Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσουνάμι στην Ινδονησία μετά τον ισχυρό σεισμό

Τσουνάμι στην Ινδονησία μετά τον ισχυρό σεισμό

Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, μεγάλα κύματα έπληξαν την επαρχία Παλού κι ενώ είχε αρθεί η προειδοποίηση για τσουνάμι. Αναφορές για αγνοούμενους, σύμφωνα με πληροφορίες

Τσουνάμι χτύπησε την Ινδονησία μετά τον ισχυρό σεισμό της τάξεως των 7,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα. Αναφορές για αγννούμενους.

Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, τεράστια κύματα έπληξαν την επαρχία Παλού κι ενώ είχε αρθεί η προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κύμα έφτασε μέχρι τα δύο μέτρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν θύματα.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών δήλωσε πως τα νερά παρέσυραν σπίτια που βρίσκονταν κοντά στην ακτή και ότι οι περίοικοι έχουν δηλώσει αγνοούμενους, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από ερασιτεχνικά βίντεο καταγράφουν τις στιγμές που πανικού που εκτυλίσσονται, με δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι προκειμένου να σωθούν.

https://twitter.com/Breaking911/status/1045664992270458880

Νωρίτερα, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι ήρθη μέσα σε μία ώρα, όμως οι αξιωματούχοι κάλεσαν τον κόσμο στην πληγείσα περιοχή να παραμείνει σε επιφυλακή καθώς ένας αριθμός μέτριων μετασεισμών σημειώθηκαν στην περιοχή.

«Συμβουλεύουμε τον κόσμο να παραμείνει σε ασφαλή περιοχή, να μείνει μακριά από κατεστραμμένα κτήρια» ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ανακούφισης από Εθνικές Καταστροφές.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024