Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Καμμένος σε ρόλο συνταγματολόγου «ακύρωσε» το δημοψήφισμα

Ο Καμμένος σε ρόλο συνταγματολόγου «ακύρωσε» το δημοψήφισμα

Ο Πάνος Καμμένος προφανώς και θέλει να παίξει το ρόλο του συμβούλου στον Ζόραν Ζάεφ. Ενδεχομένως να πάει και στο… Ζάππειο να ανακηρύξει το αποτέλεσμα των εκλογών στα Σκόπια άκυρο, χωρίς να ρωτήσει καν τους Σκοπιανούς αν συμφωνούν μ’ αυτό

Εκτός από… στρατάρχης στο κόκκινο χαλί ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να γίνει και… συνταγματολόγος. Όχι ομως αναλύοντας το ελληνικό σύνταγμα, αλλά αυτό των Σκοπίων.

Πρινα κόμη ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κάνει οποιαδήποτε δήλωση, πριν ακόμη αποκαλύψει τις προθέσεις του ο υπουργός Αμυνας αποφάσισε να πανηγυρίσει, αυθαίρετα, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Συγκεκριμένα αναφέρει πριν καν κλείσουν ο κάλπες:

«Όταν μίλησα για αποτυχία του δημοψηφίσματος με λοιδορήσαν τώρα με αυτή τη συμμετοχή βάση του άρθρου 73,74 του Συντάγματος τους είναι άκυρο και το 68% των πολιτών ακύρωσε την συμφωνία. Ο Κυριάκος να απολογηθεί που ήθελε να σταματήσει την ευημερία των Ελλήνων και την κυβέρνηση».

Ενας ακόμη πολιτικός «χυλός» όπου χωράνε τα πάντα μέσα. Η εξέλιξη στα Σκόπια, η πρόβλεψη του Καμμένου, η ευημερία της Ελλάδας που φυσικά ο Μητσοτάκης θέλει να ανακόψει.

Ο Πάνος Καμμένος προφανώς και θέλει να παίξει το ρόλο του συμβούλου στον Ζόραν Ζάεφ. Ενδεχομένως να πάει και στο… Ζάππειο να ανακηρύξει το αποτέλεσμα των εκλογών στα Σκόπια άκυρο, χωρίς να ρωτήσει καν τους Σκοπιανούς αν συμφωνούν μ’ αυτό. Ούτε να ήταν ο νικητής των καλπών στη γειτονική χώρα…

Πρόκειται για ακόμη μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει την όποια πολιτική αξιοπιστία του απέμεινε. Διότι αυτός που με την ψήφο εμπιστοσύνης του στην κυβέρνηση τους έδωσε το δικαίωμα να υπογράψουν τη συμφωνία των Πρεσπών τώρα συνεχίζει να το παίζει «Μακεδονομάχος».

Προσπαθεί απλά να παρατείνει το χρόνο της παρουσίας του στην κυβέρνηση και της «ομηρίας» στην οποία έχει θέσει τον Αλέξη Τσίπρα. Σ’ αυτό το θέατρο σκιών όπου ο ένας κυβερνητικός εταίρος ορκίζεται στη συμφωνία κι ο άλλος την αναθεματίζει, το twitt του Καμμένου έχει ξεχωριστή θέση.

Διότι αν αύριο ο Ζάεφ πάει στη Βουλή και βρει τους 80 βουλευτές που χρειάζονται για τις συνταγματικές αλλαγές τότε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν θα έχει που να κρυφτεί, για άλλη μια φορά.

Ακόμη και άκυρο να έβγαινε το δημοψήφισμα, οι Σκοπιανοί έχουν διαμηνύσει ότι έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και το λόγο θα έχει η σκοπιανή βουλή. Γιατί λοιπόν προτρέχει ο Πάνος Καμμένος;

Η απάντηση είναι απλή. Διότι η φαρσοκωμωδία στην οποία είναι ο βασικός πρωταγωνιστής συνεχίζεται, με κάποια σχετική καθυστέρηση ενδεχομένως. Το σημερινό δημοψήφισμα απλά δίνει μια παράταση ζωής σ’ αυτή την «παράλογη» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024