείωση της αξιοπιστίας των ελληνικών επιχειρήσεων και του συνόλου της κεφαλαιαγοράς και έφερε στη μνήμη τα σκάνδαλα της ιταλικής Parmalat, των αμερικανικών Εnron και WorldCom, αλλά και για ορισμένους την περίπτωση της Globo Pl, μιας ελληνικών συμφερόντων εισηγμένης τότε στην αγορά AIM του Λονδίνου, αλλά και τις περιπέτειες της Αegean Marine Petroleum Network, εισηγμένης στην αγορά της Ν. Υόρκης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024